Skocz do zawartości

Witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

Temat rozwiązany, metodą prób i błędów, oczywiście chodziło o linki, nie żadną treść na witrynie, na jednej testowej domenie ukaranej nie zmieniałem nic, a pierw dostawała wiadomości o niskiej jakości, a w panelu widniała kara za nienaturalne, więc można to było źle odbierać. Czyli jeśli dostajesz wiadomość, że Twoja witryna

Prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny jakisadres.pl witryna jest niezgodna ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

a w karach masz informacje, że:

Nienaturalne linki do Twojej witryny

To patrz tylko na wiadomość z panelu, a nie na tą co otrzymałeś mailowo. A bajki o tym, że zdjęcie reklam ze strony, dodanie zdjęć, zmiana tagów itp. pomoże można sobie darować - na stronie nie ma ani jednego zdjęcia, reklam jest na maksa z adsense, a tagi ustawione pod SEO.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 miesiące temu...

Jakiś czas temu przejąłem kilka zbanowanych starych domen z wysokim PR, celem ich odbanowania i zrobienia z nich jakiegoś użytku. Postawiłem na tych domenach zupełnie nowe strony, z unikalną treścią (opartą o własne notatki z uczelni z kilku przedmiotów - 100% unikalne), i zgłosiłem prośbę o ponowne rozpatrzenie każdej z nich.

Dzisiaj patrzę, a w Search Console wszystkie domeny dostały odmowę - "witryna jest niezgodna ze wskazówkami dotyczącymi jakości".

Oczywiście powodu odmowy brak, no bo po co wielkie Google ma coś tłumaczyć użytkownikowi, ban to ban i koniec kropka. Zastanawiam się, co mogę jeszcze na tych stronach poprawić, albo gdzie popełniłem błąd?

- wszystkie strony stoją na WordPressie

- domyślna skórka

- tytuły wpisów? Porobione na zasadzie cośtamcośtam cz 1, 2, 3 itd, cośinnego cz 1, 2, 3

- może rozchodzi się o nienaturalne linki? Tylko że tych oczywiście Google ani myśli pokazać, no bo po co...

Nie mam firmy. A swoich danych osobowych nie będę podawał tylko dlatego, że ta zasrana wyszukiwarka ma takie widzimisię.

A kto Ci karze swoje dane podawać czy dane istniejącej firmy. Myślisz że ktoś z G wsiądzie w autko i podjedzie sprawdzić czy firma istnieje na podanym adresie by zdjąć banik? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Treść musi być tematyczna i dla ludzi, kwestia jeszcze jaka nazwa domeny i czy zgadza się tym co na stronie

Kwestia jak zrobiłeś te notatki i jak je wkomponowałeś w treść strony

Wizytówka firmy - to zalezy od nazwy domeny, czasami nazwy są takei iż nie da się zrobić wizytówki firmy, ale jak sie da to dane można wsadzić jakiekolwiek

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Nie słuchaj ich, witryna jest niezgodna ze wskazówkami dotyczącymi jakości tyczy się linków, wielokrotnie się spotkałem z tym komunikatem, straciłem czas na przerabianie stron itp. nie pomagało, kwestia leżała oczywiście w linkach prowadzących do witryny, także jeśli nie widać linków w gwt skorzystaj z ahrefsa lub majestica. Bez disavow się niestety nie obejdzie...

Czy wy naprawdę myślicie, że te witryny przegląda człowiek? Sprawdza tytuły, czy treść jest unikalna i tematyczna, czyta wiadomości itp. przecież do tego trzeba by tysiące pracowników, trzeba by opłacać te etaty...

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

- domyślna skórka
- tytuły wpisów? Porobione na zasadzie cośtamcośtam cz 1, 2, 3 itd, cośinnego cz 1, 2, 3

i wszystko w temacie, linki przychodzące nic do tego nie mają bo gdyby miały to 90% stron byłoby pobanowanych ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności