Skocz do zawartości

Różne formaty reklam

S3ntin3l

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Myślałem nad czymś takim, aby w jednym, konkretnym miejscu, zamiast stałej formy reklamy, jednostka reklamowa wyświetlałaby się w kilku różnych formatach (np. raz duży kwadrat, raz mały kwadrat, raz baner poziomy). Chciałem w tym celu napisać skrypt, który będzie każdej podstronie przypisywał inny format reklamy, aby nie była ona losowa, tylko na każdej podstronie różna. Czy takie działanie jest dozwolone ? Bo jest to małe kombinowanie, ale też na pewno nie przyzwyczajałbym użytkowników do stałego formatu reklam

Jest dozwolone.

Ale czemu chcesz na stałe przypisać reklamę do podstrony? Technicznie łatwiej jest po prostu mieszać rozmiary, ale może przegapiłem jakąś korzyść, którą chcesz dzięki temu uzyskać?

Pewne konkretne ingerencje w kod reklamy są dozwolone -- na przykład właśnie w celu wylosowania, czy ma być to duży, czy mały prostokąt (w zależności od wartości zmiennej losowej, ustawiasz w kodzie JS określone wartości parametrów odpowiadających za identyfikator (numer) jednostki, oraz jej rozmiary).

Nawet jeśli tego się obawiasz, to możesz to robić przecież za pomocą zewnętrznego narzędzia, choćby skryptu PHP, który nie zmienia kodu JS, tylko wstawia albo jeden kod (kod jednej jednostki) na stronę, albo drugi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności