Skocz do zawartości

Contextual Tracker - sledzenie klikow w AdSense

gosciu

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie zainstalowalem najnowsa wersje i dziala ...

ale testowego klikniecia nie zliczylo :)

bede przygladal sie z ciekawoscia jak losy skryptu beda sie toczyc !

pozdrawiam i dzieki !

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie bardzo wiem w jaki sposób ustawić aby jak ktoś kliknął więcej niż 2 razy, przestał widzieć reklamy bądź pokazywało mu się coś innego

Wszystko jest w ct_safead.txt. Ktory punkt jest niejasny ?

jeszcze dodać serwisy

Poczytaj o kanalach regex w readme.

wykresiki - tendencje klików, różne raporty

W planach :)

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

Web2.0: ...folksonomy, prototype.js, script.aculo.us...

Patche dla IE w JS: IE7

***** PHP *****
include('./ct/ct_safead.php');

if ( ct_safead('adsense', 5) )
show_adsense();
else
show_other_ad();
***** /PHP *****

Adsense', 5 (zmieniamy na 2) co będzie jak dobrze dedukuje, gdy 1 raz kliknie to juz 2 raz nie zobaczy reklam ?

Plik ładujemy na wszystkie podstrony na których mamy google?

Witam, również się skusiłem przetestować do wspaniałe narzędzie.. ale niestety na testach się zakończyło. Instalacja przebiegła prawidłowo, ale nie zlicza kliknięć, tych testowcyh też nie, scieżka jest raczej prawidłowa. A debug identyczny jak w poscie AQQry na poprzedniej stronie. Wersja pobrania dziś.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Poprawiłem, ale bardziej się skupiałem na testowej stronie, a tam ścieżka jest dobra, i tego nie zlicza, no nic teraz poczekmy, zobaczymy czy ze strony będzie wyłapywać.

EDIT.

Teraz sprawdzam, i kliki ze strony zlicza.

EDIT2.

W którym miejscu dodać zmienną $ct_config['time_adjust'] = -9*60; ?

Nastepnie includujemy plik ct_safead.php znajdujacy sie w katalogu ze skryptem i wywolujemy funkcje ct_safe();

ct_safead( [sys [, max_clicks ]] );

Gdzie includujemy, i gdzie wywołujemy funkcję. Dla mnie to troche niejasne.

EDIT3.

Dołączam się do pytania, czy można podpinać inne domeny? np. z innych serwerów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Czy w takim jednym skrypcie można zliczać staty z różnych subdomen/domen wklejając ten sam kod, czy trzeba to instalować (mam na myśli pliki i baze) na każdej subdomenie?

/edit:

zlicza wyśmienicie. Teraz pobawie się z ustawieniami :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Skrypt SUPER! :)

Wszystko ładnie działa.

W którym miejscu dodać zmienną $ct_config['time_adjust'] = -9*60; ?

Pewnie

'time_adjust' => -540, // minutes

Czy w takim jednym skrypcie można zliczać staty z różnych subdomen/domen wklejając ten sam kod

Z tego co widzę, to chyba można zliczać kilki nawet z innych domen.

Możesz sprawdzić, używając testowego kodu AdSense.

EDIT:

Mogłaby się jeszcze jedna rzecz przydać: sortowanie adresów podstron wg. ilości kliknięć. Wtedy w połączeniu ze statystykami odwiedzin można będzie wyliczyć CTR dla każdej podstrony. A to może dużo powiedzieć, zwłaszcza jak stosowane są różne układy reklam, słowa kluczowe, itp.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Ok, czas ustawiłem, i sprawdziłem można podpinać pod inne domeny - można. Ale jeden fakt mnie zaczął martwić, a mianowicie, nie zlicza wszystkich moich testowych kliknięć. A porównując kliknięcia z kontem, dla danego kanału jest ich mniej niż w panelu, a powinno być tyle samo, lub nawet więcej, bo w panelu odśiweżanie jest co ok. godzinę.

Mar.

Czy w takim jednym skrypcie można zliczać staty z różnych subdomen/domen wklejając ten sam kod

W dotychczasowych wersjach domeny nie robia zadnej roznicy.

Mogłaby się jeszcze jedna rzecz przydać: sortowanie adresów podstron wg. ilości kliknięć

Nalezy zaczac od tego ze wtedy musialy by byc statystyki podstron :)

Jesli masz malo podstron - stworz kanaly regex dla kazdej (info w readme) i poznasz ich klikalnosc ze statystyk kanalow.

Jesli masz duzo podstron - i tak pogubisz sie w wynikach jesli bedziesz chcial sprawdzic wszystkie ;) Jesli tylko kilka - patrz rozwiazanie wyzej.

Adsense', 5 (zmieniamy na 2) co będzie jak dobrze dedukuje, gdy 1 raz kliknie to juz 2 raz nie zobaczy reklam ?

Nie, drugi arg to max liczba klikniec dozwolonych, tj "zniknie" (czyli funkcja zwroci false, 0) gdy uzytkownik kliknie 2 razy.

Gdzie includujemy, i gdzie wywołujemy funkcję. Dla mnie to troche niejasne.

Najlepiej tam gdzie mamy reklame :) Napisalem maly tutorial ale maszyna zawiesila mi sie tuz przed wyslaniem posta :/ W najblizszym czasie opisze najpopularniejsze rozwiazania. Poki co odsylam do tutoriali PHP ;)

Odnosnie nienaliczania wszystkich klikniec - zapraszam do testow najnowszego nightly, pozniej changelog:

! Zmianie ulegly kody JS trackera, zajrzyj do install.txt !

* [TRACKER] dodany plik test_adsense_debug.htm dla sprawdzenia dzialania trackera

* [TRACKER] sledzenie wieloklikow w IE

* [TRACKER] mozliwe (zalecane!) wysylanie danych ajaxowo (czytaj docs_pl/ajax.txt)

* [TRACKER] obdebugowanie calosci

* [TRACKER] mozliwosc autoukrywania reklamy po kliku (rowniez konteksotwym) pod IE

* [GUI] zmiana nazyw kanalu dziala na xmlhttpobject (ajax) i problemow byc nie powinno ostatecznie

Dla jasnosci wieloklik to kilka klikniec na jednej stronie poprez menu prawego myszy (kontekstowe).

Odnosnie zliczania wielodomenowego i ajaxu - przeczytajcie ajax.txt

Wszystkim majacym klopot ze zliczaniem ich testowych klikniec polecam zabawe test_adsense_debug.htm :)

Uwaga, cala dokumentacja zostala przeniesiona do ./docs_pl takze tam szukajcie aktualnych opisow.

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

Web2.0: ...folksonomy, prototype.js, script.aculo.us...

Patche dla IE w JS: IE7

Nalezy zaczac od tego ze wtedy musialy by byc statystyki podstron

Zrobiłem to inaczej.

Nie było mi potrzebne "Top channels dziś", więc sobie zmieniłem na "Top URLs dziś". Funkcja działa dokładnie tak jak "top ips", tylko zmieniłem w zapytaniu do MySQL "ip" na "src_url".

Dobrze, że wszystkie kliki i dane są zapisywane osobno do bazy danych. Jak się uzbiera, to będzie można wyciągać różne ciekawe statystyki, np. z miesiąca.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Wgrał najnowszą wersję, ale kłopot z niezliczaniem testowych kliknięć jest nadal, testowałem pod IE i FF, jednego tylko klika zliczyło. A z test_adsense_debug.htm też probowałem, niby wszystko tam przebiega wg. mnie ale kliknić niezlicza.

EDIT. A z tym czasem też coś chyba nie tak, przy ustawieniu o jakim była mowa powyżej jest trochę zamieszane. Powinno być tak, iż doba zaczyna się o 9 czasu polskiego. A teraz (4czerwca) sprawdzając statystyki, ustawiając na "dzisiaj" mam kliki z 3 czerwca, co wydaje się wporządku, ale już nie uwzględnia kliknieć z 4 czerwca parę minut po północy a powinien je zliczać aż do godziny 9 dnia 4 czerwca.

Oraz TOP Reklamy dziś, TO IP itp. już wcale nie uwzględniły zmiany czasowe.

No chyba, że ja czegoś nie rozumię... ;)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności