Skocz do zawartości

Pingwin 3

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 6.10.2014 o 20:50, roli napisał(a):

Hmm co to za pokemoniada ? tu jest mowa o pingwinie 3 czy o du**e maryni?

przecież masz dział 'pogaduszki' :-D

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Nikt nie pisze o zmianach? Gołym okiem google jeszcze bardziej promuje większe brandy. Opineo, ceneo, allegro, sfd, kfd z tego co zaobserwowałem w swojej branży wiodą prym. Po tej aktualce która ma już miejsce jeszcze bardziej wypierdzieliło ich do góry, a moje mneijsze stronki o kilka pozycji w dół za te wielkie brandy. A była mowa o tym, że webmasterom z mniejszymi stronami będzie łatwiej. Czyżby?

W dniu 7.10.2014 o 10:13, conradd napisał(a):

A była mowa o tym, że webmasterom z mniejszymi stronami będzie łatwiej. Czyżby?

A gdzie to przeczytałeś? Ja się doczytałem tylko kwestii o "ułatwieniach" dla webmasterów ale bez podania rodzaju stron (większych czy mniejszych) jeżeli jest gdzieś takie info to oczywiście zwracam honor ;)

W dniu 7.10.2014 o 11:24, waldek2 napisał(a):

Wczoraj zamieszało porządnie więc co to jeśli nie pingwin? Panda była 2 tygodnie temu. Pewnie za parę dni ogłoszą że wprowadzenie Pingwina 3 zakończyło się sukcesem.

Ciekawe w jakich branżach to widziałeś?

Mam takie same odczucia (że było), zresztą ostatnie update'y też nie przebiegały na zasadzie „dziś w USA, a za tydzień u nas”; były prawie jednoczesne, a jeśli już z jakimś poślizgiem, to niedużym. Wszyscy czekali na armagedon w PL., a potem się okazywało, że już po wszystkim. Poza tym - jeśli chodzi o zeszłoroczny październik i update Pingwina - to gdyby nie forum, to nawet bym nie zauważył, że weszła aktualizacja;

Zaznaczam, że to co napisałem powyżej dotyczy mojego małego poletka – a jestem małym żuczkiem, żaden tam ze mnie Total Commander, co to „monitoruje” 100 tys. fraz i ma prawo wygłaszać prawdy ostateczne w ważnych tematach ;)

pozdrawiam

ps.

ale z drugiej strony to ma być przejście z 2.* na 3.* więc może wszystko dopiero przed nami

W różnych branżach - monitorowanych kilkaset fraz. Zobacz sobie SERP Quake na blogu performancemedia, to raczej nie było zwykłe wahnięcie.

W dniu 7.10.2014 o 11:49, konfidonfi napisał(a):

Mam takie same odczucia (że było), zresztą ostatnie update'y też nie przebiegały na zasadzie „dziś w USA, a za tydzień u nas”; były prawie jednoczesne, a jeśli już z jakimś poślizgiem, to niedużym. Wszyscy czekali na armagedon w PL., a potem się okazywało, że już po wszystkim. Poza tym - jeśli chodzi o zeszłoroczny październik i update Pingwina - to gdyby nie forum, to nawet bym nie zauważył, że weszła aktualizacja;

No dokładnie, w zeszłym roku było tak samo, nie było jakiegoś wielkiego armagedonu i podobnie teraz. Pingwin 3 to przepisane na nowo Pingwiny 1 i 2 które składają się z algorytmów z których część na pewno pracuje cały czas. Jeśli przesadzisz z linkami to wylatujesz i nie musisz czekać na kolejną aktualizację Pingwina żeby do tego doszło. W czym jeszcze mieliby przykręcić śrubę? Jedyne co mi przychodzi do głowy to całkowite wyeliminowanie znaczenia anchorów. Pytanie tylko po co? Wszyscy nawalaliby tylko linkami z adresami i byłoby tylko prościej pozycjonować a na to raczej się nie zanosi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności