Skocz do zawartości

Nowa panda nadchodzi

janekszeryf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no to zapowiada się temat na 15 stron, temu spadnie temu się ruszy ;)

Dokładnie chciałem to samo napisać :)

Przecież to logiczne, że jak komuś spadnie, to innemu ruszy :)

będą też tacy, którym stanie. w sensie zamarznie. znaczy się wyniki staną w miejscu.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Panda wielka należy do zwierząt na granicy wymarcia, głównie wskutek niskiej rozrodczości, ale również wskutek stopniowego ograniczania obszarów dla niej dostępnych.

Źródło

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ich slow panda update to rankowanie stron, które mają wykupioną reklamę w adwords na "podobne zapytania". Między innymi dlatego ich główny kłamca odsunął się trochę i poszedł na urlop na czas nieokreślony. Pewno ogarnał temat, że to już przeginka i lista osób, które go bardzo nie lubią wzrosłaby do potęgi, stąd taka decyzja. Straciłby życie dla tej korpo. Przykładów jest wiele i nie bedę ich wskazywał. Wystarczy kupić https + wykupić adwords a pozycje robią się same. Nowe seo ***.

No i jeeeebs... Wszystkie frazy na jednej domenie która już od kilku miesięcy stabilnie siedziała w topie i nie była masowo linkowana :-) wcześniej w maju dostała za SWL ale ściągnęli i wróciła w topy. Rozumiem ze teraz już po domenie?

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Od miesiąca grasuje po sieci jakiś zwierzak, wszystkie moje strony mfa pospadały na najważniejsze frazy, a na te poboczne są nadal na pierwszych miejscach, ale zarobek już minimalny.

Zaczynam się rozglądać za normalną pracą, bo zarabianie z googlem to jakby siedziało się na bombie i tylko czekało na wybuch.

Są kary za mało unikalną treść która w dodatku jest stara. Teraz się liczy świeże i unikalne.

W sumie cwaniacko dobry sposób - jeżeli spamujesz i masz dużą bazę serwisów zapleczowych to teraz potrzeba o wiele wiele wiele wiele więcej pracy żeby to zaplecze nie tylko cokolwiek dawało ale nie powodowało kar.

To samo dotyczy utrzymania jakiegokolwiek serwisu na wysokich pozycjach - musi być ciągły dopływ świeżej unikalnej treści - dotyczy to fraz w których jest duża konkurencja/opłacalność.

Stara treść może się utrzymać wysoko jedynie jeżeli zostanie oceniona jako bardzo wartościowa.

Od miesiąca grasuje po sieci jakiś zwierzak, wszystkie moje strony mfa pospadały na najważniejsze frazy,

To nie jest wina update. Strony MFA cięli już od lat. Po co mają Ci odpalać 30-40% jak mogą zgarnąć wszystko zamieniając pierwszą stronę wyników w jedną wielką reklamę ? Niestety tak to działa. Mi strony leciały z wyników 24h po wstawieniu kodu AdSense. Bez tego badziewia wisiały stabilnie.

Zmień adsense na jakąś afiliację. Też strony będą lecieć, jednak nie z automatu.

Są kary za mało unikalną treść która w dodatku jest stara. Teraz się liczy świeże i unikalne.

Ostatnio strona wyszła mi z filtra bo klient nie przedłużył domeny, ktoś ją przechwycił i topy na dosyć konkurencyjną frazę okupuje placeholder bez treści i z reklamami. W dniu, kiedy zmienił się abonent domeny kara została zdjęta... ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności