Skocz do zawartości

Polski certyfikat CEC in SEO dla specjalistów d/s SEO

novum

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zimno, zimno a najciemniej pod latarnią :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Daje lajka jak ktoś skrót rozszyfruje

Grypa katalogów ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

sp**********m Ewidentnie Moje Seo

DO tego typu wyznań jest już wątek https://www.forum.optymalizacja.com/topic/198833-frustracje-osobiste/

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A to, że klienci lubią certyfikaty to nie od dziś wiadomo.

Wydrukuj sobie w różnych językach certyfikaty. Pieczątki możesz wyrobić dowolne i wklepać, a klient w życiu tego nie zweryfikuje, tylko rozewże japę i będzie się gapił. Jeszcze nikt nie spytał o jakiekolwiek certyfikaty z moich klientów, a sporo ich się przewinęło;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Ile osób chciałoby sprawdzić własne umiejętności? ... :D

Ona może oceniać kogoś przez pryzmat swoich umiejętności i swojej wiedzy - nic więcej, o tym właśnie dyskutujemy, jeden seowiec ocenia drugiego za kasę :D

Ok., w pewnym stopniu przyznaje Tobie rację... ale są jakby pewne elementy w SEO jakby stałe i w tym kierunku raczej byłyby pytania. Wnioskuje to po jej tescie "Sprawdź swoją wiedzę o SEO":

https://www.seostation.pl/test-wiedzy-o-seo.html

Czy w w/w tescie były pytania, na które nie znałbyś odpowiedzi?

Nie neguje też tego, że jest certyfikat CEC inSEO forma niszowego biznesu. Raczej nikt za darmo nie bedzie poświęcać swojego czasu, opłacać sali do egzaminu itd. Rozumiem @MaxPan @blake ... macie wiedze poparta praktyką i jest ok. Wam certyfikat nie jest potrzebny. Jednak Marta chyba chce stworzyć jakby pewnien standard z wiedzy/praktyki seo, który w jakimś stopniu klasyfikowałby ludzi robiacych seo. Dla przykładu, chyba szybciej do pracy zatrudniłbym osobę z certyfikatem CEC inSEO niż po kursie słynnego juz krzyworączki (lub bez żadnego papierka). Jednak i tak ostatecznie sprawdziłbym osobiscie wiedze takiego kandydata.

;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

[...]

chyba szybciej do pracy zatrudniłbym osobę z certyfikatem CEC inSEO niż po kursie słynnego juz krzyworączki (lub bez żadnego papierka). Jednak i tak ostatecznie sprawdziłbym osobiscie wiedze takiego kandydata.

;)

Jakby o krzywym nie było tak głośno, jak było to byś nie zauważył różnicy w papierkach..

A najsmutniejsze jest to, że w dzisiejszych czasach nawet państwowy dyplom niestety nie daje gwarancji umiejętności - wszystko trzeba zweryfikować.. :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie znam pytań egzaminacyjnych ale sądzę, że nie wszyscy eksperci odpowiedzą na pytania dla poziomu Level 2. Praktyka, praktyką ale najlepiej jak idzie z teorią w parze. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mała historia:

Kiedyś rozmawiałem z pewnym "pozycjonerem". W pewnym momencie zaczeliśmy rozmawiać o zapleczu. Mocno się zdziwił.... że zaplecze należy podlinkować aby miało moc! Było jeszcze wiele tak banalnych rzeczy, że szkoda słów.

Gdyby przykładowo zdecydował się na egzamin CEC inSEO... "poległby na miejscu"...a to może zadziałałoby mobilizująco i zainwestowałby czas na edukacje/ćwiczenia praktyczne SEO.... Podsumowując wpłynełoby to pozytywnie na niego samego, jego klientów oraz branżę seo. ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Novum a skad pewność, że zaplecze należy podlinkować ? Testowałeś przy obecnym algorytmie wpływ 100 linkowanych domen ws 100 domen nie linkowanych ?

Nawet rozmawiając sobie z ludźmi którzy z affiliatek mieli dochody na poziomie min 20 tys $ mies mieliśmy różne zdania co do tego czy indeksacja ma wpływ na pozycje itd.. więc taki certyfikat niestety nie ma żadnej wartości ani dla potencjalnego pracodawcy ani dla klienta ( miałby gdyby firma certyfikująca była marka samą w sobie a tak nie będzie ).

Nie znam pytań egzaminacyjnych ale sądzę, że nie wszyscy eksperci odpowiedzą na pytania dla poziomu Level 2. Praktyka, praktyką ale najlepiej jak idzie z teorią w parze. :D

Ja sobie zrobiłem ten test seostation, dostałem 35 na 50 punktów i w sumie nie wiem jakim cudem, bo zgadywałem w sporej ilości pytań. Nie mam pojęcia czym jest "kanibalizacja słów kluczowych", kto jest kim w google ani ile znaków title pokazuje się w google (coś koło 60 bodajże?), nie pamiętam kiedy była pierwsza panda czy pingwin (rok tak, ale miesiąc?). Ekspertem na pewno nie jestem, ale swoje o seo wiem i takie testy gó**o dają, a nie wiedzę weryfikują. W SEO jedyną weryfikacją jest skuteczność, koniec kropka. To że sobie np. Lexy wyduma, że jedyną słuszną metodą jest metoda A, a ja stosuję metodę B (dam sobie rękę uciąć, że inaczej robię SEO jak Lexy, przede wszystkim nie współpracuję z pożal się boże klientami), to nie czyni jej to lepszym, ani mnie.

novum: przecież wystarczyło zapytać jakie frazy i jaką metodą wypozycjonował i daje Ci to przekrój, ja wychodzę z założenia, że zaplecze to strata czasu i pieniędzy, bo internet jest jednym wielkim źródłem linków, trzeba tylko ruszyć głową i zbudować swoje zaufane miejscówki.

Sorry ale jak zaplecze nie jest potrzebne to co linkować ? :P Poza tym co to znaczy zaplecze ? Z jednej strony mamy preclosrecla a z drugiej serwis z 20K UU/dzien ...

Poza tym skoro już za certyfikację bierze się "organizacja" o nazwie anglosaskiej to pierwszy z brzegu SEOwiec z tych krajów patrzyłby na "napieprzającego linkami" takiego certyfikowanego specjalistę jak na przestępcę :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No serwis 20K UU/dzien raczej nie jest zapleczem, tylko stroną docelową, którą również możesz wykorzystywać do linkowana innych jako jej właściciel, ale zapleczem bym tego nie nazwał, chociaż to kwestia terminologii i jeden rabin powie tak, a drugi nie.

Na pytanie: co linkować, odpowiem: strony pozycjonowane.

"tych krajów patrzyłby na "napieprzającego linkami" takiego certyfikowanego specjalistę jak na przestępcę"

Tylko w Polsce i Rosji spamują, a na zachodzie jest tylko white? Oj coś nie wydaje mi się. Trzeba by spytać svena i botmastera skąd mają najwięcej zamówień.

ale są jakby pewne elementy w SEO jakby stałe i w tym kierunku raczej byłyby pytania.

pokaż gdzie Google jednoznacznie wskazuje co i jak tzreba robić. Nie ma w naszej branży nic stałego. Działamy na wyczucie, testując algo, co więcej nawet te same wyniki testu mogą być po innemu interpretowane.

Za komuny dla tego żeby malować lenina malarz musiał otrzymać certyfikat, z tym certyfikatem jest identycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności