Skocz do zawartości

Jakie strony odwiedziaja pozycjonerzy?

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Nie używam tego, miałem kiedyś przez kilka dni. CHodzi o sprawe polityki prywatności, która nie jest jasna (o ile jest) dla tego narzędzia. Skoro cokolwiek jest brane do statystyk, porównań, szpiegowania, podpatrywania konkurencji, CZEGOKOLWIEK warto napisać kilka zdań o tym, co i do czego jest wykorzystywane, bardzie fair wtedy się jest.

PS.

Wiem, wiem, tysiące programów coś wysyła, przesyła, raportuje, informuje i raczej o tym nie informują, ale warto dla zasady być uczciwym.

PS2.

Nie jest to osobistówka do Ciebie Kazur, nazwijmy to propozycją zmian.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Franku, polityka prywatnosci (ta dokladna) jest narazie tylko w jezyku angielskim dostepna w toolbarze.

PS.

Wiem, wiem, tysiące programów coś wysyła, przesyła, raportuje, informuje i raczej o tym nie informują, ale warto dla zasady być uczciwym.

Wyobraz sobie ile to danych przesyla do siebie toolbar googla z ktorego kozysta wiekszosc z was. Napewno zapisuje wasze IP czego nie robi moj toolbar. Nie mam pojecia np. kto kozysta z toolbara.

Nie jest to osobistówka do Ciebie Kazur, nazwijmy to propozycją zmian.

Wiem, domyslam sie. O to chopdzi bo toolbar jest tworzony przeciez DLA WAS wiec to od was zalezy co w nim bedzie. Ja tez przedstawilem propozycje zmian w moim ostatnim poscie. Co Wy na to?

Pozdr.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Spokojnie chłopaki :) mam większe zaufanie do toolbara Kazura niż do googlowskich aplikacji (których chyba nigdy nie zainstaluje)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie jeśli wcześniej o tym nie wspomniałeś a teraz podajesz takie wyniki to nie mamy żadnej gwarancji że ty nie pobierasz innych danych np.: od systemów operacyjnych do wpisywanych słów kluczowych które możesz wykorzystywać w własnych celu. A jeśli tollbar jest instalowany na komputerze nie tam jakieś skrypty to na pewno jest taka możliwość. Według mnie kompletnie żadne dane nie powinny być publiczne podawane żadne rankingi, statystyki nic. A te które są powinny zostać usunięte. Bo podając te dane nikt już z nas na pewno nie będzie pewny co do prywatności. Wy możecie pisać co ludzie chcą usłyszeć a jak widać rzeczywistość jest inna.

Nic osobistego

M@k, to sa wszystkie wyniki ktore mam. Udostepniam je bo uwazam, ze macie takie same prawo je znac jak i ja :)

Poniewaz jestescie wspoltworcami toolbara i powstal on dzieki waszym komentarzom na forum dziele sie z wami danymi na temat tego narzedzia ktore posiadam.

Toolbar stworzylem na podstawie gotowego narzedzia ktore naklada duze ogranioczenia co do danych ktore moge uzyskac wiec sledzienie userow jest dla mnie zabronione. Dlatego nez nie moge np. dodac podkreslania linkow nofollow.

Swoja propozycje co do toolbara juz przedstwailem.

Pozdrawiam

Mój blog o SEO / SEM

Tak jak napisałem nic osobistego i nie żebym ci nie wierzył. Ale jednak nigdzie nie jest nic napisane że w ogóle takie dane będą publicznie udostępnione. A pokazujesz domeny, to niby nic ale jednak to jest tak jak bym twój adres zamieszkania publicznie udostępniał i pisał że do ciebie do domu najwięcej ludzi przychodzi. Jak możesz zauważyć na forum niby czemu nie wszyscy chcą podać swoje domeny. Każdy wie czemu. A pokazanie kogoś domen bez zezwolenia bo nikt nie wyrażał zgody na takie udostępnianie to jest nie fer. I na pewno nie można już mówić o polityce prywatności, bo została mocno nagięta.

teraz podajesz takie wyniki to nie mamy żadnej gwarancji

Pierwszą rzeczą, o jaką spytałem, gdy Kazur ogłosił podjęcie pracy nad narządkiem była sprawa bezpieczeństwa i prywatności. Dosyć jasno postawił sprawę wówczas i jasno stawia teraz. Sięgnij do wątku na temat toolbara. Zawsze też możesz sięgnać po materiały źródłowe mechanizmów, na których pasek jest oparty. Podzielam zdanie beerbantka - to, co wypływa z komputera usera to pewnie jest pikuś w porównaniu ze skalą inwigilacji via google/msn/yahoo/etc toolbar.

Kazur, znajdź trochę czasu i podepnij gdzieś pełną informację na ten temat. Z próbkami danych do których masz dostęp. To powinno wystarczyć.

M@k, rozumiem, ze twoje obawy wynikaja z tego, ze na liscie znajdzie sie adres strony ktora sobie tworzysz czy ot, tak odwiedzasz. Ja mam dostep do top30. Stronka domowa raczej sie tam nie wbije jesli bedzie odwiedzana przez Ciebie nawet 100 razy dziennie. A jak serwis jest odwiedzany wiele razy przez wiele osob to znaczy, ze jest to juz cos publicznego.

Kazur, znajdź trochę czasu i podepnij gdzieś pełną informację na ten temat. Z próbkami danych do których masz dostęp. To powinno wystarczyć.

Zrobie to do konca tygodnia. A liste top30 moge np. udostepniac w sewissie 1 dnia kazdego miesiaca. Ale tylko pod warunkiem, ze bedziecie chcieli aby to robic.

Mysle, ze teraz sprawa jest postawiona jasno, i tak jak napisal Graff napisze wszystko dokladnie i przejzyscie w serwisie toolbarowym, tak aby nikt juz nie mial zadnych watpliwosci.

Pozdrawiam

Mój blog o SEO / SEM

Może zle mnie rozumiecie. Mi nie chodzi o to ze pasek będzie pobierał od domenie jakieś tam dane. Niech sobie pobiera google, yahoo i inni pobierają i nie jest tak zle. Chodzi mi tylko o publicznie udostępnianie danych. Ja np. nie chciał bym aby moja domena znalazła się w tym rankingu lub innym jeśli na to nie wyrażę zgody. Każdy pewnie wie też dlaczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności