Skocz do zawartości

Witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam dziś klienta z dwoma powiadomieniami:

- mejl zawiera info o jakosci w witrynie

- w ręcznej jest info o linkach ...

Podwójna kara ?!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To tak jak u mnie, dostałem karę za linki -> prośba o ponowne rozpatrzenie ->witryna jest nie spełnia kryteriów jakościowych

Ale nie spotkałem się jeszcze żeby firmowa strona dostała karę za jakość, kim oni są, żeby mówić czy firmowa strona jest dobra czy nie

też tak kiedyś miałem. Strona prawie nówka, ale z tematyki SEO :). Przyszło powiadomienie o nienaturalnych linkach, których nawet w GWT jeszcze nie było. Napisałem im żeby się puknął ten ich automat w łeb to w odpowiedzi przysłali karę o jakości ;) Tak czy inaczej pokazali mi, że moje miejsce jest w d...e :D

...Tak czy inaczej pokazali mi, że moje miejsce jest w d...e :D

Źle zrozumiałeś, nie w d...e a w adwordsach, przewidzieli dla Twojej strony miejsce nad organikami... Po prostu strona jest tak dobra, że w organikach szkoda dla niej miejsca :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

...Tak czy inaczej pokazali mi, że moje miejsce jest w d...e :D

Źle zrozumiałeś, nie w d...e a w adwordsach, przewidzieli dla Twojej strony miejsce nad organikami... Po prostu strona jest tak dobra, że w organikach szkoda dla niej miejsca :)

dla mnie w tym przypadku "być w d...e" a "być w adwordsach" to synonimy ;)

A ja mam dziś klienta z dwoma powiadomieniami:

Podwójna kara ?!

Czytając wasze wypowiedzi na temat kar od googla coraz bardziej dochodzę do wniosku że te kary dopadają was za linki z "niedozwolonych miejscówek" ale google nie może wam tego bezpośrednio powiedzieć dlatego właśnie w przykładach macie prawidłowe linki ale z zapleczem jest coś do doopy.

Ja tylko raz dostałem ręczną karę ale za manipulacje page rankiem ale rzeczywiście przegiąłem z linkami ze stron pr7-9 na nową domenę, po pół roku kara została zdjęta bez usuwania tych linków.

Cyber: nie "Was" tylko "kogoś"... a to kogo się "oczyszcza" z kary to efekt "po Was" :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale nie spotkałem się jeszcze żeby firmowa strona dostała karę za jakość, kim oni są, żeby mówić czy firmowa strona jest dobra czy nie

No ja też nie spotkałem się jeszcze ze stroną firmową która była by spamiarą ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co ciekawe jedna z tych domen, to czysta instalka WP z wpisem Witaj świecie!, była zmiana właściciela domeny, kiedyś takie rzeczy przechodziły, teraz widać nawet czysta instalka WP nie jest zgodna ze wskazówkami Google.

Z tego co pamiętam, to któryś z Guglarzy wypowiadał się już na ten temat. Ich zdaniem jeśli próbując pozbyć się filtra, na nowo tworzymy stronę, na której właściwie nie ma nic wartościowego, to filtra nie zdejmą, bo nie uważają strony na odpowiednio wartościową, aby użytkownicy mogli na nią trafić z wyszukiwarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności