Skocz do zawartości

Contextual Tracker - sledzenie klikow w AdSense

gosciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Śledzę to forum już od dłuszżego czasu, do tej pory tylko się przyglądałem, ale jak pojawił się CT od razu go pobrałem i... nic

Uważam że jst to świetne narzędzie tylko pomóżcie mi go uruchomić. Nie zlicza mi kliknięć ze strony.

Problem mam podobny do tego co pisał AQQry, po włączeniu debug mam coś takiego:

Strona główna

ERRORS:

DEBUG:

Query: SELECT c.ad_url as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-08' AND c.ad_url != '' GROUP BY c.ad_url ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT c.ip as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-08' GROUP BY c.ip ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT * FROM ct_channels

Query: SELECT chc.channel_id, c.sys, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c, ct_channels_clicks chc WHERE chc.click_id = c.id AND c.date = '2006-06-08' GROUP BY chc.channel_id ORDER BY value DESC LIMIT 5

Query: SELECT c.*, chc.channel_id FROM ct_clicks c LEFT JOIN ct_channels_clicks chc ON ( chc.click_id = c.id ) WHERE 1 AND c.date = '2006-06-08' ORDER BY c.id DESC LIMIT 0, 30

Query: SELECT COUNT(*) as c FROM ct_clicks c WHERE 1 AND c.date = '2006-06-08'

Query: SELECT * FROM ct_ad_forms

Spis kliknięć

DEBUG:

Query: SELECT c.*, chc.channel_id FROM ct_clicks c LEFT JOIN ct_channels_clicks chc ON ( chc.click_id = c.id ) WHERE 1 AND c.date = '2006-06-08' ORDER BY c.id DESC LIMIT 0, 30

Query: SELECT COUNT(*) as c FROM ct_clicks c WHERE 1 AND c.date = '2006-06-08'

Statystyki Kanałów

DEBUG:

Query: SELECT chc.channel_id, c.ad_url, COUNT(*) AS count FROM ct_clicks c, ct_channels_clicks chc WHERE chc.click_id = c.id AND c.date = '2006-06-08' GROUP BY chc.channel_id, c.ad_url ORDER BY count DESC

We wcześniejszych postach nie zostało przedstawione rozwiązanie tego problemu.

Dodam tylko że testy zlicza bez problemów

W kodzie strony w sekcji <HEAD> mam wklejony kod wygenerowany z instalatora www

proszę o wskazówki

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przez kroki czas dostepna bya wersja z bledem w kreatorze kodu, tj niedomkniety tag <script>. Sprawdz u siebie, ew sciagnij od nowa i ponownie wygeneruj. Pamietaj rowniez o kwestii korzystania z ajaxu na roznych (sub)domenach.

Na przyszlosc prosze sprawdzac rowniez bledy w konsoli JS (polecam firebuga do foxa).

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

Web2.0: ...folksonomy, prototype.js, script.aculo.us...

Patche dla IE w JS: IE7

A więc tak, rzeczywiście był niedomknięty znacznik </script> brakowało /. Dzięki za podpowiedz.

Teraz zlicza mi klikniecia, ale powyżej opisane błędy nadal występują, czy to możliwe, aby pomimo tych błędów działało poprawianie zliczanie?

Z Ajaxem jeszcze nie próbowałem nadal mam go w katalogu ze skryptem.

Teraz zlicza mi klikniecia

Ciesze sie :)

powyżej opisane błędy nadal występują

Jakie wyzej opisane bledy drogi kolego ? ;) Chyba nie masz na mysli spisu zapytan SQL z debugu ? ;)

Z Ajaxem jeszcze nie próbowałem nadal mam go w katalogu ze skryptem.

Kiedy "ajax" wlacza sie zmienna konfigu, tj ct_cfg['ajax'] i defaultowo jest ona aktywna przy generowaniu kodu kreatorem (ajax daje pewnosc przeslania danych do trackera, w przeciwienstwie to appendChild'a). Moze masz na mysli ct_safead.php ? ;)

Contextual Tracker - monitorowanie kliknięć dla AdSense, AdKontekst, OnetKontekst, Yahoo...

Jakie wyzej opisane bledy drogi kolego ? :) Chyba nie masz na mysli spisu zapytan SQL z debugu ? :)

dokładnie tak, przy włączonym debugu nadal mam te błędy ze sql-a

na pewno jest jescze jakś inny błąd, który gdzieś popełniłem, ale nie wiem...

ja również nie sądzę aby przyczyna tych błedów był </script> to oczywiste :)

Kiedy "ajax" wlacza sie zmienna konfigu, tj ct_cfg['ajax'] i defaultowo jest ona aktywna przy generowaniu kodu kreatorem (ajax daje pewnosc przeslania danych do trackera, w przeciwienstwie to appendChild'a). Moze masz na mysli ct_safead.php ? ;)

Jak dla mni to trochę nie jasne, nie kumam za bardzo o co chodzi :( ale to nic :)

Te 'bledy' to tylko debug pokazujacy jakie zapytania zostaly wykonane :( Dlatego tez znajduja sie pod 'etykieta' "DEBUG" przy czym "ERRORS" sa puste ;] Zmienie to w nastepnych wersjach zeby bylo jasniej :)

Ajax... po prostu zawsze go uzywaj ;]

PS. Jesli wylaczyles debug to debugu byc nie moze, czy wystapily jakies bledy czy tez nie ;]

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/dealer/main/pkg/swiecie/web/html/ct-0.3-dev2/ct.class.php on line 518

Witam,

wyskakuje mi taki błąd jak wejdę na stronę główną programu. Nie znam się na php itd więc w was nadzieja, co mam tam poprawić?

Dokładniej to jest ta linia

return mysql_fetch_assoc( $query_id );

ERRORS:
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_clicks' doesn't exist' QUERY: 'SELECT c.ad_url as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-10' AND c.ad_url != '' GROUP BY c.ad_url ORDER BY value DESC LIMIT 5'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_clicks' doesn't exist' QUERY: 'SELECT c.ip as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-10' GROUP BY c.ip ORDER BY value DESC LIMIT 5'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_channels' doesn't exist' QUERY: 'SELECT * FROM ct_channels'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_clicks' doesn't exist' QUERY: 'SELECT chc.channel_id, c.sys, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c, ct_channels_clicks chc WHERE chc.click_id = c.id AND c.date = '2006-06-10' GROUP BY chc.channel_id ORDER BY value DESC LIMIT 5'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_clicks' doesn't exist' QUERY: 'SELECT c.*, chc.channel_id FROM ct_clicks c LEFT JOIN ct_channels_clicks chc ON ( chc.click_id = c.id ) WHERE 1 AND c.date = '2006-06-10' ORDER BY c.id DESC LIMIT 0, 30'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_clicks' doesn't exist' QUERY: 'SELECT COUNT(*) as c FROM ct_clicks c WHERE 1 AND c.date = '2006-06-10''
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_channels' doesn't exist' QUERY: 'SELECT * FROM ct_channels'
DB: [1146] 'Table 'swiecie_mambo.ct_ad_forms' doesn't exist' QUERY: 'SELECT * FROM ct_ad_forms'
DEBUG:
Query: SELECT c.ad_url as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-10' AND c.ad_url != '' GROUP BY c.ad_url ORDER BY value DESC LIMIT 5
Query: SELECT c.ip as txt, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c WHERE date = '2006-06-10' GROUP BY c.ip ORDER BY value DESC LIMIT 5
Query: SELECT chc.channel_id, c.sys, COUNT(*) as value FROM ct_clicks c, ct_channels_clicks chc WHERE chc.click_id = c.id AND c.date = '2006-06-10' GROUP BY chc.channel_id ORDER BY value DESC LIMIT 5
Query: SELECT c.*, chc.channel_id FROM ct_clicks c LEFT JOIN ct_channels_clicks chc ON ( chc.click_id = c.id ) WHERE 1 AND c.date = '2006-06-10' ORDER BY c.id DESC LIMIT 0, 30
Query: SELECT COUNT(*) as c FROM ct_clicks c WHERE 1 AND c.date = '2006-06-10'

Teraz pojawiło się dodatkowo to a tamten problem nadal pozostał.

Chciałbym dodać że strona oparta jest na cms mambo jeżeli to coś pomoże.

Teraz pojawiło się dodatkowo to a tamten problem nadal pozostał.

To jest wlasnie debug ;] Jak dosc jasno z niego wynika nie stworzyles tabel dla skryptu. Wykonaj zapytania z install.sql (w przyszlosci bedzie instalator).

Chciałbym dodać że strona oparta jest na cms mambo jeżeli to coś pomoże.

Bez roznicy :)

chciałbym powrócić jeszcze do tematu zabezpieczenia naklikiwania,

ponieważ uważam e jest to jedna z większych zalet tego programu.

Jest dla mnie niejasne.... właściwie wszystko :)

Może zacznę po kolei:

Struktura katalogów

folder1

folder2

ct

....

index.php

strona1.php

stron2.php

....

Includujemy plik ct_safead.php znajdujacy sie w katalogu ze skryptem i wywolujemy funkcję ct_safe();

bool ct_safead( [sys [, max_clicks ]] );

rozumiem że jest to ten fragmet kodu

include_once('ct/ct_safead.php'); //dostosowane do mojej struktury katalogów

if ( ct_safead('adsense', 5) )

show_adsense();

else

show_other_ad();

Tylko pytanie gdzie mam to umieścić, czy w dowolnym miejsci strony

w znacznikach <?php ... ?> czy w kodzie AS np:

<script type="text/javascript">
include_once('ct/ct_safead.php'); //dostosowane do mojej struktury katalogów

if ( ct_safead('adsense', 5) )
 show_adsense();
else
 show_other_ad();

<!--google_ad_client = "xxx";
google_ad_width = xxx;
...
google_color_text = "xxx";
//--></script>

Proszę o odpowiedz i może w sposób jak to się mówi za rączkę,

ponieważ nie znam się na tych sprawach na tyle dobrze aby samemu sobie poradzić.

I jeszcze jedna sprawa na stronie demo naklikiwania CT klikałem w rekame

chyba ze 20x razy i nic, to w jaki sposób to dziala????

Jeśli kogoś rozbawiłem tymi pytaniami (szczególnie autora) to przepraszam

ale chciałbym to rozgryść.

Przyłączam się do prośby o wytłumaczenie działania...

Wstawiłem ten kod w php na górze strony - dodałem go dokładnie w miejscu gdzie kończy się kod CT.

No i pojawił się problem bo wyskakiwało info, że ma jakiś problem ze zmienną var :)

Nie pamiętam dokładnie co robiłem, jednak po jakichś zabiegach zaczął komunikować, że nie zna funkcji show_adsense();

No i jeszcze pytanko odnośnie utworzenie SOBIE ZMIENNEJ (coś takiego jest w instrukcji). Jak zrobić żeby show_other_ad(); pokazywało mi np. reklamę Adkontekstu po kliknięciu 3 razy w AS ??

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności