Skocz do zawartości

Penguin update w nadchodzacym tygodniu?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 461
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jedna ze stron ewidentnie potraktowana filtrem coś w rodzaju minus 100 powracała dzisiaj :). Na przykład fraza "sklep zoologiczny".

Może uzupełnię, że strona ok. półtora roku temu potraktowana mocną serią wpisów stricte na frazy z seokatalogów w krótkim czasie. Były szybkie wzrosty, potem mega spadki. Klient odpuścił, wykupił adwordsy. Jakieś dwa miesiące temu te linki zostały wyczyszczone. Profil linków dodatkowo wzmocniony, bardzo zdywersyfikowany. Dzisiaj wielkie powroty, ciekaw jestem ogromnie co będzie za tydzień :).

Co do updatu. Oberwałem na jedną frazę, którą odczułem. Poza tym na razie nic się nie dzieje. Zobaczymy za parę dni :)

A ile masz tych fraz bo mam wrażenie, że max 5.

Jutro od rana, jak odświeżą się ludziom staty będzie tu wielki krzyk bo dzieje się sporo.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

oj dzieje się dzieje u mnie kilka "starych stabilnych" fraz raz top 5 raz poza 100 dziwne że właśnie wszystko się dzieje na starych stabilnych domenach, a spamy maja się dobrze :)

Właśnie to jest dziwne. :D Mam przypadek strony, której nie linkowałem w ogóle od pół roku i siedziała spokojnie w top10 z dobrym profilem i ok. 40 podstron w top10 na małokonkurencyjne frazy i wszystko spadło w dół. Może ma to związek coś z programami partnerskimi, bo była dość zawalona a strony bez PP są dalej w topie. No idea.

oj dzieje się dzieje u mnie kilka "starych stabilnych" fraz raz top 5 raz poza 100 dziwne że właśnie wszystko się dzieje na starych stabilnych domenach, a spamy maja się dobrze :)

spamy też poleciały. Przynajmniej w mojej branży. Konkurencja "pozycjonowana" poza top 10. Strony nielinkowane zyskały. Umocniły się allegro, ceneo, ikea itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności