Skocz do zawartości

Zaplecze na domenach z PR i historią

SeoWarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem ale nic rozbudowanego na ten temat nie znalazłem. Co sądzicie o zakładaniu zapleczy na domenach z PR i jakąś historią? Chodzi oczywiście o domeny przejęte. Ktoś kiedyś do nich linkował wiec juz na starcie powinny mieć jakąś moc, do tego page rank , można to ładnie rozwijać budując własne treści i linkujac z dobrych miejsc.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Warto zapłacić za taką domenę czy lepiej zaczynać od zera na świeżej?

1. Page rank nie ma żadnego znaczenia, spadnie przy pierwszej lepszej okazji

2. Omijam z daleka domeny seowane, najlepsze to takie, których działania były spontaniczne lub "naturalne" (celowo w cudzysłówiu)

3. W tym momencie niewiele dawnych strategii się sprawdza, moim zdaniem nie ma teraz większego znaczenia stara czy nowa

Alkowiki - dla większego relaksu

jeżeli przejęta domena ma dobre BL i poprzednio stała na niej w miarę wartościowa strona to jak najbardziej ma znaczenie

Masz racje, teraz sobie przypomniałem jak @intruder wspominał o domenie po tvn ze zmienionym tittle, która wskoczyła na frazę pozycjonowanie. Wycofuje się z tego stwierdzenia.

Alkowiki - dla większego relaksu

sprawdź np. w majesticu jaki profil linków ma dana domena i rozłożenie linków w czasie, zajrzyj na konkretne linki, zobacz strony na których te linki się znajdują i oceń te strony czy są wartościowe czy jakieś śmieciówki z masą linków itp, sprawdź site domeny i archiwum (jaka wcześniej strona wyświetlała się na domenie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności