Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 a nowa domena

cosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem właścicielem strony IMPERIUM ROMANUM, zajmującej się historią antycznego Rzymu --> https://www.imperiumromanum.edu.pl/ Widniała ona wcześniej pod adresem https://romanum.historicus.pl, która w połowie zeszłego roku została zbanowana przez Google Adsense. W lutym tego roku założyłem nową domenę i zrobiłem przekierowanie 301 ze starej, która wciąż istnieje.

Sprawdzam na stronie: https://www.blacklis.com/ i mój aktualny adres jest zbanowany. Usunąłem przekierowanie z serwera i mimo wszystko ciągle IMPERIUM ROMANUM jest zbanowane.

Czy oznacza to, że już nie mam szansy przystąpić do programu, bo google kojarzy dwie witryny po wprowadzeniu przekierowania?

Słyszałem, że aby móc przystąpić ponownie do programu trzeba mieć nową domenę oraz inne miejsce zamieszkania. Czy to prawda?

Prośba o pomoc i podzielenie się wszelką wiedzą.

Dzięki wielkie,

Cosiek

rom400.gif

Największa strona o antycznym Rzymie

także kiedyś miałem podobną sytuację tzn. dla samego testu przekierowałem zbanowaną domenę w adsense na nową i efekt był taki sam jak Twój, odnośnie ponownego przystąpienia do programu to możesz jako osoba prywatna oczywiście tylko raz (chyba że prowadzisz DG to wtedy możesz także założyć konto firmowe), pozostałe konta możesz założyć na inne osoby i adresy...;)

Dziękuję za odpowiedź. A słyszałem, że Google banuje jedynie domenę oraz miejsce zamieszkania. Nazwisko z kolei: może być wielu Janów Kowalskich.

Pytam się, bo za rok będę miał inne miejsce zamieszkania, a i domena jest inna. Pytanie tylko czy google już mnie zbanował na przyszłość także na tej domenie. Czytałem po sieci, że dobrze samemu zapytać, ale po co mam wywoływać wilka z lasu?

Macie jakieś pomysły/wiedzę?

Pozdrawiam,

COsiek

rom400.gif

Największa strona o antycznym Rzymie

Kupiłem serwis, którego domena została zbanowana na koncie poprzedniego właściciela.

Otrzymałem oficjalne stanowisko G w tej sprawie, że mogę przekierować starą domenę w ramach przekierowania 301 na nową domenę i bez problemu wyświetlać reklamy (oczywiście zgodnie z regulaminem) i nic mi z tego tytułu nie grozi - i rzeczywiście nic się nie stało a serwis pod nową domeną funkcjonuje już prawie rok czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności