Skocz do zawartości

Konto Google+ już nie z automatu

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Larry Kim na blogu Wordstream zauważył że już nie ma automatycznego tworzenia konta na Google+ przy zapisywaniu się do różnych innych usług firmy.

Oficjalnie na początku września wprowadzono takie zmiany.

Może to wskazywać ze firma dała sobie spokój i wyszła wyścigu na ilość kont, a może to jest początek wygaszania serwisu...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Raczej powściągliwość, ludzi zniechęcają automatyczne zapisywania się do usługi, może policzyli aktywność kont automatic i wyszło, że oprócz ilości nic im nie dają.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

a może to jest początek wygaszania serwisu.

Niestety, ale to jest całkiem możliwe. Szkoda, bo poświęciłem wiele uwagi temu serwisowi i coraz bardziej mi się on podoba.

I bardzo dobrze, bo przez to cholerstwo często musiałem tracić czas na usuwanie, jeszcze powinni zrobić coś z tym aby nie zakładać miliona kont w google np jak chcemy mieć MCK, a posiadamy zwykłe konto AdWords.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Najpewniej połowa użytkowników takich kont, używała tylko jednej usługi dla której się rejestrowała. Podejrzewam, że doszli do wniosku, że nie warto wciskać wszystkiego w pakiecie "all in one", bo to i tak nie przynosi korzyści (czyt. $$$) ;)

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Jako społecznościówka pokroju Facebook, gdzie lans wśród młodzieży stoi na pierwszym miejscu może i nie, ale jako społecznościówka dla różnej maści profesjonalistów skupiających się w społecznościach to Tak.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Ja na miejscu Google zajął bym się tworzeniem oddzielnej społecz. opartej na tym samym systemie Google+, ale już inna nazwa etc.. Z takimi zasobami finansowymi oraz możliwościami, wbicie się do top 3 nie było by problemem ;)

Ja powiem wam dlaczego G+ nie wypalił...

Bo przy okazji zakładania Gmaila zakładano nam pierdyliardy innych kont, w końcu użytkownik się tym zraził i korzysta do dziś tylko z gmaila.

Trendy dla FB mogą wskazywać, że to jednak może być wygaszanie: https://www.google.com/trends/explore#q=google%2C%20facebook%2C%20google%2B&cmpt=q

Niedługo i sam FB może dotkliwie odczuć spadek ruchu. Ciekawe czy to ludzie się znudzili, czy to efekt zmian w ustawieniach prywatności?

nihil fit sine causa

• 4 tygodnie później...

g+ badziew zamiast tworzyć sztuczny twór mogli kupić jakiś duży serwis społecznościowy i go wypromowac na świecie :)) na przykład nk :)

Branżowy magazyn menedżerów transport kolejowy, port lotniczy - biznes i logistyka.

Szkolenia e-marketing i reklama internetowa na wszystkich poziomach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności