Skocz do zawartości

Problem z US

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę działalność od ok. 4 lat i oczywiście mam jakies tam konto bankowe. Jakies 3 miesiące temu założyłem s.c , firma już działała ale procedury w Mbanku z założeniem nowego konta się przeciągnęły i pierwszy podatek Vat za S.C zapłaciłem z konta od starej działalności gospodarczej.

Oczywiście w tytule przelewu podałem że to dotyczy S.C. ale i tak US nie zrozumiał albo nie chciał zrozumieć.

Dostałem od nich pismo że mam uregulować kwotę X podatku Vat za S.C (dokładnie taka sama jak zapłaciłem ale z nie tego konta).

Jak myślicie czy wystarczy napisać do nich pismo wyjaśniające z prośbą o przeksięgowanie kasy?

Czy może zapłacić podatek z S.C. a tamtą kase wykorzystać jako nadwyżke Vat?

Czy myślicie że dostanę jakaś kare? :D

wystarczy ze napiszesz pismo ale najpierw ich o tym powiadom ze chcesz tak uczynic.

Kiedys pomylilem konto do vatu i wplacilem na dochodowy, w miedzy czasie byly zwroty podatku to mi zakosili zwrot przekazujac go na Vat.

Zglosilem sie do nich ze mi zakosili to powiedzieli ze z tytulu zaleglosci z vatem, wskazalem im wplate to przeksiegowali.

Ale - ale tego zwrotu co zakosili nie zwrocili ! :D powiedzieli ze moge dokonac zwrotu jako nadplate w pozniejszym terminie skoro wplacilem go podwojnie to oni nie traktuja tego jako omylka tylko jako nadplata. Wiec troszeczke czekalem na swoja wlasna kase :(

Tak wiec smigaj do us i powiedz im zeby przeksiegowali.

Z drugiej strony miales prawo puscic przelew z innego konta podajc odpowiedni numer ktory dotyczy wplaty na dana firme.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności