Skocz do zawartości

Linkowanie w komentarzach na blogu

Ozimas

Rekomendowane odpowiedzi

szybciej od mozowców na to wpadłem

byłem pierwszy. ;)

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/179504-czy-linki-nofollow-posiadaja-wartosc/?p=1244841

To samo tyczy się linków nofollow z komentarzy. Teraz bardziej niż z okresu mojego wpisu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Byłem szybszy

tu się akurat nie ma czym chwalić :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up chyba największe ego :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up wątek w sumie się rozmył przez Ciebie i Beer'a :)

Ale wracając do tematu :)

google i jego "linki nofollow nie mają wpływu na ranking strony" jest złotym przykładem paradoksu kłamcy ;)

wątek w sumie się rozmył przez Ciebie i Beer'a

Za to ile wiedzy w kilku postach. :)

"linki nofollow nie mają wpływu na ranking strony" jest złotym przykładem paradoksu kłamcy

Podobnie jest z PR.

Podobne "tezy" Google można podciągnąć pod pogląd religijny: "Największym sukcesem szatana było wmówienie ludziom, że nie istnieje" :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

wątek w sumie się rozmył przez Ciebie i Beer'a

To raczej nie jest rozmywanie :P

Linki NF nabrały na znaczeniu i brane są pod uwagę przy ustalaniu rankingu , pisałem wcześniej, że google bedzie ewoluowało w kierunku zwiększenia znaczenia sygnałów z mediów społecznościowych a takimi są właśnie linki NF z komentarzy, for internetowych czy serwisów społecznościowych.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Nołfoloł nołfolołowi nierówny. Dawno mówili, że nofollow np. z Wiki to zupełnie inna bajka, ni nf z bloga Waldka o tuningu jego golfa trójki. Bardzo prawdopodobne, że poszli dalej i teraz już stopniują "nołfolołowość" dość płynnie i w każdym przypadku.

Jedno jest pewne, linki nf z różnych względów zawsze było warto zdobywać (choćby żeby zróżnicować profil BL, różnorodność IP), a ostatnio warto bardziej.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Takie linki dają sporo, jednak konieczne jest spełnienie kilku założeń, m.in powiązanie tematyczne Twojej strony i komentowanej.

a jeżeli moja strona jest wyszukiwarką firm i z założenia mam tam firmy z wielu branż - chcę wypozycjonować stronę na wiele słów kluczowych z różnych branż czy wtedy mogę linkowac na blogach tematycznych z linkiem do odpowiedniej podstrony na mojej www. Czy jedynym "atrakcyjnym dla googla" blogiem będzie tematyka firma, reklama?

na jakiej zasadzie google "sprawdza" powiązanie tematyczne strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności