Skocz do zawartości

Nietypowy problem z zaindeksowaniem

bisiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie, co zrobić jeżeli mam zaindeksowane strony które nie istnieją? tzn kupilem domene kilka miesięcy temu, która była najpierw domeną firmową (firmy X), póxniej była jakąś stroną ze spamem, a teraz jest moją stroną firmową. Strona od nowa zrobiona, unikalne teksty itp ale jak się wpisze w google: site:mojastrona to prócz moich podstron wyskakują podstrony spamowe ktore nieistnieją(jak się na nie kliknie przechodzi się na stronę główną)

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć o co tutaj chodzi?

Jeśli to adresy z wersji ze spamem, usuń je przez GWT i nie stosuj żadnych automatycznych przekierować nieistniejących podstron np. na stronę główną. Jeśli to jednak adresy z wersji strony firmowej (chociaż pewnie nie, skoro to była pierwsza wersja strony), to warto albo postawić coś na nich albo przekierować na nowe podstrony, które są najmocniej powiązane tematycznie.

Jak już to na "/" ;) Jeśli na tych podstronach był śmietnik, na dodatek ze śmieciowymi linkami, to raczej niezalecane jest zachowywanie ich mocy. Wtedy zostawia się 404 albo 410 zamiast 301.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności