Skocz do zawartości

Evato i Theme Forest - Wystawienia faktur ?

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodzi o miejsce na NIP, bo to można podać cały adres wraz z nipem nawet w jednym polu tj. Company Name (a jest też pole EU VAT). Tutaj chodzi o to, że kwota jest rozbita na dwie "faktury", gdzie ta z 90% kwoty jest tylko z imieniem i nazwiskiem w miejscu sprzedawcy.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Nie musisz mieć.

Jeżeli tego nie wrzucasz w koszty to nie musisz nawet pobierać ich faktury.

Zalecam jednak podać swoje dane personalne/firmy w panelu gdyż z tych danych jest generowana licencja na użytkowanie danego produktu i ją pobierasz osobno.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Właśnie nie wiem jak to ugryść niby od stycznia tego roku piszą, że mają EU VAT. Tylko jak mi nie zależy na kosztach to nie wiem czy mam wpisać dane firmy bez NIPu czy wziąść na osobę prywatną (jednosobowa DG) tylko czy mogę wtedy odsprzedać produkt z ich skryptem. Nie chciałbym, żeby ktoś potem szarpał mojego klienta.

Będę się z nimi kontaktował, mam nadzieję, że uda mi się dogadać.

Wraz z numerem licencji zapewne otrzymasz możliwość zarejestrowania się gdzieś do supportu twórcy motywu/pluginu. Możesz go tam powiadomić, iż Twoim klientem jest ten i ten, a motyw/plugin będzie znajdował się pod takim i takim adresem internetowym. W końcu na każdej stronie produktu jest krótki opis licencji, która pozwala używać produktu Tobie lub jednemu Twojemu klientowi. Wątpię, by ktoś Ci robił z tego powodu problemy i ścigał klienta. Według mnie, zawsze takie działanie, które wyjdzie od Ciebie będzie bardziej mile widziane niż tłumaczenie się po czasie.

• 1 rok później...

Gdyby kogoś to interesowało, to obecnie wystawiają już normalne Tax Invoice z europejskim NIPem.

W ustawieniach można podać pełne dane firmy.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

@piotr.k: tak. Przed chwilą kupowałem i transakcja jest rozbita na 3 faktury, które razem tworzą zapłaconą kwotę.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

• 1 rok później...

tak tylko na vies.pl  gdzie sie sprawdza vat unijny trzeba wybrać kraj w uni :-)  a jaki kraj w uni zaczyna się na EU ?

na fakturze piszą taki nip   EU VAT Number: EU826409867

dostałem mailem takie 3 dokumenty ,  ktoś pomoże pierwszy raz to dobrze zaksięgować  ? :-)

https://thumb.ibb.co/iX2pE6/1.jpg

https://thumb.ibb.co/gEvn1m/2.jpg

https://thumb.ibb.co/grXBSR/3.jpg

Blog budowlany 123budujemy.pl

Wg helpa envelo :

Jeśli jesteś kupującym w UE i posiadasz ważny numer rejestracyjny VAT, musisz użyć mechanizmu odwrotnego obciążenia, aby obliczyć podatek VAT UE od tych transakcji.

Czyli mają vat europejski i pewnie trzeba w ifirma dać Import usług  i zostanie wystawiona faktura wewnętrza.  Dobrze to rozumuje ?

Blog budowlany 123budujemy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności