Skocz do zawartości

Witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem w ostatnim tygodniu, że Google przyjęło nową politykę, żeby jeszcze bardziej wkurzyć użytkowników w odpowiedzi na ponowne rozpatrzenie witryny za linki, dostaję się odpowiedź

Prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny https://www.adres.pl witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

Takie info dostałem na 4/4 domenach gdzie wysyłałem prośbę o ponowne rozpatrzenie. Co ciekawe jedna z tych domen, to czysta instalka WP z wpisem Witaj świecie!, była zmiana właściciela domeny, kiedyś takie rzeczy przechodziły, teraz widać nawet czysta instalka WP nie jest zgodna ze wskazówkami Google.

Tu się rodzi moje pytanie, po co mam stawiać wartościowy serwis na domenie skoro witryna ma karę i pies z kulawą nogą na nią nie wejdzie bo jest nigdzie nie widoczna.

Pozostałe 3 witryny to zadbane strony, stworzone dla ludzi, płatne szablony, fajne teksty, przebijąjące konkurencję, ale pracownikowi Google się nie spodobały(wstał lewą nogą czy co).

1 z tych domen to bardzo dobra witryna przyjęta do większości katalogów VIP, w tym gwiazdor itp. którzy śmieci nie przyjmują.

Zaczyna mnie Google w ostatnim czasie bardzo irytować, jeśli już wysyłają takie odpowiedzi to chociaż powinni napisać co na stronie jest niezgodne, dochodzę do wniosku, że zamiast bawić się w te odwołania lepiej postawić nową domenę, bo traci się nie tylko czas i pieniądze, ale i nerwy.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...Zaczyna mnie Google w ostatnim czasie bardzo irytować, jeśli już wysyłają takie odpowiedzi to chociaż powinni napisać co na stronie jest niezgodne, dochodzę do wniosku, że zamiast bawić się w te odwołania lepiej postawić nową domenę, bo traci się nie tylko czas i pieniądze, ale i nerwy.

A skąd mechanizm losujący odpowiedź ma wiedzieć co jest z tą witryną aktualnie niezgodne z wytycznymi, które można interpretować jak kto woli? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Kiedyś tak było. Dziś po tych akcjach jak z nagonką na czarownice mam wątpliwości czy człowiek tam zagląda. Może jest pewna liczba zgłoszeń, która jest rozpatrywana przez ludzi, ale wydaje mi się, że teraz to są marginalne przypadki i nie dotyczą wszystkich serwisów :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

1 z tych domen to bardzo dobra witryna przyjęta do większości katalogów VIP, w tym gwiazdor itp. którzy śmieci nie przyjmują.

to wedlug ciebie jest bardzo dobra. pewnie jakas tematyka dobrze monetyzujaca i dlatego olewaja takie strony bo maja ich tysiace podobnych

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Według mnie to nie jakość strony jest wyznacznikiem tego czy strona jest zgodna z wytycznymi, a:

-jaki moderator przegląda stronę

-humor moderatora

-jego widzi mi się

Pobawię się wobec tego z nimi, wszystkie posty i podstrony cofnę do edycji, dodam po 2 posty na każdej z domen i zobaczymy czy witryna mająca 2 posty opublikowane na WP, z ładnym szablonem jest niezgodna z ich wytycznymi.

dodam po 2 posty na każdej z domen i zobaczymy czy witryna mająca 2 posty opublikowane na WP, z ładnym szablonem jest niezgodna z ich wytycznymi.

testowalem-nie przechodzi w 95%.Zalezy tez od tematyki.Zrob te dwa posty o polityce testowo i pewnie przejdzie

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Obserwując statystyki wejść mogłem zaobserwować, że ocena danej strony jest dokonywana w sposób ekspresowy. O 1s do maksymalnie przełączenia dodatkowej podstrony co trwa 10s. Studenciak ma rację. Jeśli działasz w branży gdzie można dużo zarobić na reklamach to szanse na odratowanie strony są bardzo małe. Na dziś moim zdaniem wygląda to tak: firmówki przechodzą bardzo łatwo a blogi np finansowe są skazane na niepowodzenie.

Treningi WattUp.pl

Witryny nie są finansowe, są to bardziej poradniki, ale nie to jest chyba najważniejsze. Firmowe owszem przechodzą i to takie które wyglądają jakby je gimnazjalista robił na lekcji. Zależy mi tylko na 1 z tych 4 domen na pozostałych 3 będę robił testy, tzn.

1 - 2 nowe posty, stare cofnięte do przeglądu - pisanie tego samego tekstu(zmiana 1 -2 słów) do skutuku lub do czasu wygaśnięcia domeny

2 - 2 nowe posty, stare cofnięte do przeglądu - dodawanie po 1 poście za każdą odmową

3 - 2 nowe posty, stare cofnięte do przeglądu - odmowa - postawienie strony firmowej z fikcyjnymi danymi itp.

Najważniejsze to jest jaka jest tematyczność tych poradników. Jak komercyjna albo zbliżona to będzie problem. Radze ci zmienić title na stronie głównej na jak najbadziej niekomercyjne.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Tytuły pozmieniane, prośby wysłane wczoraj za tydzień będzie wiadomo czy jakaś z 4 przeszła próbę, najgorsze w tym wszystkim jest, że wiele czynników losowych tam jest, to, że jednemu moderatorowi się nie spodobały nie znaczy, że i drugiemu też się nie spodobają itp. niestety ale czasami walka z google to jak walka z wiatrakami, ciekawe czy jakbym chciał reklamować te strony w adwords to też by mieli zastrzeżenia co do jakości...

Także od jakiegoś czasu bawię się z tą karą na jedną z domen którą kupiłem z odzysku, postawienie unikalnego szablonu + 2 podstrony z tekstem, grafiką i filmikiem na razie nie pomogły (tematyka marketing internetowy), 3 prośby odrzucone, a za każdym razem coś dokładałem. Dzisiaj zmieniam branże strony zobaczymy czy pomoże.

Teraz jest tak: linkujesz po nazwie domeny a co dasz w title to się pojawi. Efekt ? Na frazę pozycjonowanie wchodzi domena przechwycona po jednym z serwisów TVN-u - łatwo znaleść ;) Ma od groma dobrych linków z mocnych domen. Wystrczyło zmienić tytuł strony i już mamy frazę "pozycjonowanie". A jak zmienimy na pożyczyczki to będzie fraza pożyczki :) Piękny ten nowy algo - po prostu genialny :D W ten sposób jak ktoś ma serwis wózków widłowych i chce się przebranżowić na skoki spadochronowe wystarczy zmienic title :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności