Skocz do zawartości

Agencja pozycjonuje i stronę w Google banuje

vitar

Rekomendowane odpowiedzi

No dobrze, wyroki wyrokami. Ale pozostaje jeszcze kwestia tego, jak nie zepsuć relacji z klientem.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli klient spadnie/wypadnie w google na skutek kary wyszukiwarki to będzie zły na pozycjonera, że to jego wina, podając argument chociażby "a konkurencja nie spadła !". Jeżeli jest to klient nierozumny to lepiej zakończyć z nim relacje a nie narzucać sobie jeszcze na głowę stres związany z trudnym klientem. Lepiej odesłać go do konkurencji i depozycjonować ich samopoczucie (wpływające na całą pracę) niż nasze. Czyż nie ?

Odszkodowanie w rodzaju reklam adwords wydało mi się z początku trochę sensowne dopóki ktoś nie wspomniał o dużym sklepie. A gdy ten sklep był wcześniej pozycjonowany był całkiem nieźle w wynikach wyszukiwania ? Wtedy budżet na adwords zjadłby całe twoje dochody (żeby tylko).

Przecież nikt nie żąda od maklerów odszkodowania gdy na rynku jest bessa, gdy firmy upadają (tak mi się wydaje).

Przecież nikt nie żąda od maklerów odszkodowania gdy na rynku jest bessa

Maklerzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej z tytułu wykonywania zawodu. Pozycjonerzy też powinni to stosować. Nie mówię tu o pozycjonerach za 9,90zł. tylko o tych świadomych i dbających o swój biznes jak i o klienta.

Dobre dałeś porównanie do maklera. Podobnie działa pozycjoner, też nie ma całkowitego wpływu na wyniki wyszukiwania. Jednak maklerzy mają się dobrze gdyz przestrzegają określonych standardów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To saper ma tej sytuacji przewalone, ponosi odpowiedzialność za to co robi mimo, że też nie ma wpływu na to co go wysadzi.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Ale przecież większość z nas posiada firmy i większość ma wykupione OC, ale również większość jak już podpisuje umowę pozycjonując kogoś w umowie ma zapis, że nie odpowiada za skutki swoich działań bo te skutki w głównej mierze uzależnione od algo które ciągle zmienia się, można dostać 8 letni link jako niezgodny z wytycznymi po 8 latach od jego zamieszenia. Czy tzreba informować klienta o możliwych negatywnych skutkach pozycjonowania -zdecydowanie tak, czy tzreba gwarantować poniesienia kasztów finansowych za kary nałożone przez wyszukiwarkę? - tzreba być totalnym kretynem żeby takie coś podpisać.

Sprawa jest prosta Korpo zabrania ingerowaniu w algorytm google (budowanie linków w nienaturalny sposóB), zlecając taką usługę, musisz liczyć się, że TO NA TWOJA ŻYCZENIE ta osoba zdobywa takie linki i łamie ich zasady = filtr / jeśli rażący wpływ był pozycjonera lub strona to wierna KOPIA PP to dostanie bana tyle. Filtry były, będą. Można się zabezpieczać, ale z uwagi na ciągłą zmianę polityki google i nowe (PISEMKA), jakie wysyłają np. słaby conent w ostatnim czasie, przyczyni się właśnie do tego, że nikt w stanie nie będzie się mógł uchronić przez filtrami bo to nie realne :)

Zrozumcie w końcu, że jeśli chcecie mieć gwarancję uniknięcia kar w google to płacić musicie ADWORDSy!

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

i większość ma wykupione OC,

Ja bym powiedział, że mniejszość.

czy tzreba gwarantować poniesienia kasztów finansowych za kary nałożone przez wyszukiwarkę?

Nie trzeba.

Trzeba gwarantować rozsądne wyjście z opresji.

Ubezpieczenie OC jest dla tych większych i upierdliwych klientów

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

up, po co wypowiadasz się w temacie który Cię nie dotyczy? Wbijasz w miesiąc paydaje, chwilówki i wszystko co można wbić a zajmujesz się pierdołami z podręcznika dla akwizytorów? Albo jesteś poważny człowiek, albo gimbaza na którą nie warto zwracać uwagi. Zdecyduj się w końcu jakiego avatara chcesz kreować na forum i trzymaj się tej linii.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Avatar już zmieniony. Trzymajmy się na razie tej linii.

pajdaje chwilówki to w ramach testów. Na co dzień zajmuję się czym innym. Bardziej dochodową branżą. Tam gdzie nie ma ściemy, gdzie odpowiada się za swoje czyny i potrzebne jest ubezpieczenie OC i inne.

e:

jeszcze zapomniałeś o jagodzie acai. Co prawda nie jestem mistrzem jagody i zielonej herbatki, ale wyniki mam. Mrozów nie ma ;)

pajdaje chwilówki to w ramach testów.

W ramach testów to ja robię pozycje na MM necie (marsjańskim necie), ale nie piszę póki co nic żeby konkurencji uniknąć.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

firma notuje przez to straty

Źle myślisz. Najprawdopodobniej gdyby nie wcześniejsze działania BHS firma nigdy by nie zanotowała korzyści w kontekście SEO. Twoja próba zabezpieczenia się przeciw takim wypadkom jest co najmniej śmieszna. Pozycjonowanie jest manipulacją popularności, która sztucznie ma podnieść stronę w wynikach organicznych. Samo przez się należy rozumieć, że nie jest to zgodne z polityką Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności