Skocz do zawartości

Pingwin 3

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt nie pisze o zmianach? Gołym okiem google jeszcze bardziej promuje większe brandy. Opineo, ceneo, allegro, sfd, kfd z tego co zaobserwowałem w swojej branży wiodą prym. Po tej aktualce która ma już miejsce jeszcze bardziej wypierdzieliło ich do góry, a moje mneijsze stronki o kilka pozycji w dół za te wielkie brandy. A była mowa o tym, że webmasterom z mniejszymi stronami będzie łatwiej. Czyżby?

A była mowa o tym, że webmasterom z mniejszymi stronami będzie łatwiej. Czyżby?

A gdzie to przeczytałeś? Ja się doczytałem tylko kwestii o "ułatwieniach" dla webmasterów ale bez podania rodzaju stron (większych czy mniejszych) jeżeli jest gdzieś takie info to oczywiście zwracam honor ;)

Mam takie same odczucia (że było), zresztą ostatnie update'y też nie przebiegały na zasadzie „dziś w USA, a za tydzień u nas”; były prawie jednoczesne, a jeśli już z jakimś poślizgiem, to niedużym. Wszyscy czekali na armagedon w PL., a potem się okazywało, że już po wszystkim. Poza tym - jeśli chodzi o zeszłoroczny październik i update Pingwina - to gdyby nie forum, to nawet bym nie zauważył, że weszła aktualizacja;

Zaznaczam, że to co napisałem powyżej dotyczy mojego małego poletka – a jestem małym żuczkiem, żaden tam ze mnie Total Commander, co to „monitoruje” 100 tys. fraz i ma prawo wygłaszać prawdy ostateczne w ważnych tematach ;)

pozdrawiam

ps.

ale z drugiej strony to ma być przejście z 2.* na 3.* więc może wszystko dopiero przed nami

W różnych branżach - monitorowanych kilkaset fraz. Zobacz sobie SERP Quake na blogu performancemedia, to raczej nie było zwykłe wahnięcie.

Mam takie same odczucia (że było), zresztą ostatnie update'y też nie przebiegały na zasadzie „dziś w USA, a za tydzień u nas”; były prawie jednoczesne, a jeśli już z jakimś poślizgiem, to niedużym. Wszyscy czekali na armagedon w PL., a potem się okazywało, że już po wszystkim. Poza tym - jeśli chodzi o zeszłoroczny październik i update Pingwina - to gdyby nie forum, to nawet bym nie zauważył, że weszła aktualizacja;

No dokładnie, w zeszłym roku było tak samo, nie było jakiegoś wielkiego armagedonu i podobnie teraz. Pingwin 3 to przepisane na nowo Pingwiny 1 i 2 które składają się z algorytmów z których część na pewno pracuje cały czas. Jeśli przesadzisz z linkami to wylatujesz i nie musisz czekać na kolejną aktualizację Pingwina żeby do tego doszło. W czym jeszcze mieliby przykręcić śrubę? Jedyne co mi przychodzi do głowy to całkowite wyeliminowanie znaczenia anchorów. Pytanie tylko po co? Wszyscy nawalaliby tylko linkami z adresami i byłoby tylko prościej pozycjonować a na to raczej się nie zanosi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności