Skocz do zawartości

Jakie Katalogi?

Ozimas

Rekomendowane odpowiedzi

[OT]

@up co Ty tu ściemniasz z tym "ž" ?? testy robisz na forum? :D

[/OT]

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to forum jakieś 2 lata temu miało jakąś wartość, teraz odpowiedzi z reguły zawierają maksymę : ja ci radzę rób jak uważasz, co oznacza, że fajnie sobie postukać w klawiaturkę ale mądrych na nowe alorytmy już nie ma, większość nowych odpowiedzi to są strzelanki ślepakami w zająca. trzeba mieć stronę, kórą ludzie chcą czytać, worek sałaty na płatne linki i życie i można jechać...w sumie o to goglowi chodziło, zrobienie przedpola dla najzasobnejszych, żegnajcie majsterkowicze, jak nie masz zaplecza ( finansowego) to niestety mozesz pisać bloga ( znaczne ułatwienia podatkowe od niedawna ) , wszystkie te zaplecza, precle itp to są już zdewaluowane bajki, podobnie jak handel domenami, skończyło się i tyle :) głowy do góry, teraz trzeba mieć pomysł i pieniądze, kiedyś wystrczył pomysł i chęci

Tak jest w każdym biznesie, jak nie zainwestujesz to nie zarobisz. To nie jest forum hobbystów. Ludzie prowadzą firmy i zarabiają na bułkę z szynką. Dlatego nie widzę powodu aby ktoś zdradził tajemnice swojego sukcesu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

[...]zawierają maksymę : ja ci radzę rób jak uważasz, co oznacza, że fajnie sobie postukać w klawiaturkę ale mądrych na nowe alorytmy już nie ma[...]

To co powiedzieli wyżej, czyli ludzie mają z tego na bułkę z szynką, ale też pozyskują dzięki tym forum klientów, więc nie jest do klepanie w klawiaturę :)

Powinieneś się uczyć jak klepać w klawiaturę żeby wyklepać $ lub %

Katalogów może ze 100 jak byś miał www firmową. Musisz poszukać starych, popularnych :). Co mają te kilka lat, moderacja w nich działa a katalogi siedzą w google. Link to link, jednak tam gdzie mniej ludzi się dodaje albo gdzie dodają automaty a my nie dodajemy WZORCOWO to będziemy mieli szansę na uniknięcie filtra. Ja ostatnio testuje 10FRAZ / 90URL a na podstrony czy kategorie same URL i od roku czasu nie mam na www spadków. Mało tego, zauważyłem, że na www z unikalną treśćią, gdzie konkurencja kopiuje opisy jest z tyłu ;). Wpis pojawia się w google po ułamku sekundy. Kiedyś tłukło się Adderem i się siedziało rok w TOPach po wymianie linkami z partnerami :). Dodawaj linki w miejsca z twoja tematyka, dodawaj w postach, w profilach, w komentarzach pod imieniem i nazwiskiem swoim anie jakies robotowe, dodawaj do rankingów www, prowadź marketing szeptany a nawet twórz infogfafiki, szukaj po prostu miejsc z linkami z dobrych stron, mozesz sie napracowac ale ja ostatnio po napisaniu recenzji i FARTOWNEJ INFORGRAFICE zdobyłem 26 linków z różnych stron :) trwało to 2 msc, ale jestem w top1-3 na te frazy i mam średnio po 400-600 wejść na 1 podstronę. Linki zdobyte z 2/3 wiekszych portali od 7 lat min w sieci i od ludzi blogujacych. Mozesz poprosic osoby prowadzace blogi, aby napisaly krotki art i dali linka do ciebie ;) Sorki za łóąć, ale klawiatura tutaj mi się tnię. Jak byś chciał pogadać o SEO pisz na PW.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Tylko jaki jest sens dodawać do katalogów nie po to, aby podnieść pozycję i zdobyć linki, tylko po to aby nie dostać filtra? Ostatnio dobre są też katalogi, w których tytuł strony nie jest anchorem, tylko "title" dla domeny, gdzie anchorem jest jej adres.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności