Skocz do zawartości

Jakie Katalogi?

Ozimas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bo większośc do niej dodaje a co za tym idze jest disavow.

a skąd takie wnioski, przecież opierasz to tylko na własnym doświadczeniu ? zgłaszałeś już te katy do DT?

Ja nie zgłaszam nic do disavow dzięki ludziom na tym forum, którzy uświadomili mi że to sranie w swoje gniazdo poprzez takie zgłaszanie ale znam kilka osób co mają swoje strony firmowe i zgłosiły zbyt pochopnie linki z tej listy.

I wobec tego jestem takiego zdania że czas opierać pozycjonowanie o swoje zaplecze a nie publiczne miejscówki.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

@up a czym podlinkujesz to własne zaplecze, jak nie "publicznymi miejscówkami"..? no chyba, że pod zaplecze stworzysz pod-zaplecze, dla którego stworzysz kolejny element piramidki i kolejny i kolejny.. ale w końcu koło się zamknie i trzeba będzie skorzystać z publicznych miejscówek.. tego nie należy się bać, gdyż używanie publicznych list nikomu jeszcze głowy nie urwało.

Zdanie o tym, że pozycjonowanie opierać winno się tylko na własnym zapleczu pojawia się regularnie od lat.. ale jakoś publicznych katalogów, precli itp miejscówek nie ubyło..

co to tego, że kogoś znasz to mi idealnie pasuje cytat:

- Byłeś w Stanach?
- Nie.
- No właśnie, a ja... znam kogoś, kto był

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

a czym podlinkujesz to własne zaplecze, jak nie "publicznymi miejscówkami"..

Obecnie wyszukuje się miejscówek, które nie są (lub nigdy nie będą) jeszcze publiczne.

Typowo publiczne są z reguły oflagowane, zbanowane i w zasadzie dają mizerne wyniki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

akoś publicznych katalogów, precli itp miejscówek nie ubyło

Nie zgodzę się, w ostaniach 2 latach, a szczególnie w ostatnim roku ubyło ok 70% polskich publicznych katalogów i precli, seokatalogi, sinooke, webmini, easydiry snwes, wpkat, tych miejscówek już prawie niema, co zresztą widać po bazie dodawarek do publicznych miejscówek typu DLA i ofercie multikodow i grup

jak widzę że ktoś mu poleca słynną na tym forum listę Cezziego czy jak mu tam to lepiej niech się z daleka jej trzyma bo większośc do niej dodaje a co za tym idze jest disavow.

Ja poleciłem w pierwszym poście i zawsze nową domenę dodaję do tej listy omijając katalogi na Seokatalogu (oprócz katalog.gazeta.pl). Później linkuje własnym zapleczem i SWL. Pozycje idą do góry.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

@up a czym podlinkujesz to własne zaplecze, jak nie "publicznymi miejscówkami"..? no chyba, że pod zaplecze stworzysz pod-zaplecze, dla którego stworzysz kolejny element piramidki i kolejny i kolejny.. ale w końcu koło się zamknie i trzeba będzie skorzystać z publicznych miejscówek.. t......

Na dole każdej piramidy pokarmowej jest zawsze jakiś plankton, znika plankton, po pewnym czasie zdychają i rekiny...

G cwano zagrał, postraszył "pozycjonerów " filtrami ci szybko zgłosili złe miejscówki do DT, dzięki temu pozbył się sporej części najpopularniejszych miejscówek najniższego poziomu "zaplecza" (spamu), to pozbawiło mocy większości zaplecz wyższego rzędu itd, itd. A na końcu jest krzyk o mrozach w serpach.

Gdyby G zbanował te miejscówki to za chwile powstałoby 5x tyle nowych, ale jak są tylko strzelają ślepakami, to wszyscy z nich korzystają i dziwią się dlaczego stronki im nie wchodzą do serpów jak dawniej..

@Max, Szlaf ok, zgodzę się z Wami ;) skróty myślowe są zgubne :) Publicznych miejscówek rzeczywiście ubyło, lecz przez te ostatnie lata diametralnie zmieniło mi się podejście do publicznych miejscówek i tych dobrych nie specjalnie ubyło ;) nie są to, jak zauważył @Szlaf, typowe, publiczne miejsca ;) sypię głowę popiołem ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Obecnie w sieci mamy może 10-20 katalogów, które w sieci są od lat i do których warto dodać swoją stronę, bo to coś daje. Są to między innymi: katalog: Interii, Onetu, Wp, Gazety, Gwiazdor, Gery, bajery czy Webtree, Dziennik Internautów. Nada się też kataloog.info. Za dodanie do tych wymienionych katalogów zapłacisz ok. 70 zł. Do większej liczby katalogów nie warto dodawać, bo szkoda pieniędzy.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

GERY,WP, Bajery odpada - dostałem już kilka powiadomień bo są tam anchory...

Dobry katalog to taki, który nie pozwala wstawić anchora. Proste.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No i co z tego że dostałeś? Adres został wybrany z listy bo odpowiadał schematowi który wyłapało Google. Pewnie oprócz WP ten sam anchor pojawił się na preclach i seo katach i trzeba było usuwać wszystko bo G. już by nie odpuściło.

To nie wina miejscówki że jakiś "specjalista" nie umie jej wykorzystać.

zgred'" data-cid="1375319" data-time="1411539909">

Pytanie nr 2: [czas 16:45]

Czy linki dofollow z brandowym anchorem lub adresem url jako anchor, wstawione przez osoby związane z daną witryną na forach i stronach z tej samej niszy są postrzegane przez Google jako nienaturalne? [i tu mi ucięło końcówkę pytania, bo było jeszcze:] Chcemy zwiększyć widoczność naszej strony w ale w wielu przypadkach nie mamy żadnego wpływu na to czy wstawiony link będzie posiadał atrybut dofollow czy też nofollow.

Odpowiedź:

W skrócie mówiąc jeżeli taki link przenosi PageRank i został on umieszczony przez właściciela strony do której kieruje jest on traktowany jako nienaturalny link niezależnie od tego czy i jaki anchor tekst w sobie zawiera.

https://lukaszt.pl/john-mueller-odpowiada-pytania/

link "brandowy" wcale nie jest bezpieczniejszy od linku z anchorem filmy online.

Jeśli katalog jest NF, bez anchora lub bez linków i na dodatek bez ruchu to taki wpis ma taka samą wartości jak napis na kartce przyklejona do monitora na gumę do żucia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności