Skocz do zawartości

Footprint - różne wyniki w google, scrapebox, ser footprint

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Dla przykąłdowego footprintu:

Mam różne wyniki w samycm google (PL, EN), scrapeboxie i SER footprint a jeszcze jak normalnie (bez dodatkowych ustawien) w google dam to jeszcze dwa inne.

I jak tu wybrać właściwy? skoro rezultaty są tak różne?

Choć dla normalnego słowa "darmowe programy do pobrania" wyniki są bardzo zblizone we wszystkich

Ale ja chce spradzić ile wyników daje dany footprint i ocenić czy footprint jest trafny i warty uwagi

rez.png?_subject_uid=164561738&w=AAD74Sg

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zamieszczone foto nie działa, przez co trudniej zakapować o co chodzi. Co masz na myśli, że footprint jest trafny i wart uwagi. Co w ogóle chcesz osiągnąć?

Na zdjęciu są pokazane wyniki wyszukania z każdego programu w celu zobrazowania 'że tak jest właśnie jak piszę'

Jeżeli będę miał bazowy footprint który bedzie już dość długi (który już zwraca mało wyników) a następnie bede dokładał do niego dopiero słowa kluczowe to powstanie jeszcze dłuższy z praktycznie zerową liczbą wyników a co zatym idzie footprint bazowy bedzie zły + nie potrzebnie bede marnował proxy przy innych słowach kluczowych.

Pytaniem kolejnym jest 'jak bardzo rozbudowane tworzyć footprinty? czy bazować na krótszych np. max 3 członowych ze słowami kluczowymi włącznie/

np. site:.pl intitle:kasy "kasy fiskalne"

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• 4 lata później...
20 minut temu, ms27 napisał:

ja szukam

Kto szuka nie błądzi. Za chwilę dostaniesz tytuł młodszego kopacza .

Poważnie - nie ma czegoś takiego jak footprint z tematyki (jest to za szerokie pojęcie) są wyłącznie footprint-y z określonych CMS-ów czy typów stron które maja wspólne cechy + dotyczą określonej tematyki.

Czyli wyszukujesz np fora które mają tematy dotyczące okien.  

Nie wiem co chcesz znaleźć i do czego wykorzystać.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

2 godziny temu, ms27 napisał:

ja szukam footprintów

Wiec Twoim przyjacielem operatory wyszukiwania

https://www.google.pl/intl/pl/help/operators.html

Oraz jakiś słownik.  Do tego umiejętność wyszukiwania charakterystycznych cech dla poszczególnych CMS / silników i niezliczona ilość proxy pod harvestrowanie. A najlepiej  maszyna czasu, bo w dzisiejszych czasach harvestowanie nie jest takie proste.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rozumiem, że obecna młodzież w większości lubi kopiuj wklej robić ale "Przekierowanie nr1 " to chyba nie CMS, "KSIęGA GOśCI" chyba też nie.

Z takim podejściem ms27 nie zdobędziesz topów i wiedzy nie zdobędziesz....Chcesz wszytko na tacy, ale w SEO tak się nie da.

7 minut temu, ms27 napisał:

Podpowiesz mi coś?

A niby co. Jak się uczysz to wyszukaj to sam - Google nie gryzie.

Sprawdź sobie najpierw to co napisałeś bo pewnie o połowie nie masz pojęcia i nie wiesz czy warto czy nie warto szukać takich stron.

1 godzinę temu, ms27 napisał:

a nastepnie móc programem donlink dodawac linki pod moje zaplecze

Rozumem że chcesz sprawdzić czy dodawanie linków na takich stronach jak księgi gości czy WebMini coś pomoże i masz z kilkadziesiąt stron zaplecza by działać na zasadzie a nuż widelec.

Poczytaj najpierw o tych wszystkich CMS i typach stron bo miniacza czyli WebMini to się używało przy SWL-u (weblink) i jak jeszcze jakieś żyją to na pewno tam dodasz linka - tylko nie ciesz się że za bardzo bo może się okazać że bardziej zaszkodzisz niż pomożesz.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

2 godziny temu, ms27 napisał:

To co widać wyżej to silniki z donlinka którego się uczę. 

Podpowiesz mi coś?

Przykładowy footprint pod WordPress multisite

https://voxxyz.com/
-> https://voxxyz.com/wp-signup.php

Footprint:
"Gimme a site" "Just a username, please"

------
"We send your registration email to this address"

Następnie z wyniku przycinasz do domeny trim to root do adresu domenowego dodajesz /wp-signup.php

I Programowo przeszukując wyniki z harvestru szukasz w kodzie charakterystycznych ciągów znaków:  "action="wp-signup.php" + "for="signupblog" programem podobnym do CMSDetektor < nie jest już w sprzedaży>

Wiec jaka jest skala trudności - kilka lat temu w celu znalezienia for na Jomala > Kunena przeszukiwałem ok 10 milionów stron z SERP :D

---

Albo jak na tym nagraniu ponad 2.3 miona unikalnych domen w celu wyciągnięcia blogów na WP-MultiSite. Z tym, że było to kilka lat temu i jeszcze szlo harvestować. Teraz bez softu do reanimacji IP po banie w ogóle nie podchodź do harvestowania :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cytat

Moderatorze, więcej cierpliwości do nowych 

Jak można mieć cierpliwość do kogoś kto odkopuje temat z przed 13 lat zęby napisać "mi się podoba", i nie reaguje na prośby, żeby tego nie robił.... W tym przypadku pomaga wyłącznie ban.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności