Skocz do zawartości

Agencja pozycjonuje i stronę w Google banuje

vitar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"W moich branżach jeszcze nigdy nie spotkałem się ze złym działaniem konkurencji."

U mnie były, ale tylko pojedyncze i na szczęście nieskuteczne przypadki. Jednak przy konsultacjach spotkałam się z sytuacjami, kiedy ewidentnie było widać, że zaszkodziła konkurencja. Na 100% tego nie stwierdzę, jakby ktoś chciał mi to zarzucić ;-) ale tak na 99,9%.

I teraz wchodzi kolejna aktualizacja srandy albo świngina, które od teraz 'uważają', że coś co było dobrze wykonywanym przedmiotem umowy jest źle wykonanym przedmiotem umowy i strona łapie filtr...

Tak wiem, trzeba się przystosować, wyjąć z filtra lub nowa domena, wszystko zależy od Klienta. Tylko co jak masz Klienta, który Ci zarzuci, źle wykonanym przedmiotem umowy, bo przecież to Ty nawaliłeś, a że warunki gry w G się zmieniają cały czas*, to pikuś

Jak klient jest głupi i przychodzi z awanturą bo nie ma pojęcia o sprawie to powinno się go wywalić do konkurencji i niech oni się męczą dalej.

Jak jest mądry i zrozumie sytuację to można zrobić nawet inną stronę i pozycjonować dalej

Ja pisze od strony klienta. Niestety ciężko jest niektórym zrozumieć że my potrzebujemy rzetelnych informacji. Jak nie ma informacji od pozycjonera jakie mogą być skutki takich działań to jest to drobne zaniedbanie w relacjach z klientem. Jak były takie informacje to klient powinien się zamknąć i poprosić grzecznie o podjęcie działań aby sytuację uzdrowić.

Jak gość wyciągnął stronę i była w topach przez dłuższy okres to znaczy że w tamtych warunkach zrobił dobrze. Algorytm się zmienia i niestety jest jak psychicznie chory . Dziś mu jedno pasuje jutro nie. Takie życie jak już ktoś wcześniej napisał

Po pierwsze : nie jesteś w stanie w żaden sposób wykazać który link ma pozytywny a który negatywny wpływ na ranking

W sądzie wystarczy pokazać info z GWT z przykładami linków i odpowiednio to "udowodnić" to co piszesz to Twoje pobożne życzenia a w rzeczywistości wszystko zależy od kwestii prawnych i znajomości tematyki przez sądy, biegłych czy adwokatów.

Ty chyba nigdy nie byłeś w sądzie i nie wiesz jak to tak naprawdę wygląda. Ja już miałem kilka spraw i wiem, że nie znajdziesz żadnego biegłego z tej dziedziny. Nawet wśród was nikt nie będzie wiarygodny bo nie ma jasnych wytycznych i są to tylko przypuszczenia na których wszyscy bazujemy. Wystarczy wskazać to w sądzie i każdą ekspertyzę podważysz.

Co więcej nawet jak byś na podstawie takiej ekspertyzy przeprowadził testy na 10 domenach to za każdym razem otrzymasz inny wynik. Jak taką ekspertyzę można potraktować poważnie. Ja Współpracuję z Policją odnośnie przestępstw elektronicznych to troszeczkę mam pojęcia o temacie.

Wydaje Ci się czy Wam że to wygląda jak w serialu Pani sędzia ...... coś tam czy Prawo Agaty. Kto nie był w sądzie może pisac takie bzdury. Kto był to wie że rzeczywistość odbiega od tego.

Kolejna sprawa. Jak udowodnisz poniesioną stratę. Przecież na to że nie masz klientów może wpływać milion czynników. Pamiętaj też że to na tobie w takim przypadku ciąży obowiązek żetelnego udowodnienia poniesionych strat. Ja nierealne żądania klientów oderwane od wartości zlecenia wygrywam za każdym razem właśnie z takiego powodu. Jak masz umowę na 1000 zł miesięcznie i zażądasz 10000 zł odszkodowania to to już pod lichwę podchodzi. Jak zażądasz 30% czyli 300 zł to już masz szanse coś ugrać.

Idź do sądu i zobacz jak to wygląda a potem pisz takie pierdoły

Co do jakości linków to już to sobie na PW wyjaśniliśmy.

Ty chyba nigdy nie byłeś w sądzie i nie wiesz jak to tak naprawdę wygląda. Ja już miałem kilka spraw i wiem, że nie znajdziesz żadnego biegłego z tej dziedziny. Nawet wśród was nikt nie będzie wiarygodny bo nie ma jasnych wytycznych i są to tylko przypuszczenia na których wszyscy bazujemy. Wystarczy wskazać to w sądzie i każdą ekspertyzę podważysz.

czyli co, sprawa zostaje umorzona. Nie możesz wskazać, że pozycjoner robił dobrze ani, że robił źle (bo to tylko przypuszczena), więc zawsze można powiedzieć, że to wina google, bo to jego wyszukiwarka, jego algorytm. Google zaś pozwać nie możesz za to, że spadłeś w wynikach.

Idź do sądu i zobacz jak to wygląda a potem pisz takie pierdoły

To było do mnie ? O tych sądach ? Brałeś kiedykolwiek udział w jakimkolwiek procesie w temacie SEO czy pozycjonowania ? Bo ja już w kilku :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer, nie żebym się czepiał ale chyba w jednym :P tylko rozpraw było kilka :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

chyba w jednym

Nie (bywało się tzw "pełnomocnikiem")

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja pisze od strony klienta. Niestety ciężko jest niektórym zrozumieć że my potrzebujemy rzetelnych informacji. Jak nie ma informacji od pozycjonera jakie mogą być skutki takich działań to jest to drobne zaniedbanie w relacjach z klientem...

Pod każdą ofertą zamieszczam na końcu informacje o ewentualnych konsekwencjach sztucznego podnoszenia pozycji w G.

Ile mam czasem śmiechu jak ktoś odpowiada, że skorzysta z usług firmy gwarantującej bezpieczne pozycjonowanie :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Każdy klient powinien mieć świadomość, że usługa "pozycjonowania" stoi w sprzecznosci z interesami korpogoogle oraz narusza ich wskazówki jakościowe.

Aby tylko przytulic klienta doprowadziliśmy sami swoimi bajkami z mchu i paproci do sytuację, że pieprzą na prawo i lewo o gwarancjach, łajt hatach, pozycjonowaniu jednorazowym, osiąganiu pozycji w 24 godziny...

Najśmieszniejsze jest to, że ci którzy tak teraz głośno krzyczą o tym braku odpowiedzialności sami wcześniej pierdzielili o tych gwarancjach i pozycjonowaniu za 9.90 ... :D Normalnie ubaw po pachy jak się czyta :D

Beer jakoś nie słychać o wyrokach sądów za "złe linki" obniżające pozycje...

Ale słychać o wyrokach za linki podwyższające pozycje :Dhttps://konsumentwsieci.pl/index.php/skazany-za-zniewazenie-prezydenta-poprzez-pozycjonowanie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności