Skocz do zawartości

Nowy Katalog/ SEO FRIENDLY

Rekomendowane odpowiedzi

Można już dodawać strony do https://www.katalog.szook.pl

za pomocą formularza na stronie https://www.szook.pl/dodaj.php

Katalog posiada bezpośrednie linki, max głębokość podkategorii = 1

Podkategorie przystosowane do szybkiej indeksacji dzięki zastosowaniu rotowania na głównej stronie serwisu i bezpośredniemu linkowaniu do każdej podkategorii z głównej strony serwisu.

Stronę można dodać do kilku kategorii lecz możliwe jest użycie max 3 razy tego samego adresu e-mail.

Aktualnie dokładane są podkategorie.

Na wypadek nie odnalezienia właściwej kategorii proszę dodawać do kategorii A-INNE która jest pierwszą kategorią w spisie, strony po moderacji zostaną przeniesione do odpowiedniej kategorii.

Katalog moderowany/ jeżeli strona zostanie zaakceptowana pojawi się także w indeksie wyszukiwarki z indeksacją podstron.

Ewentualne sugestie/błłedy proszę zgłaszać.

Nie dokładałem funkcji pobierającej META żeby nie zachęcać do identycznych wpisów.

Będzie można sugerować kategorie które będą pojawiały się w Kategorii głównej A-Inne

Pozdrawiam

Z sugestii to mam jedną jedynie do formularza dodającego strony. Czy nie lepiej zastosować pole <textarea> do opisu strony? Jest lepsza widoczność tego co się wpisuje w takim polu. Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Nie wiem dlaczego w dziale turystyka wyświetla wartość stron (0) Jeśli jest dodane 2 strony ;)

A po za tym mam pytanie :)

W jaki sposób mogę się z Panem skontaktować? Jeśli to możliwe to prosił bym o adres e-mail lub numer telefonu na priv.

Pozdrawiam

Marcin Furgała

najlepiej po 20-21 bo do poludnia ostro pracuje, pozniej troszke spie pomiedzy 20-21 jestem dyspozycjny.

telefonik.: 0509902455

Nie pan tylko Mariusz ;)

Kolejnosc chwilowo alfabetyczna -

Stan 0 to stan ilosci podkategorii jezeli strony sa juz w jakiejs kateogri to dopiero wchodzac w nia pokazuje ile jest stron

Czyli to co widac przy kategoriach glownych to ilosc podkategorii.

Pozdrawiam

Wyszukiwarka w katalogu nie działa. Jak mam sprawdzić czy mój wpis już tam jest.

Sugeruję kategorię "Katalogowanie" w SEO

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

TTSEO na stałe będzie ocena wg https://www.szook.pl/szookoklik.php ;) taki klikohit jednak operujacy wieksza iloscia danych.

podstrona ktora wskazales to podstrona wyszukiwarki czyli strona dodana do katalogu bedzie szukana w katalogu wg danych zdefiniowanych przez uzytkownika badz moderatora, co jak bylo zauwazone jeszcze nie dziala bo ciagle nad tym pracuje, tak zeby po zbudowaniu duzej bazy nie okazalo sie ze zaczyna lezec.

Strona dodana do katalogu jest takze indeksowana z podstronami w wyszukiwarce wiec jezeli algorytm wyszukiwarki uzna ze ma sie pojawic na pierwszej podstronie na haslo pozycjonowanie to bedzie to pozycjonowanie.html jezeli na drugiej to pozycjonowanie-2.htm itd.

Narazie ciagle poprawiam wersje katalogu ktora bedzie z dnia na dzien modernizacją.

Jedna wazna, troszke utrudniajaca a zarazem pomagajaca w zadbaniu o aktualnosc katalogu, bedzie fakt ze wpis bedzie mial waznosc 30 dni, po tym czasie bedzie koniecznosc ponownego dodania wpisu.

Pozwoli to nie tylko na wykluczenie domen z 404 bo to mozna zrobic skryptem, ale na fakt ze domeny zmieniaja wlasciciela, zmienia sie zawartosc i koniecznosc aktualizacji.

Sam nie bylbym wstanie przegladac witryn, wiec pozostawie to uztkownikowi.

Wiadomo ze pewnej czesci nie bedzie chcialo sie dodawac ponownie, ale to bedzie tylko pozytyw dla tych ktorzy jednak wolą dodać swoj wpis i posiadac mniejsza konkurencje w linkach z katalogu/taka premia za ponowne dodanie :P.

Tak czy tak jak pisalem jest to utrudnionie ale wymuszone checia aktualizacji wpisow.

Lecz w celu ulatwienia ponownego dodania przygotuje odpowiedni formularz ktory ulatwi ponowne dodanie strony.

jednak troszke mi to jeszcze zajmie ale :) jak zakoncze to uruchomie troszke tego typu katalogow ktore jednak beda sie od siebie znacznie roznily a podobienstwo bedzie jedynie w zasadach dzialania czyli deaktywacja po 30 dniach.

na weekend bedzie mozna zobaczyc finalna wersje katalogu polaczonego z indeksacja www.

Planuje takze ;))) uruchomic metode wygryzanko :) to taki bajer dla wykluczania konkurencji jezeli np lamie regulamin a w zamian tego bonus ktory bedzie premiowany takimi dodatkami roznymi w postaci linkow :)

bedzie mial waznosc 30 dni, po tym czasie bedzie koniecznosc ponownego dodania wpisu.

Ja bym rozwiązał to inaczej a mianowicie:

Gdy mija 30 dni od dodania wpisu zostaje wysłany email z linkiem który po kliknięci w niego by odnawiał wpis. Jeśli ktoś nie będzie chciał odnowić wpisu to strona zostaje usunięta i tyle.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

xradar i stwor, wlasnie w tym rzecz.

Nie wiele osob ale ci co beda pamietali sprawdza co jakis czas czy ich link tam sie znajduje, co doprowadzi do koniecznosci odwiedzenia katalogu.

Tzn wiekszosci katalogow zalezy na jaknajwiekszej ilosci wpisow w katalogu zeby miec content, ja jezeli bede chcial miec mase domen to wystarczy ze je zaindeksuje i takze bede mial content czyli w wyszukiwarce co latwo przerobic mozna np na kategoryzowanie wg tresci ale na tym mi akurat nie zalezalo.

Zalezy mi natomiast na tym aby pewna grupa ludzi wracala do katalogu i sprawdzila.

Wiadomo ze bedzie to mala grupa ludzi lecz wiadomo tez ze czym mniej linkow tym podkateogrie sa mocniejsze.

Wiem ze moze to dosc dziwaczne i nie spotykane rozwiazanie ale musicie przyznac ze zastosowanie tego typu rozwiazania przyciagnie pewna grupe tzw powracajacych userow.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności