Skocz do zawartości

Program partnerski policji

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

już widzę jak każdy z aparatem stoi w krzakach i tylko patrzy jak donieść na bliźniego. Co poniektórzy pewnie i na własne matki by donieśli.

Wszystko o kotach, rasy kotów oraz filmy o kotach znajdzecie na moim portalu Dookoła KotaTV. Zapraszam serdecznie!

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ogóle temat to chyba dowcip? Donosicielstwo to najgorsze co może być.

Ale jeśli jesteś autentycznie zainteresowany to już coś podobnego funckjonuje, możesz być informatorem policji, sprzedawać ludzi co łamią prawo, może nie za przechodzenie na czerwonym, ale trochę grubsze sprawy, podobno policja płaci za każdą informację.

Ale współczuję Ci jak tylko ktoś się dowie :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Mmr88 to jak ktoś zabije na Twoich oczach Twojego sąsiada to też uznasz, że nic się nie stało i niczego nie widziałeś i nic z tym nie zrobisz? Wiadomo - o pie*doły nie ma się co czepiać, ale jeżeli ktoś jedzie po bandzie po całości, to naszym prawnym i moralnym obowiązkiem jest zareagować.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Ja bym tam machnął odrazu portal społecznościowy podpierdalacze.pl gdzie jak na fejsie będzie buttonik zmiast Lubię to to Podpi...l Go i opcje do US, ZUS itd. Wchodzisz na swój profil i widzisz ile osób Cię pod..liło;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Pomysł świetny. Wiele osób by się zastanowiło co robią. Ciekawe ilu z Was zdejmuje nogę z gazu tylko w miejscach, gdzie mogą stać ;) Wielu kierowców, to zwyczajni idioci(w ogóle ludzie to idioci). Widać to np. po miejscach w jakich parkują(najlepiej pod samymi drzwiami mieszkania). Sam jestem kierowcą, ale świadomość, że ktoś może mnie nagrać(a coraz więcej osób ma wideo-rejestratory) sam też się 3 razy zastanowię zanim wykonam jakiś bardziej brawurowy manewr.

Od siebie dodam tylko, że takie nagrania można zazwyczaj wsadzić sobie w buty ;) Jest kilka powodów, dla których nagrania nie mogą być brane pod uwagę jako dowód ;) Najważniejsze przytoczę:

1/ Bez rejestracji kamery samochodowej w GIODO lub oklejenia auta ostrzeżeniami o rejestrowaniu obrazu, nie możemy publikować nagranych materiałów. Nie możemy też wykorzystywać ich jako dowód w sądzie, bo wg obecnego prawa jest to przetwarzanie danych osobowych.

2/ Rejestratory jazdy nie są urządzeniami homologowanymi. Średniej klasy papuga w sądzie obali nagranie z takiej kamerki. Takie nagranie musi też być zbadane przez biegłego, który jednoznacznie stwierdzi, czy nie było zmanipulowane/edytowane.

[edyta]

Z powodu dwóch powyższych nie przyjmuje się mandatów z policji na podstawie jakiegoś nagrania - odmawia się przyjęcia mandatu. Zazwyczaj niebiescy odpuszczają dając jedynie pouczenie, gdyż sama odmowa przyjęcia mandatu powoduje wypełnienie stosu papierów oraz od tego momentu to na policjantach spoczywa udowodnienie popełnienie wykroczenia.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Mmr88 to jak ktoś zabije na Twoich oczach Twojego sąsiada to też uznasz, że nic się nie stało

Pomoże sąsiadowi i wykopie mu dołek. Górnolotnie się gada o obywatelskim obowiązku a podpier*ala się sąsiada bo ma fajną młodszą d*pę lub większą i nowszą furę. Proponuję pogadać z kimś kto pracuje w US i wtedy się wypowiadać na temat tego "obywatelskiego" obowiązku i jakie donosy do nich wpływają ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Od siebie dodam tylko, że takie nagrania można zazwyczaj wsadzić sobie w buty

Nagranie? Nie wiem. Ale mam już "na sumieniu" kilku skazanych kierowców za parkowanie na trawniku.

Fotka -> zgłoszenie do SM -> sąd -> kara.

A tym GIODO to już przegięcie. Nic nie musi być zgłaszane, auto obklejane. Nagrywasz, przekazujesz służbom z informacją gdzie, kiedy. Tylko za prędkość nie podejmują działania bo nagranie zostało dokonane urządzeniem bez certyfikatów.

Nie możesz nagrania upubliczniać.

Donosicielstwo to najgorsze co może być.

hehehe ale jak ktoś w gimnazjum 4 za podpierd...nie dostał nic nie umiejąc to teraz kombinuje co by tu zrobić żeby nic nie robić a zarobić ....

zgadzam się z tym że niektóre występki powinny być zgłaszane przez samych kierowców ale jak sobie pomyślę że ktoś mnie wyprzedza gdy przekraczam prędkość o 20 km/h ale to on mnie nagrywa a nie ja jego i to ja będę płacił to .....ch.... mnie strzela . Zacznie się wyścig szczurów

@Borgis czytaj całe zdania, nie tylko między wierszami ;)

Jak odmówisz przyjęcia mandatu na podstawie nagrania z kamery bez homologacji, nawet takiego za przejazd na czerwonym, policjanci muszą zbadać materiał dowodowy pod kątem autentyczności - czytaj: sporządzić wniosek do sądu a ten musi wysłać do ekspertyzy przez biegłego, który jednoznacznie określi czy materiał jest autentyczny. Bardzo często w takim przypadku dostaje się jedynie pouczenie, bo policjantom nie chce się wypełniać stosu kwitków, które są do sporządzenia w przypadku odmowy przyjęcia mandatu. Podobnie pewnie będzie ze zdjęciem - nie znam jeszcze takiego przypadku, ale będę śledził temat ;)

a to, że masz "na sumieniu" to rzeczywiście jest powód do dumy.. pamiętaj, że to miecz obosieczny..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Witam.

Jak myślicie dobrym pomysłem było by proponowanie policji utworzenia programu partnerskiego?

Np nagrywacie gościa co przejeżdża na czerwonym świetle, wyprzedza na podwójnej ciągłej i dostajecie prowizję od mandatu.

oj myślę ,ze klientów by było.

Ja nie pochwalam konfidencji bo każdy ma cos za uszami. ale idiotów na drogach nie brakuje

takich konkretnych co narażają życie innych jak najbardziej karać i to surowo + chłosta.

Temat myślę ,ze by sie przyjął jak najbardziej.

W sumie coraz wiecej firm , sklepów stosuje PP

Najważniejsze jest trafić w potrzeby klientów w tym wypadku zarabianie pieniędzy.

Pozdrawiam

a to, że masz "na sumieniu" to rzeczywiście jest powód do dumy.. pamiętaj, że to miecz obosieczny..

To jest miecz obosieczny tylko dla tych, którzy łamią przepisy. Gdy wsiadam do auta to odpalając je zaświadczam, że znam kodeks drogowy i inne pokrewne przepisy i będę je przestrzegał. Koniec, kropka.

Nie przelatuję na ciemnym żółtym, nie parkuję na kopercie dla inwalidy, nie przekraczam dozwolonej prędkości. Od co najmniej 25 lat mam czyste konto.

A gdy ktoś to robi i potrafię to udokumentować to informację o tym przekazuję właściwym organom.

Nazywajcie mnie ormowcem, kapusiem. Jak chcecie. Spływa to po mnie.

Jeszcze jedno: gdy widzicie pijanego kierowcę to tylko latarnie mu z drogi usuwacie?

@up za nieoświetloną tablicę rejestracyjną można także dostać mandat a w najgorszym przypadku stracić dowód rejestracyjny ;)

i nie schlebiaj sobie z tym ormowcem :P

Donosicielstwo to najgorsze co może być.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Kiedyś byłem świadkiem jak gość cofając na parkungu wjechał w drugi samochód i uciekł. Zostałem donosicielem bo zaczekałem na właściciela poszkodowanego samochodu. Straszna ze mnie ciota nie? Konfident jak się patrzy!

A jakbyś się czuł jakby Cię jutro okradli a świadkowie zamiast zgłosić sprawę na policje powiedzieliby, że nie są donosicielami? A gdyby ktoś skrzywdził kogoś z Twoich bliskich? Proponuje pomyśleć trochę zanim coś napieszesz bo życie pisze różne scenariusze i czasami trzeba odszczekiwać swoje osądy...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

A jakbyś się czuł jakby Cię jutro okradli a świadkowie zamiast zgłosić sprawę na policje powiedzieliby, że nie są donosicielami? A gdyby ktoś skrzywdził kogoś z Twoich bliskich? Proponuje pomyśleć trochę zanim coś napieszesz bo życie pisze różne scenariusze i czasami trzeba odszczekiwać swoje osądy...

A jak byś się czuł gdybyś się właśnie dowiedział że pisząc powyższe słowa ktoś okradł Ci babcie/ciocię/matkę samotnie wracającą z zakupów. Ty siedzisz na forum a kobieta sama do domu wraca po nocach ................

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności