Skocz do zawartości

Google - Indeksacja wg dlugosci adresu

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra mowcie czy tez tak macie ;)

Zawsze Google indeksowalo podstrony wg linkow ktore do nich prowadzily - uznajac jakis priorytet waznosci itp itp.

Jednak tworze ostatnio kilka nowych serwisow ktore linkuje wew i zewn lacznie z podstronami.

Linki sa rozne od automoto do jokotoko i inne.

Google od dnia zapodania linkow do dzisiaj czyli 3 dzien dostal spokojnie okolo 10 tys linkow do podstron.

I rozpoczol swoja indeksacje.

Dobrze wszystko fajnie ale.

3 dni temu dostal linki xxxxxxxxxxxxxx

2 dni temu yyyyyyyyyyyy

a wczoraj np 8888888888888

i oczywiscie inne.

Dostajac tak rozne linki 1 dnia indeksowal podstrony takie

domen.pl?z=zz

2 dnia

domena.pl?z=zzz

3 dnia

domena.pl?z=zzzz

czyli o wyznaczonej ilosci znakow jakby priorytetem stala sie dlugosc adresu.

Nie dziwiloby mnie to moze ale gdy np daje 30 razy wiecej linkow do adresu np z 10 znakowym zapytaniem po rewrite to go nie idenskuje bo narazie jest na 4 znakach po adresie domeny.

Dziwne jest tez to ze posiadam skrypt zliczajacy odwiedziny googlebota na UA zawierajace wyrazenie googlebot.

Podczas analizy zauwayzlem ze googlebot smigal po podstronach i je indeksowal lecz ani razu od zaistnienia domeny w sieci nie byl indeksowac domeny glownej.

Tak 3 dzien lecz dzisiaj domena glowna znajduje sie juz w indeksie google.

Wiec jak zaindeksowalo google domene glowna jezeli nie mam odwiedzin googlebot w logach dla domeny glownej na przelomie 3 dni.

Dla przykladu Yahoo smiga tak jak smigalo google czyli idzie po tym po czym dostal linki z innych serwisow badz linki wewn.

ale zawsze od zawsze google poprostu indkesowal mi podstrony normalnie czyli bnie bylo reguly ze

5 liter, 4 litery

bo przeciez dziwactwem jest ze tydzien temu moglbym dac 10 literowe a wczoraj 2 literowe

i zaindkesowal te 2 literowe i dopiero jak je zakonczy to zaindeksuje nastepne.

On nie tyle co dluzej, on poprostu z tych linkow co mu dalem wyglada jakby je posegregowal wg dlugosci :)

Ale jak wytlumaczyc zaindeskowanie strony glownej to nie mam pojecia.

Chyba ze GG chodzi jako jakis inny UA i z jakiejs jeszcze innej klasy adresowej, pobierajac domene glowna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności