Skocz do zawartości

dziwne linki ? z domeny google ?

jubi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio bawilem sie troche narzedziem Domain Popularity z Link Vendora .

Spojrzcie prosze na linki ktore prowadza do tego adresu: biżuteria.eig.com.pl .

Backlinks: 25.400 (9 Domains ť 9 different IPs)

PageRanks: 6xPR6 2xPR7 1xPR8

LinkStrength: 58.59 [A score calculated based on all PageRanks that link to https://biżuteria.eig.com.pl.]

1.

clicnet.swarthmore.edu/fle.html

130.58.64.145

[Google PageRank™ 6]

2.

googlemapsmania.blogspot.com/

66.102.15.101

[Google PageRank™ 7]

3.

ibgwww.colorado.edu/~gayan/spain.html

128.138.139.9

[Google PageRank™ 6]

4.

www.fourio.com/web20map/

216.226.129.194

[Google PageRank™ 6]

5.

www.google.com/language_tools?hl=en

66.249.85.99

[Google PageRank™ 8]

6.

www.google.es/language_tools?hl=es

66.249.85.104

[Google PageRank™ 6]

7.

www.lehman.cuny.edu/depts/langlit/french/afrique.html

148.84.103.12

[Google PageRank™ 6]

8.

www.lib.utexas.edu/maps/map_sites/cities_sites.html#N

128.83.63.96

[Google PageRank™ 7]

9.

www.library.northwestern.edu/govpub/resource/internat/foreign.html

129.105.215.206

i zadnej wiecej....

I teraz takie glupie pytanie :D O co tu chodzi , skad do zwyklej subdomeny linki z domen google i w jaki sposob mloda subdomena ( obserwuje branze) nie wpadla w filtr po takim podlinkowaniu???

Co do pozostalych stron, nie wiem dlaczego, ale nie moge znalezc przekierowan do omawianej domeny, gdzie one sie znajduja ??

no i ostatnia sprawa...

jak to jest z tym linkowaniem ze stron znajdujacych sie w innej geolokalizacyjnie strefie?? na forum zawsze opinie sa negatywne, a to juz ktoras z kolei strona ktora widze podlikonwana linkami z domen swiatowych, ktora jest wysoko w rankingach, albo ma wysoki PR ?

Ja mysle ze moze to cos byc zwiazane z polskimi czcionkami w adresie, ze adres wlasciwy ma postac xn--biuteria-43b.eig.com.pl i moze ten z polskim czcionkami ma link(?) od tego... tak jakos gdybam.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

mało prawdopodobne.

wtedy wszystkie strony z polskimi czcionkami mialyby takie przywileje. W tej syuacji wydaje mi sie, ze polska czcionka jest po to zeby zmaksymailizowac efekty pozycjonowania na dane slowo kluczowe tego programu partnerskiego.

look np tu:

www.doładowanie.pl

tez polska czcionka a te giganty nie linkuja :D

co do opisanego wyzej przypadku:

dziwny zwiazek wszystkich linkujacych stron z gelokalizacja i z mapami... w ogole z geografia :D

Dla link:biżuteria.eig.com.pl google zwraca 0 wynikow (nie sprawdzalem na innych serwerach ale pewnie efekt jest taki sam) a link vendor przeciez musi wlasnie z tego polecenia korzystac ;] Wniosek: blad w link vendor. Nie ma sie czym podniecac ;) Zreszta zwraca tez bledny PR bo dla tej strony PR=0.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

skad do zwyklej subdomeny linki z domen google i w jaki sposob mloda subdomena ( obserwuje branze) nie wpadla w filtr po takim podlinkowaniu???

Dlatego ja nie korzystam z tego typu narzędzi i sprawdzam ręcznie backlinki w różnych wyszukiwarkach. Sprawdziłeś, czy na tym stronach faktycznie są linki? Zobaczyłem 2 losowe strony i nie było. Nie ma co bezmyślnie wierzyć takim skryptom.

jak to jest z tym linkowaniem ze stron znajdujacych sie w innej geolokalizacyjnie strefie?? na forum zawsze opinie sa negatywne, a to juz ktoras z kolei strona ktora widze podlikonwana linkami z domen swiatowych, ktora jest wysoko w rankingach, albo ma wysoki PR ?

A co ma PR do geolokalizacji? (Zakładam, że masz na myśli ten toolbarowy.)

Linki z innych geolokalizacji mogą zaszkodzić jak jest ich znacznie więcej, niż z dobrej geolokalizacji.

W tej syuacji wydaje mi sie, ze polska czcionka jest po to zeby zmaksymailizowac efekty pozycjonowania na dane slowo kluczowe tego programu partnerskiego.

A mi się nie wydaje. Choćby z tego względu, że takie domeny mają jakieś przekierowania.

Jak wpiszesz w Google np. "bizuteria", to pojawiają się również strony z "biżuteria", więc jakoś sobie radzi z polskimi znakami.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności