Skocz do zawartości

Witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

W mojego doświadczenia wynika że "niezgodność jakościowa" to linki plus teksty. Podpinam po wylotkach tylko strony które trochę dłużej stały w topach. Własnie po to żeby zobaczyć powiadomienie. Otrzymuję zawsze jedno z trzech:

1. nieprawidlowe linki

2. niezgodnośc jakościowa

3. slaba treśc o niskiej jakości

1- zaraz odpuszczam -

2- kiedyś próbowałem wielokrotnie myśląc właśnie że chodzi o jakość treści - po samej zmianie treści, wyglądu itd nigdy się nie powiodło

3- zmiana treści , wyrzucenie wszystkich tekstów poniżej 1000 znaków. Wstawienie kilkunastu nowych z grafikami, filmikami , duperelami - prawie zawsze pozytywne. Jednak pozycje wracają tylko na długi ogon. Zgłaszam nie wcześniej jak po miesiącu od powiadomienia .

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam dziś klienta z dwoma powiadomieniami:

- mejl zawiera info o jakosci w witrynie

- w ręcznej jest info o linkach ...

Podwójna kara ?!

Sorry za offtopic, ale poźniej mi to wyleci...

Kiedyś żonę zatrrzymała policja na drodze i mówią, że należą się punkty karne i mandat, na co żona, że podwójnie karać nie można. Policjanta tak to ubawiło,że ją puścił bez kary. Blondynki to jednak potrafią....

Sorry, nie odpowiadam na PMy

POdwojne karanie jest niezgodne z naszą konstytucją :P

Janek: jak chcesz mogę zerknąć ... email znasz ;) gwarantuję dyskrecję, niegwarantuję zdjecia filtra ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 tygodnie później...

Odświeżam ponownie temat, znowu odpowiedź i znowu negatywna, więc według mnie na 90% nie chodzi o jakość strony, a o linki. Czemu tak sądze, zrobiłem mały test, dałem na witrynę poradnik 15 tysięcy znaków pisany na zamówienie i też negatywnie, co ciekawe na inną witrynę przyszła odpowiedź pozytywna w wityrynie nic nie zmieniałem uboga treść, wręcz bym powiedział dostępna szeroko w internecie.

przejżałem więc znowu linki, do wszystkich kupiłem kiedyś katalogowanie reczne do darmowych katalogów polskich, pewnie to było główną przyczyną powiadomienia. Poszły więc do DT i RR kolejne, szanse powodzenia teraz oceniam na jakieś 70%. Muszę też przyznać, że bawienie się przy tego typu witrynach w RR to duża strata czasu, 2 mc stracone, a można było wyindeksować witryny i postawić na nowych. Google też w tym nie pomagało bo zamiast wysyłać wiadomości, że linki są problemem otrzymywałem że treść, a w ręcznych powiadomienie o linkach

Odświeżam ponownie temat, znowu odpowiedź i znowu negatywna, więc według mnie na 90% nie chodzi o jakość strony, a o linki.

W #33 poście tego wątku odpowiedziałem co może być przyczyną. W #38 odpowiedziałem dlaczego nie jakość witryny.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W #33 poście tego wątku odpowiedziałem co może być przyczyną. W #38 odpowiedziałem dlaczego nie jakość witryny.

I przyznaję Ci rację, nic się nie zgadzało przychodził mail - słaba jakość - w ręcznych informacja o linkach tylko. Do tego dochodzi pozytwna RR na dużo słabszą jakościowo witrynę ale ze zgłoszonymi linkmai, więc na pewno chodzi im o linki, szkoda, że tak późno zrozumiałem to

więc na pewno chodzi im o linki, szkoda, że tak późno zrozumiałem to

Mało rzeczy jeszcze rozumiesz. Duża część odpowiedzi na RR to losowe działania i wiadomości z automatu. Jak na tej podstawie chcesz wyciągać jednoznaczne wnioski ? Po prostu losowanie nie poszło po twojej myśli. Graj dalej. Możesz uzupełniać wysyłanie RR dodatkowo o jakieś małe zakłady w Lotto na chybił trafił i zawsze to zwiększy szanse na sukces :)

Jeśli 10% RR trafia pod oko człowieka to max.

@up nie wiem czy wiesz, że zdjęcie filtra obecnie mało co daje? Duży % domen po zdjęciu filtra i tak szoruje o dno.

bo ostatnio zdjęcie ręcznych działań w odpowiedzi na RR to tylko usunięcie informacji o nich z GWT, tak, żebyś nie mógł dalej zgłaszać. Oni i tak sami zdejmą filtr za rok, albo dwa.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pomijam fakt, że koleś z google w 120 sekund rozstrzygnął, że 4 strony są niezgodne z ich zasadami.

to nie jest tak, że koleś w 120 sekund rozstrzygnął, że 4 strony są niezgodne z ich zasadami.

Odpowiedzi są wysyłane za jednym "pstryknięciem" - pomijając już kwestię czy stronę oceniał człowiek czy automat, to jedna strona może zostać oceniona tydzień temu, druga dwa dni temu, a odpowiedź do obu dostaniesz np. dzisiaj, mniej więcej jednocześnie

pozdrawiam

Wiesz ja miałem przypadek ostatnio na stronę której zdejmowałem filtr iż przyszła odpowiedź negatywna - jako przykład podano 3 linki z kopii dmoza - czyli ich katalog jest też nie dobry, ale przed tą odpowiedzą powiadomienie o karze ręcznej zdjęto - więc nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

I klient mnie się pyta jest info o tym, iz kara ręczna nie zostaje anulowana, ale kary nie widać - to jest czy nie.

I bądź tu mądry i wytłumacz że tak może być.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Janek, mnie kiedyś nie chcieli odbanować domeny mimo usunięcia linków i pozostawienia sensownej treści. Powód? Strony były w subdomenach, a na domenie nie było nic. Żadnej treści, przekierowań, bo była w standardowy sposób podpięta pod hosting. Potraktowali ją jakby była na parkingu i dlatego oczekiwali dużo większych starań, ale wtedy to sobie odpuściłam, a teksty przerzuciłam na inną zapleczówkę.

Na forum Google z kolei ktoś opisywał przypadek kary za treść. Usunięte zostały wszystkie teksty, a zostawiony tylko ten standardowy po instalacji WordPressa. Odpowiedź na RR była znowu negatywna i znowu jako powód została wskazana treść. Ktoś z Google odpowiedział, że skoro strona obecnie nie ma praktycznie żadnej treści, to nie zasługuje na powrót do indeksu.

Podsumowując, Google czasem potrafi się przyczepić i nie odpuszczać zbyt łatwo, a zwykła podmiany treści na super obszerną i unikalną może i tak nic nie dać.

Akurat mi pomoglo zrobienie wizytowki firmy i pozyskanie 20-30 ogloszen z samym url. Ciagle pisali, ze witryna nie zgodna po umieszczeniu wirtualnej firmy odblokowali. Innym razem zrobilem tam jak pisali uzytkownicy, filmiki, zdjecia, artykuly pod ludzi i maly marketing szeptany z profilami na FV/TWITTER itp. Roznie to niestety bywa ;/

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności