Skocz do zawartości

Contextual Tracker - sledzenie klikow w AdSense

gosciu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Definitywnie to cenna infromacja przy zglaszaniu bledu ;]

- czy kazdy klik z IE jest dublowany

- czy "dublowanie" objawia sie tym samym adresem reklamy ?

- moze dubel jest tylko druga reklama z menu kontekstowego ? :D

1. Tak, każdy, niektore nawet pojawiły się 3 razy.

2. Tym samym adresem reklamy, godziną, IP stroną. DEJAVU

3. Nie, to raczej nie możliwe.

.. narazie zatrzymałem testowanie, ponieważ i tak nie zlicza większości klików. A te z IE są doblowane.

Wiem, że na pewno jestem upierdliwy i powinienem sobie radzić sam, ale jak zrobić to zapytanie do instal.sql?

Pytania nie mogą być głupie.. głupia może być..

Wchodzisz do phpMyAdmin, dajesz SQL i wklejasz tam zawartość install.sql, ale nic z tego nie będzie skoro nie masz o tym zielonego pojęcia, musisz mieć przynajmniej podstawy, by wiedzieć co to MySql, tabela, baza danych itp. Bez tego ani rusz.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 2 tygodnie później...

Zainstalowałem sobie to narzędzie - jak na razie działa bez problemów ;) Dziękuję autorowi za jego stworzenie :P

Chciałem się jeszcze zapytać, jak to jest z obsługą reklam na innych domenach/subdomenach? Wystarczy, że tylko raz zedytuję plik ct_redir.php i tam podam prawidłową ścieżkę adresu, gdzie jest zainstalowany CT i po problemie? A w ścieżce przekierowania AJAX wpisać tą samą ścieżkę, co jest w plku ct_redir.php czy może podać adres domeny/subdomeny, na której będzie wyświetlana reklama?

EDIT: mam jeszcze pytanie, czy nie zauważyliście, że ten skrypt jakby trochę spowalniał ładowanie się strony? :D

;]

• 2 tygodnie później...

W index.php -> LIMIT 5

ale szablon jest dostosowany do 5, więc nie wystarczy zmienić jednej cyferki.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Witam.

Wykonałem pierwsze trzy punkty z intslalacji i przy pkt 4 czyli

Uzyj kreatora "Instalacja WWW" dostepnego z menu po zalogowaniu sie do statystyk.

i wyskakuje mi taki błąd

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: `user@localhost' (Using password: YES) in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php on line 496

Warning: mysql_select_db(): Access denied for user: 'nobody@localhost' (Using password: NO) in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php on line 498

Warning: mysql_select_db(): A link to the server could not be established in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php on line 498

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php:496) in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/index.php on line 924

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php:496) in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/index.php on line 929

Prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: `user@localhost' (Using password: YES) in /home/user/public_html/www/ct-0.3-dev2/ct.class.php on line 496

Wyedytuj dane do połączenia się z bazą danych.. :puknijsie:

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

Dzięki za pomoc, miałem zamienione dane.

mam inne pytanie odnośnie instalacji statystyk na innych adresach, w pliku

ct-0.3-dev2\docs_pl\ajax.txt pisze tak

... Aby tego unikac umiesc plik ct_redir.php (z glownego katalogu skryptu) w kazdej domenie, na ktorej stronach

chcesz sledzic klikniecia. W pliku tym ustaw pelna sciezke http do skryptu.

Gdzie mam dokładnie ustwić ta ścieżkę dostępu czy to jest ten kawałek kodu ??

$ct_path = 'https://wiadomosc.info/_ct/index.php';

Dzięki za odpowiedz. pozdrawiam

Mam taka jedna sugestie odnosnie systemu systemu zabezpieczen przez "zlosliwymi" klikami...

Dziala on, jednak srednio spelnia swoja role...

Zalozmy, ze ktos wchodzi na moja strone, aby troche popsocic...

Widzi reklame, klika... daje "wstecz" w przegladarce, nadal widzi reklame, klika... i tak, az do zablokowania konta ;]

System zadziala, gdy strona sie "przeladuje", co nie nastapi nigdy, go zlosliwiec nie uzywa przeciez "odswiez"...

Daloby sie cos z tym zrobic?

Morrowind.pl - Polski serwis The Elder Scrolls V: Skyrim...

Posiadamy także informacje na temat Oblivion oraz Morrowind

Nie używam systemu, ale chyba dopóki nie wyłączysz cachowania Twojej strony w przeglądarce to CT nie ma nic do tego - bo to raczej kwestia tagów na Twojej stronie. Bo strona przy naciśnięciu wstecz po prostu ładuje się z cache przeglądarki a nie generuje od nowa, tak więc nawet nie dotyka CT.

No to ja się pochwalę, niby to skuteczne ale Google podchodzi do tego sceptycznie, ten system to chyab tylko dla nas, ja zobaczyłem naklikiwanie posłałem @ do gogole a oni mi na to że:

"Dziękujemy o poinformowanie nas o tej kwestii.

Jeśli podejrzewają Państwo, że nieprawidłowe kliknięcia są wynikiem użytkownika Państwa strony, radzimy, aby przeglądnęli pliki log swojej strony w poszukiwaniu podejrzanych działalności i prosimy o powiadomienie nas o znalezionych informacjach. Te informacje pomogą nam rozwiązać tą kwestię, chociaż, jak widnieje w Zasadach i Warunkach, Google sam zdecyduje czy jest to nieprawidłowe kliknięcie.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense" - w czym najciekawsze jest to że logi nie będą miały wpływu bo - jak widnieje w Zasadach i Warunkach, Google sam zdecyduje czy jest to nieprawidłowe kliknięcie.

i na cholere to wszystko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności