Skocz do zawartości

Penguin update w nadchodzacym tygodniu?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

@szfab

Na razie pościli data refresh, a teraz na to będą nakładać zmieniony algorytm. Podobno nie do końca nowy algorytm działa tak jak planowali (zapuścili go raz w lecie ale był tylko kilkanaście godzin i go zwinęli), więc teraz puszczają czynnik po czynniku (albo sygnał po sygnale). Więc to potrwa sporo czasu i pomiota nas wszystkich po SERPach.

Ale z drugiej strony nikt nie będzie narzekał na mrozy :)

• Odpowiedzi 461
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tylko tutaj zaglądam żeby się trochę pośmiać czasami :D

No chyba,że tak. Ale niektórzy biorą serio to co piszesz, ale w sumie... może i lepiej dla całej branży SEO :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

biorą serio to co piszesz

I jak są rozgarnięci to coś z tego wyciągną, reszta dalej będzie wylewała płacze i robiła analizę na publicznym forum, gdzie co drugi pisze takie głupoty, że jedyne co można robić to tylko się śmiać. Przykład?

U mnie dziwna rzecz dziś. Strona np. z TOP5 spadła na pozycje 20. Czy to filtr, czy po prostu mocniejsze ostrzeżenie ze strony G ?

Wnioski proste:
- poleciały spamy
- lekko spadły 301 na śmieciowych linkach
- zyskały 301 na dobrych linkach
- nie ilość a jakość :)
- czym bardziej anchor gra z tekstem na stronie tym lepiej :)

Od wczoraj poleciały mi trzy strony po 301. Przez kilka miesięcy trzymały się bardzo ładnie a wczoraj wieczorem duże spadki wszystkich trzech. Czy ktoś zauważył podobny problem z 301?

mi spadła 1 domena, założona w styczniu, od pół roku nie linkowana ponieważ na kilka fraz TOP 1 na mnie nie interesujące TOP2-3 . 2x 301 na domenie

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Takie algorytmy to piszą chyba po kilku kielichach , mogli by coś fajnego wprowadzić . a nie ciagle chcą udopic strony ktrre sie promują linkami ... szałas .

up ) @blake nie ma co przytłaczać wpisów innych , bo poziom doświadczenia może być diametralnie różny i można się nabijać z wielu wypowiedzi , nie chodzi tutaj przecież o naśmiewanie się . :)

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

nie chodzi tutaj przecież o naśmiewanie się . :)

Chodzi o to, że dyskusja tutaj o tym co jest, co było i dlaczego nie ma najmniejszego sensu. Wskoczy jeden z drugim, który napisze, że dzwonił właśnie do samego Larrego i już wszystko wie i że jeszcze 3 miesiące będzie mieliło, bo zaczynają puszczać na cronie czynnik po czynniku :hahaha:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Takie algorytmy to piszą chyba po kilku kielichach , mogli by coś fajnego wprowadzić . a nie ciagle chcą udopic strony ktrre sie promują linkami ... szałas .

był czas że nasi "szpecjaliści" się przechwalali "głupotą algo" wpychając puste domeny w topy w 3 dni. Nie wzięli pod uwagę że sami uczyli algorytm :). Teraz mówią o mrozach i węszą spisek .....................................

nie no oni chyba tak żartują , Lary.P czyta poczte i zastanawia się jak by tu jeszcze coś z niej wywnioskować ;) żeby było bardziej google

Co do Larrego , to może wyślemy mu info o nienaturalnym linkowaniu ,

Kto jest za tym aby napisać pismo , ale odręcznie żeby nie filtrowali stron firmowych które są zweryfikowane etc, bo szkoda ludziom psuć krew usuwając ich z wyników jesli ma to miejsce jeszcze? Ludzie nie wiedzą często co to sąlinki, odnośniki, nie wiedzą co to jest html a oni tutaj że wskazówki dla webmasterów. Cały blogspot to są pozycjonerzy. zostawcie w spokoju domeny krajowe i regionalne!!!

HALO

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

@Blake

W kontekście wypowiedzi aru użytkowników, które zacytowałeś: Wygląda na to, że ty jesteś ten wielki i nieomylny, 3 poziomy powyżej najwyższego poziomu wtajemniczenia.. Dlatego nie raczysz pochylić się nad maluczkimi, którzy jeszcze nie zgłębili tajników wiedzy SEO, którą ty masz w małym (palcu).

Wydawało mi się, że fora są po to aby sobie pomagać, a nie po to aby pompować swoje ego.

Masz inne zdanie, to napisz jakie i dlaczego a nie kontestuj każdej wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności