Skocz do zawartości

Google bierze się za prywatne sieci linków

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Google bierze się za prywatne sieci linków

Czyli domyślam się, że szykują armię wykwalifikowanych murzynów do przeglądania każdej strony w necie i porównywania jej z listą wytycznych co ma być uznane za zaplecze a co nie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak. Dokładnie tak :) Już od dawna tak jest. Z tą różnicą, że nie muszą szukac wszędzie bo zaplecza mają i muszą mieć pewne cechy wspólne. Na pewno łatwą cechą jest to, że w małym zapleczu (10-20) wszystkie strony linkują do jednej - a jeszcze lepiej - 2,3,4 takich samych stron. Pozamiatane :) Czym bardziej urozmaicona sieć tym lepiej ale to ni znaczy, że nie znajdą.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Czym bardziej urozmaicona sieć tym lepiej ale to ni znaczy, że nie znajdą.

Mam zaplecze, którego nie znaleźli od 2 lat i przypuszczam, że nie znajdą go nawet murzyni, którzy je będą przeglądać ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiem, gadaliśmy o tym ale to dlatego, że jest w pl. Wystarczy, że znajdą jedną stronę afiliacyjną a jak wiadomo afiliacja jest sprzeczna z zasami google (nie masz prawa zarabiać na google) i leci jak po sznurku :) Na szczęście najbardziej zależy im na rynku US.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zobaczymy,

mamy sporo sieci blogowych, na szczęście podzielonych na grupy i podsieci. Nawet jak jedna czy dwie poleca, to jest to przewidziane.

Bardziej niż obawa przemawia przeze mnie ciekawość. Takie działania google dadzą nam świetny wniosek:

robimy dobrze albo robimy źle :)

I tego będę się trzymać.

Czas na testy.

Szukali, szukają i szukać będą, tylko jak narazie znajdowanie im wychodzi tak samo jak zawsze. Jak ma się zróżnicowane zaplecze i im mniej osób oni wie tym lepiej, wtedy ani nie znajdą ani nikt nie doniesie do googla. I tak jak kolega wyżej pisze takei działania są dobre bo pokazują czy to co robimy idzie w dobrym kierunku czy trzeba cos zmienic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności