Skocz do zawartości

Agencja pozycjonuje i stronę w Google banuje

vitar

Rekomendowane odpowiedzi

Wybierając firmę do pozycjonowania decydujesz najczęściej o "być albo nie być" dla Twojej strony.

Wiadomą rzeczą jest, że im "większy" pozycjoner/firma pozycjonerska, tym ma więcej możliwości(większe zaplecze, więcej unikalnych "dodawarek", dostęp do większej liczby innych "zabawek" etc.), ale jeśli źle trafisz to Twoja strona może "leżeć" z braku czasu ;)

By nie "leżała" dobrej firmie/pozycjonerowi musi się chcieć...

W tym miejscu właśnie na pierwsze miejsce wychodzi CENA ! :D Bo to, że wynegocjowałeś 10 fraz za 100zł może oznaczać zazwyczaj tylko jedno - Twoja strona stanie się "królikiem doświadczalnym" - uda się po yebnięciu blasta ? No to fajnie. Nie ? Trudno - i tak prawie "na nim" nie zarabialiśmy"...

Proste prawda ? :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wymieniało banerki pomiędzy stronami itp. Teraz google za to wali filtry, więc średni argument

A wtedy waliłeś pierdyliardy tych banerków jak teraz ? Albo chujdyliardy wpisów do katalogów ? :D Argument jest świetny bo po prostu pokazuje, że jedyne co można zrobić zgodnie z widzimisie google to zadbać o stronę i jej treści i ewentualnie dać na mszę w intencji wzrostu "linków naturalnych" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...najwyższa pora pomyśleć o lobbingu na rzecz poprawy naszych relacji względem googla.

Jakim lobbingu? Wystarczy zapłacić za sradworsy i masz relacje jak wyniki organiczne... Dobre jak nigdy wcześniej... Po co płacić za lobbing ekspertom? Pośrednicy to zuuuuuło ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

lobbingu na rzecz poprawy naszych relacji względem googla.

Znaczy, że mają lepiej traktować tych którzy "oszukują" ich algorytm ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak się bierze doping to trzeba mieć świadomość, że kiedyś ktoś może nas na tym przyłapać i trzeba będzie oddać medale.

Dlatego współpracuje się ze specjalistami, którzy zminimalizują to ryzyko, a nie bierze się Mirka z tanimi suplami

Czy można później zrzucać winę na Mirka za to że jest Mirkiem ? :hahaha:

...

a nie bierze się Mirka z tanimi suplami

Po tych tanich to Mirek może się stać Mirką :D

No i dlatego mamy taką hooynie w internecie ludzie boją się inwestować bo ryzyko jest bardzo duże że stracą no to biorą tych najtańszych, jak się uda to cud malinka a jak nie to zrobią następną stronę.

Znaczy, że mają lepiej traktować tych którzy "oszukują" ich algorytm ?

Tu już chodzi o to że moja strona jest tylko moja i google absolutnie nie prawa mówić ile mam mieć linków na stronie oraz gdzie one prowadzą, to jest jawne naruszanie zasad prywatności - uważam po prostu że przydałby się taki mały prztyczek dla googla aby się trochę opamiętali - zarabiają na wynikach znalezionych na moich stronach to ja też zarabiam dzięki tym wynikom.

Czyli informacja o ryzyku i łamaniu regulaminu google ... coś jak podczas operacji, bedziemy wpływać na pana organizm ale może pan się już nie obudzić - proszę podpisać zgodę.

Bardzo zgred zainteresował mnie postem o źle wykonanym przedmiocie umowy. W przypadku seo cel jest jasny, jednak wszystkie środki mogą zawieść w wyniku zmieniającej się sytuacji na rynku i nie tylko. I w tym punkcie należało by wymienić środki, np. - pozycjonowanie strony docelowej odbywa się ręcznie, nie jest bezpośrednio dopalana SWL'ami, linki zróżnicowane są w określonych proporcjach - ok. taki procent katalogów taki precli, follow, dofollow itp., strona jest linkowana ze stron powiązanych tematycznie, dynamika linkowania nie jest skokowa itd. co jeszcze można by wymienić ?

I pomimo najlepszych praktyk i środków wykorzystywanych przez naszą firmę, z powodu dynamicznie zmieniającego się algorytmu google na który wpływu nie mamy, strona może ucierpieć w taki a taki sposób :) Wtedy rozwiązaniem doraźnym będzie wykupienei u nas kampanii adwords, a na dłuższą metę spróbujemy wyciągnąć stronę z filtra, odbanować albo zmienimy domenę. Albo stwierdzamy, że nie mamy czasu i nam się nie chce bo mamy lepszego klienta niż pan, który czeka w kolejce ;)

Tu już chodzi o to że moja strona jest tylko moja i google absolutnie nie prawa mówić ile mam mieć linków na stronie oraz gdzie one prowadzą,

Pełna zgoda ale musisz zrozumieć, że póki co to jest prywatna firma i na swoim podwórku może ustalac własne reguły . "Pozycjonowanie" to nic innego jak oszukiwanie algorytmu w jasno określonym celu i chyba każdy się z tym zgodzi , nie bądzmy hipokrytami . Napierdlamy linkami gdzie się da po to aby jakaś strona poszła w górę. Skończą się linki jako głowny element zacznie sie behawiorystyka to będziemy robić jak w Rosji - puszczać na strony roboty symulujące uzytkowników :D

co jeszcze można by wymienić

Pierdyliardy dupereli które mogą mieć znaczenie a ich znaczenia czy braku żaden sąd nie odróżni

W pierwszej kolejności ta firma czy freelancer powinni Cię uświadomić w tym, że przy pozycjonowaniu trzeba liczyć się z pewnym ryzykiem filtrów. Nie możesz się w żaden sposób przed tym zabezpieczyć, jednak zawsze można porozmawiać o zapisie w umowie, który zobowiązuje firmę do naprawienia szkód (tj. zdjęcia filtra) i uregulować kwestie finansowe związane z okresem filtra.

Moim zdaniem uczciwe jest podejście, w którym w czasie trwania filtra firma opłaca inną formę reklam, która wygeneruje ruch zbliżony do tego przed rozpoczęciem prac nad pozycjonowaniem. Ale to nie jest coś, czego możesz wymagać, tylko dyskretnie zasugerować właśnie ze względu na to, że ryzyka nie da się zminimalizować do zera. Z drugiej strony, to jak duże jest to ryzyko, zależy już od osoby czy firmy zajmującej się Twoją stroną.

Jeśli chodzi o stosowanie technik, których nie znałeś, to jeśli w ogóle zgadzałeś się na ryzykowne techniki, to nikt nie musi Ci wymieniać pełnej listy narzędzi, z których będzie korzystał. Jeśli więc Twoje pytanie jest czysto teoretyczne i nie podjąłeś jeszcze z nikim współpracy, to na początku porozmawiaj na temat tego, czy chcesz trzymać się stosunkowo bezpiecznych technik, czy zależy Ci na szybkich efektach, nawet jeśli wiążą się z wyższym ryzykiem.

"To powiedz mi jak można brać odpowiedzialność za coś na co nie masz do końca wpływu?"

Skoro bierzesz kasę za zlecenie, to kto inny jak nie Ty powinien odpowiadać za efekty? To Twoja świadoma decyzja, jeśli odpłatnie świadczysz usługi wiedząc, że nie masz pełnego wpływu na ranking. Jak najbardziej odpowiedzialność powinna być po stronie wykonawcy, ale nie w 100% chociażby z tego względu, że Google potrafi z dnia na dzień zmienić zasady i karać strony, które 2 czy 3 lata temu nie przewidziały aktualnych zmian.

PS Powyższe nie dotyczy banów, bo o te trzeba się postarać i zapracować na nie z pełną świadomością ;-)

To Twoja świadoma decyzja, jeśli odpłatnie świadczysz usługi wiedząc, że nie masz pełnego wpływu na ranking.

Jak się nie ma wpływu na ranking to się certyfikaty wypisuje, może odniesiesz się do tego w innym temacie - to ten z którego od wczoraj większość ma niezłego banana na twarzy :crazy:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności