Skocz do zawartości

Samoczynna zmiana title

kostasza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Google sam zmienił mi title strony. Może dlatego, że konkurencja wszędzie ma praktycznie taki sam title. Zastanawiam się, czy źle się stało czy dobrze. Wydaje mi się, że teraz ten title nieco wyróżnia się na stronie z wynikami wyszukiwania od reszty konkurencji. To dobrze.

Nie wiem jednak, czy kolejność słów kluczowych w title ma znaczenie. Bo kolejność się zmieniła. Teraz pierwsza jest nazwa firmy, nie słowa kluczowe. Nazwa firmy: słowo1 słowo2 słowo3. Co o tym sądzicie?

Czy od teraz nie mam już żadnego wpływu na title w mojej stronie?

Pozdrawiam.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Przepraszam, przyznaję że nie przeszukałem pod tym kątem forum, a wstyd się przyznać bo stary forumowicz ze mnie :D.

Powiedzcie mi jeszcze, czy zamieszczenie <meta name="robots" content="NOODP"> napewno pomoże? Title powinno samo wrócić do pierwotnej, ustalonej przeze mnie postaci?

Noodp sprawi jedynie, że tytuł nie będzie pobierany z Dmoza, a Twoim problemem jest zapewne odmieniane tytułu zależne od wyszukiwanej frazy. W takim przypadku nie da się narzucić Google, jaki ma wyświetlać tytuł, chociaż nie sprawdzałam, czy dorzucenie mocnych linków z anchorami zbliżonym do tytułu przynajmniej częściowo nie skieruje Google na poprawną drogę ;) W końcu Google czasem pobiera anchory backlinków do ich wyświetlania jako tytuły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności