Skocz do zawartości

Contextual Tracker - sledzenie klikow w AdSense

gosciu

Rekomendowane odpowiedzi

intruder jesteś genialny !

Na dobrą sprawę można to zrobić samemu!

ct_clicks - tutaj zapisane są kliknięcia. Na stronie, którą właśnie piszę zastosuje zmianę po 2 kliknięciach;)

Ilość kliknięć z IP

SELECT count(*)  FROM `ct_clicks` WHERE `date` = CURDATE()  GROUP BY `ip`

if>=2 adkontekst ;)

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
intruder jesteś genialny !

dzieki - ten pomysl chodzil mi po glowie od jakiegos czasu ;)

nie jestem programista ale mysle ze to sie da zrobic bez ingerencji w kod reklamy i juz widze tego maila:

"W trosce o nasze interesy Panskie konto zostao zablokowane z powodu nieprawidlowych klikniec"

i moja odpowiedz "o tym zadecyduje sad poniewaz to jest niemozliwe - moj system dziala tak i tak wiec zamkniecie moego konta jest bezpodstawne na co mam dowody"

W tym momencie oni musza wymieknac bo zrobiloby sie glosno + sad musialby zatrudnic bieglego ktory sprawdzilby wiarygodnosc tego systemu co by zajelo sporo czasu i na jednej rozprawie by sie nie skonczylo i tylko by sie medialny szum z tego zrobil czego kazda szanujaca sie firma stara sie unikac B)

ale to taki moj OT - zobaczymy co powie Gosciu :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Pomysl nad zrobieniem takiego systemu ze w panelu ktos podaje kod alternatywny do Adsense - np reklamy adkontekst i w przypadku gdy ktos kliknie w reklame Adsense przy nastepnym wyswietleniu pokazuje mu sie juz Adkontekst i bedzie sie pokazywal przez nastepne 6 godzin na przyklad.

Tak, jest to w planach jako jedno z zabezpieczen przed naklikaniem :) Z mozliwoscia ustawienia po ilu kliknieciach w jakim czasie.

można dorobić jeszcze dokładny czas w której użytkownik kliknął

Z poczatku chcialem uniknac dokladnej godziny kliku z powodow bazodanowych, ale pzeciez mozna to wrzucic zupelnie oddzielnie. Bedzie w nastepnej wersji.

W przypadku zablokowania konta, wysyłać plik text do google, z adresami IP które uważasz za fałszywe.

Takie raporty to bardzo ciekawy pomysl. Dopisane to TODO.

W najnowszym nightly jest juz formularz ograniczen czasowych oraz statystyki kanalow - zapraszam do testow ;)

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

Web2.0: ...folksonomy, prototype.js, script.aculo.us...

Patche dla IE w JS: IE7

Warning: mysql_thread_id(): Access denied for user: 'xxx@localhost' (Using password: NO) in /home/xxx/public_html/aadsy/ct.class.php on line 427

Warning: mysql_thread_id(): A link to the server could not be established in /home/xxx/public_html/aadsy/ct.class.php on line 427

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxx/public_html/aadsy/ct.class.php:427) in /home/pxxx/public_html/aadsy/index.php on line 673

Przy poprzedniej wersji tego nie było.

Czyżbym pominął lub zrobił błąd przy instalacji?

witam,

mam podobny problem co AQQry, zainstalowało się ładnie ale kliknięć nie zlicza.

Jak dokładnie ma wyglądać ta [sCIEZKA] w skryptach:

<script src='[sCIEZKA]js/ct_global.js' type='text/javascript'></script>

<script src='[sCIEZKA]js/ct_adsense.js' type='text/javascript'></script>

<script src='[sCIEZKA]js/ct_adkontekst.js' type='text/javascript'></script>

<script src='[sCIEZKA]js/ct_onetkontekst.js' type='text/javascript'></script>

<script src='[sCIEZKA]js/ct_yahoo.js' type='text/javascript'></script>

<script type='text/javascript'>

var ct_path = '[sCIEZKA]'; // with trailing slash

ct_registerURLClickHandler( ct_path+'index.php?action=click' );

setTimeout('ct_adsenseRun()', 500);

setTimeout('ct_adkontekstRun()', 500);

setTimeout('ct_onetkontekstRun()', 500);

setTimeout('ct_yahooRun()', 500);

</script>

wystarczy podać po prostu: [jakiskatalog/] ?

czy ma być może cała ścieżka serwerowa: [/home/public_html/jakiskatalog/] ?

Podsumowujac ostatnie nightly wypuscilem 0.2.5 beta, ponizej changelog:

0.2.5 beta:

! Byly zmiany bazodanowe, zajrzyj do updates.sql !

* [GUI] menu szybkiego wyboru systemow

* [CORE|GUI] zmiana nazwy kanalu

* [CORE] zapisywanie godziny klikniecia

* [sTATS] statystyki kanalow

* [sTATS] komponent formularza kryteriow czasowych

* [sTATS] poprawka przedluzania sesji zalogowania

* [TRACKER] rozpoznawanie adsense link units i przesylanie frazy jako urla reklamy

* [sTATS] pozbycie sie pseudo-destructora (shutdown function)

* [sTATS] gzipowanie tresci; dektywowane zmienna 'gzip_disable' w konfigu

* [GUI] linki do nastepnej i poprzedniej strony dzialaja poprawnie na wszystkich przegladarkach

Do pobrania z: https://ContextualTracker.wiadomosc.info/

Posiadacze poprzedniej wersji musza wykonac poznizsze zapytanie SQL:

ALTER TABLE `ct_clicks` ADD `hour` VARCHAR( 5 ) NOT NULL AFTER `date`;

Dodalem rowniez wyswietlanie dokladnego czasu dla wersji nightly, aby moc latwo sprawdzic czy byla aktualizacja. Nie polecam ich jednak osobom kiepsko obeznany z technologiami sieciowymi ;)

kurcze zainstalowalem, wszytko ladnie, ale nei zlicza mi klikniec .. :/

[testowane test_adsense.htm]

jakis pomysl ?

Wlacz 'debug' w config.php i podziel sie nim ;)

@mkr: juz, dzieki ;)

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

skrypt jest po prostu świetny ;) dla gosciu, jestem gotowy za niego zapłacić bo jest tego wart !

mam jeszcze pytanie odnośnie wersji 0.2.5 beta, po jej zainstalowaniu wyrzuca mi komunikaty o błedach w pliku ct.class.php, a konkretnie czepia się dwóch lini kodu w tym pliku:

return mysql_fetch_assoc( $query_id ); }
mysql_free_result( $query_id ); }

Czy wy też tak macie ?

Zrobiłem upgrade bazy ale to nic nie pomogło

W starszej wersji 0.2 alpha wszystko działa poprawnie.

W jakim momecie wystepuje blad ? Najlepiej podaj argumenty dla 'index.php?...'. Wlacz rowniez debug (w configu) i wklej tu lub przeslij mi jego tresc.

config.php ;)

$ct_config['time_adjust'] = -9*60;

Edit: w najnowszym nightly jest juz sprawdzanie max liczby klikniec z danego ip z mozliwoscia wyszczegolnienia systemu niewykorzystujace bazy danych :)

Zabezpieczenie sie przed naklikaniem mozna dzieki temu ograniczyc do 2 linii kodu. Info w ct_safead.txt.

ERRORS:

DEBUG:

Query: SELECT c.ad_url as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = CURRENT_DATE() AND c.ad_url != '' GROUP BY c.ad_url ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT c.ip as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = CURRENT_DATE() GROUP BY c.ip ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT * FROM ct_channels

Query: SELECT chc.channel_id, c.sys, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c, ct_channels_clicks chc WHERE chc.click_id = c.id AND c.date = CURRENT_DATE() GROUP BY chc.channel_id ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT c.*, chc.channel_id FROM ct_clicks c LEFT JOIN ct_channels_clicks chc ON ( chc.click_id = c.id ) WHERE 1 ORDER BY c.id DESC LIMIT 0, 30

Query: SELECT COUNT(*) as c FROM ct_clicks c WHERE 1

Query: SELECT * FROM ct_channels

Query: SELECT * FROM ct_ad_forms

takie cos mi sie wysietla.

mkr w pliku test_adsense.htm raczej sa dobre adresy :-)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności