Skocz do zawartości

Top 10 a opłacalność

UniX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam zlecić firmie pozycjonującej wybicie się w pewnych frazach i mam tutaj do was pytanie do bardziej doświadczonych ludzi, a pytanie brzmi czy opłaca się zlecać firmie pozycjonującej wybicie w kilku frazach do top 10, firma zaproponowała mi 4 frazy, gdy wejdzie do top 10 będę miał tak od 100 do 2 tys wejść miesięcznie z top 10, czy lepiej może skupić się na 1 frazie ale do top 1

Pozycja zajmowana na daną frazę może byc odwrotnie proporcjonalna do liczby konwersji. ... nie wiemy co za frazy/branża ale sporo jest fraz reprezentacyjnych jak sklep na nOwym Świecie - masz/jesteś ale sprzedaż zerowa...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Frazy związane z grami, zarobek adsense i sprzedawanie premium, zapomniałem dodać że firma zaproponowała jeszcze optymalizacje strony za darmo, cena to 100zł dla 4 fraz do top10 100% gwarancji, umowa. Cena za top 1 dla z 1 fraz to prawie 1 tys, z adwrods ilość kliknięć to 2,5 do 3 tys miesięcznie, wiec z 1 frazy mógłbym mieć dziennie około 10-20 wejść w top 1

Wiec bardziej opłacalne dla mnie było top 10 dla 4 fraz czy top 1 ?

Możesz mieć najlepsze pozycje, ale jeśli Twoja oferta będzie gorsza od konkurencji, Twoja strona mniej użyteczna od konkurencji to i tak szału nie zrobisz. Przyjrzyj się najpierw konkurencji i sprawdź jak wypadasz na ich tle.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

W tych frazach chcę właśnie wprowadzić pewną nowość, świeżość strona różni się od konkurencji, gdzie w top 10 są praktycznie te same strony internetowe i proponują te same produkty. Ja chcę wprowadzić coś innego ludzie w top 10 promują masę produktów o różnych kategoriach, ja chcę skupić się na 1 kategorii, ale bardziej rozbudowanej, różnymi funkcjami

cena to 100zł dla 4 fraz do top10 100% gwarancji

nie wiem co to za frazy ale 1 fraza za 25 zł mówi samo za siebie, że nic mądrego z tego nie wyjdzie ...
i jeszcze ta gwarancja 100% ...
aż chce się powiedzieć, że za kilka miesięcy tu wrócisz i będzie lament, pt. nie ma efektów mimo, że pozycjonują już któryś tam miesiąć :)

@UniX: za 4 frazy z grami po stówie ? :D to odpuść sobie firmę.

Jeżeli jakakolwiek firma daje GWARANCJĘ na topy to prędzej Cię wyruchają niż zrobią topy :)

MIstrzu - gry to nieźle obstawiony rynek :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zgred: wysłałem PW

Wydaje mi się że frazy nie są zbyt konkurencyjne, nic nie tracę będę miał umowę jeśli nie wejdą do top 10 to będę miał zwrot gotówki

firma jest rzetelna, opinie ma bardzo dobre.

Porównując top 10 który kosztuje mniej więcej 100zł za 4 frazy, a top 1 który kosztuje 1 tys.

top 10: 40 fraz za 1 tys

top 1: 1 fraza za 1 tys

Bardziej opłacalne jest chyba top 10? Co o tym sądzicie ?

Jeżeli jakakolwiek firma daje GWARANCJĘ na topy to prędzej Cię wyruchają niż zrobią topy

Wydaje mi się że frazy nie są zbyt konkurencyjne, nic nie tracę będę miał umowę jeśli nie wejdą do top 10 to będę miał zwrot gotówki

Raz mnie coś podkusiło na wynajęcie firmy pozycjonującej, twoja sytuacja @UniX idealnie pasuje do mojej tyle że ja jestem w plecy dwie stówy i mam zarżniętą stronkę a ty masz kase jeszcze w kieszeni!

Przypadkiem nie jest to firma z Bydgoszczy?

optymalizacje strony za darmo, cena to 100zł dla 4 fraz do top10 100% gwarancji, umowa. Cena za top 1 dla z 1 fraz to prawie 1 tys, z adwrods ilość kliknięć to 2,5 do 3 tys miesięcznie, wiec z 1 frazy mógłbym mieć dziennie około 10-20 wejść w top 1

@Unix jak widzę, że ktoś daje 100% gwarancję wypozycjonowania to mnie bawi to niezmiernie :D

100 zł za 4 frazy + optymalizacja (no chyba, że ktoś przez optymalizację rozumie tylko poprawę metatagów) ;D

Radzę Ci unikaj takich firm. Bo żadnej szanującej się firmie nie będzie się chciało robić za takie pieniądze. Obstawiałbym również, że żaden student nie zainteresuje się takim zleceniem.

Co się tyczy zasadniczego pytania, podałeś zbyt mało szczegółów. Często jest tak, że z mniej konkurencyjnych fraz będziesz miał większy ruch na stronie. Ale jak zauważyli poprzednicy, sam ruch nie przekłada się na konwersję.

Co to za firma? Podaj namiary. Szukają takie barany jeleni i ciągną kaskę nawet nie znając adresu strony docelowej o czym gdzieś kiedyś pisałem. Co za czasy... Na każdym kroku chcą w ciula zrobić. A gdy wyników brak wmówi Tb. bajkę, że siedzi dnie i noce nad Twoim projektem lecz konkurencja nie śpi a algorytm zmienny bywa. :)

Sorry UniX, ale strasznie naiwny jesteś, Gdyby to było takie proste, że wystarczy parę stówek rzucić żeby osiągnąć dobrze zarabiające pozycje, to tego forum by nie było, bo wszyscy jako milionerzy na jachtach by pływali po ciepłych morzach wydając łatwo zarobioną kasę.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności