Skocz do zawartości

Problem z harvestowaniem

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dawno już nic nie harvestowałem przy użyciu jakiegoś softu ale wcześniej nie było z tym większych problemów. Natomiast teraz czy to użyje scrapeboxa, czy UlatraSeoMastera, czy Article Marketing Robota nie ściąga mi się ani jeden url. Czy to używam proxy czy też nie (mam zmienne IP w netii także nie jest zbanowane na pewno).

W USM wyskakuje komunikat 302 lub 503 przy próbie harvestu, w Article Marketing Robot że google captcha jest źle rozwiązywana (mimo że jest podpięcie do deatchbycaptcha które działa gdy naciskam "test") a w scrapeboxie nie ściąga się ani jeden url. Co jest grane, chyba nie zapomniałem jak się harvestuje bo to nie jest jakaś filozofia wielka, daje footprinta o nazwie "forum budowa domu" "forum motoryzacja" (bo szukam for) itd wiec powinno działać.

P.S.

Jak nikt nie będzie w stanie mi czegoś zasugerować abym mógł rozwiązać problem, to nagram krótki filmik jak i co robię bo może gdzieś błąd popełniam.

Antywirusa wyłączyłem na czas eksperymentów z softami bo myślałem że coś blokuje, ale nie pomogło.

Sprawdź na prywatnych niezbanowanym w Google proxy. Scrapebox działa mi normalnie. Jeżeli musi Ci captcha przepisywać, to IP musi być spalony. A i nie jestem przekonany czy Deatchbycaptcha jest najlepszym rozwiązaniem do Google.

IP sobie zmieniam za każdym restartem rutera bo mam IP zmienne w netii.

Gdy obejrzałem na youtube filmik instruktażowy o harvestowaniu scrapeboxem zauważyłem coś takiego jak "custom harvester", gdy wyłączyłem tą opcje harvestowanie działa ale w USM nadal nie działa.

• 2 tygodnie później...

Kiedyś harvestowałem na swoim IP, a jak dostał bana to restart i dalej :) Nie potrzebuję harvestowac tysiące lub setki tysięcy linków. Z 200-500 polskich for mi wystarczy na początek.

A co do footprintów to myślę że sobie je potworzę, pokombinuję i coś z tego powinno być. Nie zależy mi na konkretnych skryptach, tylko po prostu na formach internetowych (bo i tak ręcznie będzie tam pisane i linkowane a nie z automatu).

P.S.

Ale mimo wszystko x1349 możesz dać mi jakąś radę odnośnie tych footprintów, na pewno mi to nie zaszkodzi :)

Kiedyś to było kiedyś :)

0 proxy = 0 wyników

Jeśli potrzebujesz tylko takiej ilości to nie harvest a wyszukiwarki (bing i google i to w tej kolejności, jeśli chcesz PL).

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności