Skocz do zawartości

Sklepy seo z linkami

kostasza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym zapytać o Wasze opinie na temat seo sklepów. Po otwarciu sklepu internetowego pomyślałem, że nie chcę od razu inwestować w pozycjonowanie, gdyż frazy nie są mocno konkurencyjne. Pomyślałem, że w pierwszym miesiącu zakupię linki na sklepie z linkami i zobaczę co się stanie (seosklep24). Tutaj rodzi się kilka pytań.

Słyszałem, że ostatnio najpopularniejsze i najbardziej efektywne są piramidy linków i trust ranki. Więc kupiłem dwa małe pakiety, żeby z początku nie budzić u wujka google podejrzeń.

1) Na ile skuteczne jest takie dodawanie linków w kwestii długoterminowej? Te linki z czasem są usuwane, ale jaki to może być czas? Tydzień czy 2-5 miesięcy?

2) Jeżeli te linki zostaną usunięte, to strona bardzo może na tym ucierpieć?

3) Trzeba w nie inwestować często?

4)I najważniejsze - czy patrząc długoterminowo i chęć wbicia się na top3, korzystniej jest zatrudnić firmę pozycjonującą?

Pozdrawiam!

Nie ruszaj nic sam, bo popsujesz. Pozycjonowanie to specjalistyczne zajęcie, w którym łatwo coś zepsuć, a później można się bujać ponad rok, aby to naprawić. Jak nie chcesz inwestować w pozycjonowanie, to zawsze pozostaje AdWords.

Dokładnie to miałam na myśli. Nie znasz się, od razu interesujesz się pakietem piramid, nie wiedząc w ogóle co to jest. Nie robi się po prostu takich rzeczy, bo zaraz wrócisz na forum z pytaniem o to, do kogo zwrócić się w sprawie zdjęcia filtra. Sama miałam wiele przypadków, w których właściciel sam też nic nie robił, ale jednemu zlecił katalogowanie, drugiemu linki z profilów, trzeciemu precelki i efekt był wiadomy. Takie pojedyncze prace może zlecać osoba, która siedzi w temacie, bo tylko ona jest w stanie ogarnąć całość i dostosować sposób linkowania do potrzeb.

Zrób 10 stron. Do każdej w inny sposób rób linki. Zrób w tym 2 kontrolne nie linkowane w ogóle. Wyciągnij wnioski będziesz miał jakieś podstawy.

Wtedy możesz robić coś na swoją stronę. Sposób linkowania trzeba też dobrać do branży.

Niektóre tematy da się zrobić kilkudziesięcioma katalogami, inne wchodzą nawet bez linków przy dobrej optymalizacji, a jeszcze inne co i jak byś nie robił - idą jak ...... (Albo są zblokowane, albo inaczej pilnowane, albo ja nie umiem ich zrobić)

Są też takie sytuacje że na jednej stronie coś zrobisz i zadziała, a jak powielisz to samo na innej to już nie zadziała. Ot pozycjonowanie teraz się mocno zmieniło.

Rozumiem. Dziekuję za odpowiedzi. Ze świadomością filtra kupiłem dwa najtańsze pakiet, z najmniejszą dzienną ilością wpisów. No cóż... ten mechanizm już ruszył i mam nadzieję, że nie pociągnie za sobą żadnych poważniejszych konsekwencji. Biorę sobie Wasze rady do serca i zainwestuję w jakąś firmę pozycjonującą.

Tak przy okazji, czy ktoś coś wie o RankHousie? Dostałem od nich całkiem przyzwoitą ofertę.

Nie wiem czy sami się do Ciebie odezwali czy Ty ich prosiłeś o ofertę, ale sama wychodzę z założenia, że nie korzystam z usług firm, które same wysyłają mi oferty z automatu, nie sprawdzając w ogóle mojej strony ;)

Zanim w coś zainwestujesz poczytaj sobie to forum i problemy ludzi z firmami od pozycjonowania.

Pamiętaj też o tym że algorytm Google bardzo mocno personalizuje wyniki pod lokalizację i jest tu duże pole do ...... dla firm pozycjonujących.

Jak nie miałeś z nimi doświadczeń to poczytaj posty modrzewia i zobacz jakie on miał doświadczenia. Chłopak w końcu zajął się sam tematem i ma lepsze wyniki niż większość z firm które zatrudniał.

Pamiętaj też że za grosze ( to moje doświadczenie) nie da się robić teraz pozycjonowania w internecie.

Nie odradzam ale i nie polecam - DOKŁADNIE PRZEANALIZUJ UMOWĘ - 10 RAZY żebyś nie płacił za darmo...

Witam serdecznie,............

Witam.

Zawsze przed zakupem usług na SEOsklep24.pl możesz śmiało pisać maile w sprawie pomocy lub wytłumaczenia pewnych zagadnień SEO oraz spraw związanych z samą stroną, którą chcesz pozycjonować.

Wtedy wspólnie można dobrać odpowiednie pakiety linków.

Pozdrawiam

Jakub Brożyna

Polecam przed zakupem linkowania w seosklepie sprawdzić również

https://www.fiverr.com/

, zasada taka sama jak na allegro sprawdzaj ilość sprzedanych rzeczy i komentarze.

Prosty przykład "Ręczne linki TR - duży PR, ręczne komentarze na blogach z dużym PR, inne linkowanie można kupić od hindusa za 5 USD, tak samo blasty i inne produkty. Wyjątkiem tylko polskie lokalizacje - katalogi, precle. Przed zakupem w sklepach SEO pytaj skąd pochodzą linki czy to polskie mIejscówki czy zagraniczne. Te zagraniczne bez problemu kupisz na fiverr za 5 USD a nie 50-100 zl.

Głownie to nie skąd wzięć linki, głownie jest to w jaki sposób i gdzie ich przyłożyć. Jeśli nie za bardzo wiesz odpuść sobie kupowanie linków, zleć kompleksową usługę.

Ja doskonale wiem, jak firmy pozycjonujące naciągają ludzi. Mam znajomych, którzy korzystają z usług i trochę się naczytałem. Sam jednak prowadzę biznes i nie mam czasu zajmować się pozycjonowaniem strony. Zajmuję się handlem, marketingiem w innych mediach i najzwyczajniej brak mi czasu. Znam się na projektowaniu, na użyteczności, na grafice, na kilku systemach zarządzania treścią... zajmowałem się tym bardzo aktywnie swojego czasu. Jednak nie na pozycjonowaniu.

Z tego co widzę, to jest tak jak w przypadku zleceń na projekty stron aż do wdrożenia. Nie ciężko znaleźć jelenia, gimbazie która zajmuje się "projektowaniem stron".

Chcę to zlecić komuś, kto jest w miarę wiarygodny i naciągnie mnie na jak namjniejszą sumę :D że tak to ujmę. Zajmę się kontrolowaniem wyników czynności firmy pozycjonującej, nie będę biernie płacił. Myślę, że lepiej raz za czas zabulić za audyt, niż płacić na ślepo i czytać miesięczne "raporty".

Ostatnio miałem okazję testować kilka opcji z allegro z "gwarancją indeksacji" :hahaha: Pomagam im nawet instantlinkindexer -em i pingerami. Po 2 tyg ze 100 linków 6 w indeksie :glupek2:

Z indeksowaniem profili z seosklep24.pl nie ma większych problemów, aczkolwiek wymaga to dodania własnych postów co wydaje mi się, przy tej cenie (przynajmniej 1) powinno być wliczone w usługę .

@kostasza Sprawdź później sobie ile z tych linków widzi Google

...

Tu prośże darmowa listę Ręczne Linki Trust Rank DoFollow PR7-2

https://www.max-seo.pl/index.php/item/29-reczne-linki-trust-rank-dofollow.html

Czy w ogóle warto kupować tego typu linki ? (domyślam się, że Fiver). Czasem OBL w takich miejscach przekracza tysiąc, czy taki link ma jeszcze jakąś wartość ?

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności