roli Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nic nie ma wiec nie bijcie piany:D ja powiem kiedy bedzie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 W maju lub czerwcu samica składa jedno półkilowe jajo, które przekazuje samcowi, a sama wraca do oceanu na żerowisko, gdyż musi uzupełnić nadwątlone złożeniem jaja rezerwy pokarmowe. Następnie rodzice wymieniają się rolami pomiędzy wyruszaniem na żer, a opieką nad pisklęciem. Przekazanie jaja jest kłopotliwe i wielu parom zdarza się upuścić je. W takim wypadku lęg jest stracony, gdyż jajo nie jest przystosowane do przetrwania niskiej temperatury na lodzie. Samiec wysiaduje jajo w fałdzie skóry brzucha przez ok. 65 dni korzystając z zapasów tłuszczu, głównie śpiąc w tym czasie dla oszczędzania energii. źródło wiki i teraz, ten pingwin 3 to jakiś zbuk i po drugie jak się wszystko poustawia w serpach, to będzie efektem wielokrotnego wypadania z tej fałdy... - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Powiem tak - u mnie jak na razie ok 2-3% na minus i 1% na plus ten temat troche przypomina inny : https://www.forum.optymalizacja.com/topic/32018-musze-poplakac-ze-nie-mam-przelewu/ Wszyscy wiedzą że wszystko się wyjaśni za kilka dni ale juz teraz warto ponarzekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ale ja nie narzekam, jest różnica między pogardliwym szyderstwem z ułomności google a narzekaniem Pierwsze co sprawdziłem: https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=lampy 2 strona wyników najlepsza Cytując klasyka: nie powinienem porównywać szabma z perfumerią: https://www.bing.com/search?q=lampy&qs=n&form=QBLH&pq=lampy Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Od ponad 2 miesięcy nie korzystam z google, szukam w Bingu. Z okazji update posprawdzałem ręcznie kilka fraz i jak widzę google przebiło już DNO a mnie się wydaje, że zafiksowałeś się na naszego kofanego guugla. Wyniki w google są straszne w bingu troche lepsze. Według mnie obecnie nie ma wyszukiwarki, która daje normalne wyniki. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Sam staram się korzystać z binga i powiem wam tak szczerze, że o ile główne frazy faktycznie są lepsze, o tyle przy długim ogonie google bije binga na głowę. Niestety. A pingwina ja tam na razie nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylver Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 @intru Co do wyników to czuje, że będzie tak, iż będą wyniki sponsorowane googla(Adwords, yt, grafika) + duże serwisy tak aby ci średni musieli wpłacić $$ MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref Najwartościowsze kursy online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossxx Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nie widzisz pingwina bo go jeszcze w PL nie ma, a co do tego czy są lepsze czy gorsze wyniki w bingu co z tego jak w Polsce nikt o bingu nie wie, zapytajcie 10 losowych osób nie związanych z seo co to bing jak jedna będzie wiedziała to będzie dobrze. W Polsce każdy używa google i nikt tego nie zmieni. Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Mam nadzieje, że "z dużej chmury mały deszcz"... Kurr... Jutrzejszy dzień zapowiada się (nie)ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozycjonowanie Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 ojtam ojtam nie ma do panikować pożyjemy zobaczymy Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Korzystam z binga na telefonie z windowsphone i wyniki to on ma na polskę gówniane. Dla prostych rzeczy się sprawdza, ale kto szuka prostych rzeczy? Przykład: szukałem w mieście trafiki. Wpisałem w bing "trafika łódź" (na mobile z IE) i znalazłem gó**o typu panoramafirm itp., wpisałem w google - dostałem mapki i kilka innych pożytecznych wyników. Na "lampy" też google bije na łeb binga. Dostaje mapki, i w TOP 3 mam 2 firmy na 100% z Łodzi dzięki geolokalizacji. Może nie wszystkim to pasuje, ale dla zdecydowanej większości to jest PLUS i ja również takie wyniki oceniam obiektywnie jako lepsze. I na 2gą stronę wyników w google to nie pamiętam kiedy zaglądałem, zawsze znajduję czego chcę. Korzystam z adblocka, więc reklam nie widzę. Męczące jest marudzenie o jakości wyników wyszukiwania. Prawda jest jedna - gdyby ludziom nie odpowiadało, to by przestali korzystać. Mnóstwo wielkich serwisów padło na rzecz konkurencji, myspace, nasza-klasa itd. Ludziom to odpowiada, więc nie ma co ich uszczęśliwiać na siłę wmawiając, że bing będzie dla nich lepszy, bo wcale nie będzie. Podtrzymuje zdanie wyżej apropo update - do Polski pewnie jeszcze nie zawitał, pewnie w następny weekend będzie i od poniedziałku będzie można rozmawiać o zmianach w algorytmie. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_S Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Moim zdaniem już leci, co widać po wynikach na różne frazy. Duże brandy tradycyjnie zyskują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Może to winika z tego, że dużo szukam w j. Angielskik a tam w google jest taka sieczka, że nic się nie da znaleść. W pl też jestem zadowolony. Wyniki lokalne - otóż to. Szukając sklepu z lampami chcę mieć wyniki globalne bo lokalna mi ograniczają wybór - jakbym chciał lokalne to bym wpisał lampy +miasto i google nie musi mnie w tym wyręczać. Co więc robię ? Ustawiam lokalizację na "Polska" i tu się zaczyna dno a nie wyniki Oczywiście moje subiektywne zdanie - koncepcja wyników lokalnych mi się nie podoba i już Co do update - różne informacje. Część for zagranicznych mówi, że mocno miesza, część milczy. W pl mam troszkę wachań ale to może być też efekt pandy. Update na pewno potrwa kilka dni. Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyhy Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Moje spostrzeżenia - mieli się od jakichś 2 tygodni - sądzę, że Panda. Dziś byłem pewien że wszedł pingwin bo wszystko na plus.. ale może panda przestała mielić i teraz sie stabilizuje a najgorsze jeszcze przed nami ? Generalnie historia powtarza się sprzed roku, po dziwnych skokach fraz (paru zmian nawet w ciągu jednej doby) przewiduję że nie będzie wesoło. W końcu wg nich najnowsze zmiany ułatwią życie webmasterom - no tak, jak niczego nie będzie (jak mawiał Kononowicz) to i łatwiej będzie się wbijać w topy Oby to był już koniec. Tak ciężko (zamrożone wyniki, udpate`y, filtry, zmiany) nie było jeszcze nigdy... Czas na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyber Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 "trafika łódź" w blekko.com też wygląda fajnie https://blekko.com/#?q=trafika%20%C5%82%C3%B3d%C5%BA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.