Skocz do zawartości

Rozdzielanie wyrazów w URLu

wekk

Rekomendowane odpowiedzi

nie niech mnie drzwi.. subdomena, subdomeny, która jest subdomeną domeny.. czemu ma to służyć?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

a ja słyszałem że "_" jest bardziej czytelny dla usera

A ja słyszałem, że google wczoraj zbankrutowało. Wie kolega jaka jest różnica między "-" a "_"?

Co mi z czytelności urla dla usera? Ilu użytkowników patrzy na to czy adres ma "-" czy "_". Struktura urla ma być przyjazna przede wszystkim dla wyszukiwarki. Jasne, że jakieś nieczytelne syfy mogą odstraszyć ale nie coś takiego...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Podkreślenie się niewygodnie wpisuje, bo wymaga Shifta ;-) Tak tak, mało kto będzie z palca wpisywał adres, ale to zawsze jakiś argument przemawiający na korzyść myślnika.

Co do kropek, tak duże ilości zagłębień subdomen na pierwszy rzut oka wyglądają jak spam, więc nie ryzykowałabym.

W teorii

najlepsze

domena.pl/czym-jest-fresh_site_bonus-i-jak-go-wykorzystac

dobre

domena.pl/czym-jest-fresh-site-bonus-i-jak-go-wykorzystac

złe

domena.pl/czym_jest_fresh_site_bonus_i_jak_go_wykorzystac

W praktyce (WordPress)

domena.pl/fresh-site-bonus-wykorzystac

Jest na to odpowiednie RFC ... myślnik is the best.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Szlafrock - no to właśnie jest dla użytkownika, kiedy w oknie adresu URL zaczynasz wpisywać jakieś słowo, większość wyszukiwarek zaproponuje wizytowane wcześniej URLe które zawierają to słowo, tym samym user wygodniej może wybrać.

Tyle, że efekt SEO słów w URL jest raczej zerowy, robiłem trochę testów i czy url (ta sama treść) jest:

/strona.html?id=123

czy

/prawnik-w-warszawie.html

to nie ma praktycznie znaczenia, a kiedyś miało.

a ja słyszałem że "_" jest bardziej czytelny dla usera - chyba na stronie link assistans /choc sami używają "-"/ - ale nie dam sobie nic uciąć

Google minus traktuje jak spację więc słowo1-słowo2 w url znaczy dla niego tyle co słowo1 słowo2. Stąd tez lepiej stosoewac te minusy zamiast podkreslników. Co do userów to sprawa indywidualna. dla mnie bardziej czytelne sa minusy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności