Skocz do zawartości

Linki zagraniczne

JanuszN

Rekomendowane odpowiedzi

Już trochę głupieję, bo już sam nie wiem jak jest i nie mogą znaleźć jasnej odpowiedzi. Czy linki do mojej strony w Polsce i po polsku, które są na stronach zagranicznych i w innym języku, mają wartość w pozycjonowaniu? A jeśli tak, to czy jest to jakieś zagrożenie? Oczywiście mam na myśli strony w językach europejskich, a dokładnie przede wszystkim po angielsku.

Dziękuję za pomoc.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki mają znaczenie niezależnie od powiązania terytorialnego. Możesz zdobyć nawet linki z koreańskich stron do Twojej. Pytanie - czy myślisz o ich zdobywaniu np. z masowych komentarzy, czy zakładasz możliwość zdobycia na takich stronach mocnego linka.

Dziękuję za pomoc.

A linki zagraniczne zdobywam za pomocą GSA SER - Article, Directory, Social Network, Web 2.0. Zwykle ustawiam min. PR1 lub PR2 i stosunkowo mało linków wychodzących ze strony. Teksty są po angielsku i generowane przez Kontent Machine. A z polskimi jest problem, że miejsc jest coraz mniej.

W takim razie nastawiałabym się na problemy i to dość szybko ;)

Oj! Aż tak źle? Nie nasuwam gdzie wlezie staram się bardzo wymagająco ustawić projekt dodawania. Ponadto używam serwisów do łamania recaptcha, choć nie mam pewności co do ich skuteczności. Bo domyślam się, że miejsca gdzie jest recaptcha nie są tak zaśmiecone.

@qr4

A co to znaczy zmodyfikowane pliki? I jak to zrobić albo gdzie kupić?

Jakoś nie widzę czegoś sensownego poza GSA SER. A może się mylę albo błądzę?

Musisz poszukać na czym to polega i jak to robić. Modyfikacja polega na tym, że GSA nawala linki w niestandardowych ustawieniach np. jak masz do WP logowanie wp-login.pgp a ktoś zmodyfikuje dostęp i będzie on np. wplogin.php to już tam standardowy GSA nie wejdzie, a po modyfikacji wejdzie. Takie miejsca są o 1000 razy lepsze i trochę bezpieczniejsze, a na pewno mniej zaspamowane. Co do captcha to wiele osób podpina GSA pod xrumera i nawalają tam bez problemu. token to nie zabezpieczenie, a modyfikacja plików już trochę większe. Wiele osób olew ten szczegół...

takie automaty trzeba umieć wykorzystywać

Czyli co należy umieć? Jak je wykorzystać?

W takim razie nastawiałabym się na problemy i to dość szybko ;)

Na jakie problemy byś się nastawiała i jak szybko?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

wnosi to coś do dyskusji

Tak, wnosi. Bo albo się odpowiada, albo pieprzy głupoty. To tak jak bym na pytanie jaki to jest kolor odpowiedział zależy pod jakim kątem będziesz patrzył i czy będziesz miał w ogóle otwarte oczy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tu blake ma rację. Jak się już coś mówi i chce być się traktowanymi poważnie to się mówi konkretnie. A nie jak Matt Cutts - powiedzieć "mądrze" ale nic nie powiedzieć. Słowa-wytrychy nic nie znaczą. To jest tak jak z tzw. wartościową treścią, gdzie samo pojęcie w sumie nic nie znaczy a dokładniej znaczy wszystko, ale niekoniecznie to co G uznaje za wartościowe.

Przecież takie linki to info dla G. podane jak na tacy, że oto mamy czystej wody manipulację w celu sztucznego podniesienia rankingu. A jak jeszcze strona nie powiązana tematycznie, link w treści oderwany od tematu strony, no to szkoda gadać.

Nie wiem czy G. tak to widzi, ale jeśli jeszcze nie widzi, to pewnie niedługo tak to będzie widział.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności