Skocz do zawartości

Penguin update w nadchodzacym tygodniu?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 461
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napiszę Wam to co napisałem na BHW, tyle w temacie, amen :)

Another pathetic google's trying get get back on rails - they're sinking like Titanic --> https://www.nasdaq.com/symbol/goog/stock-report.
Another great search results where big corporations share 10 first results with wikipedia and yelp.
Another penalties for no reason to small business.
Another google adwords coupons sent, another phone calls with buy-adwords offer.
Another quick boost on nastaq which won't help for a long time.
Another unlocked algo which will allow new fresh domains get ranked until next update (about april) when all new sites will be penaltied again.

Nothing special. No "content is king", no "good or bad PBN's", simply evil monopilst corporations policy which you can't stop and can't control. Get new domains, blast it, earn as much as you can before next "update".

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@Listopad: oto jak samo google interpretuje słowa Intrudera ;)

Kolejny żałosny Google próbuje się dostać z powrotem na szynach - że toniemy jak Titanic -> https: //www.nasdaq.co...og/stock-raport.
Kolejną wielką wyników wyszukiwania, gdzie wielkie korporacje akcji 10 pierwszych wyników z wikipedii i Yelp.
Kolejne kary za brak powodu do małych firm.
Kolejne kupony adwords google wysłany, kolejne telefony z ofertą wykupu AdWords.
Kolejny szybki impuls na nastaq które nie pomoże na długo.
Innym odblokowany algorytm, który pozwoli uzyskać nowe świeże domeny do następnego aktualizacji rankingu (około kwietnia), kiedy wszystkie nowe tereny zostaną ponownie penaltied.

Nic specjalnego. Nie "zawartość jest królem", nie ma "dobre lub złe PBN jest", po prostu zła polityka korporacji monopilst której nie można zatrzymać i nie może kontrolować. Pobierz nowe domeny, zdobądź go, zarobić jak najwięcej jak można, zanim następny "aktualizacji".

A co do tematu, odnoszę wrażenie, że ten algorytm miał wywalić przypadkowe strony z top10. Generalnie nawet na trudniejsze frazy udaje się wbić pozycje 10-20, ale dalej jest ciężko...

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Dostało się stronom głównym, a ich miejsce (na dużo dalszych pozycjach) zajęły przypadkowe podstrony. To co pozostało, to już inna historia. Jak coś leci w dół, to reszta idzie w górę. Czy są to trafniejsze wyniki?... Ja zauważam więcej wejść na strony które są poza top10 niż przed "poprawianiem wyników" przez G po każdej aktualizacji...

I tak sobie myślę, że im chodzi by userzy przechodzili na dalsze strony wyników w poszukiwaniach tego co im potrzebne by więcej reklam wcisnąć :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Moja strona (o tematyce przemysłowej) była w sumie bardzo nieźle wypozycjonowana dla pewnej frazy(za pośrednictwem katalogów stron - grupy Gamster - która jak wiemy została zbanowana), wszystko było okey do wczoraj (standardowo strona była pomiędzy pierwszą a drugą stroną w Google. Na chwilę obecną jest poza setką. Teraz pytanie czy dopóki linki do mojej strony będą w tych nieszczęsnych 112 katalogach... to nie mam co myśleć o nowej kampanii dla wyżej wymienionej frazy ?

A i zauważyłem jeszcze jedno... na google.pl jestem poza pierwszą setką natomiast dla google.com jestem na około 20 miejscu... ? - dane z Seo Panel

czytając co po niektórych mam wrażenei że powoli seo / pozycjonowanie będzie tylko dla tych którzy to robią "zawodowo" a nie równiez dla tych którzy wiedzą gdzie zapłacić i komu żeby posadzić ~ 1 mln linków z jakimkolwiek anchorem na 3 miesiące tylko po to aby podbić strone wysoko w wyszukiwarce, może te zmiany faktycznie wniosą lepsze jutro w branżę a jej nie zabiją. Jescze troche i seospecjaliści będa robić TO tylko i wyłącznie dla siebie bo postokroć przerobią to co mogą zrobić dla innych bo po co szanujący się pozycjoner ma robić coś dla KOGOŚ skoro może to zrobić dla siebie

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Proponuję przejść do sedna sprawy a nie wyciągać do wierzchu jakieś pierdoły...

Moim zdaniem to nawet nie jest pierdnięcie pingwina... lecz lekki wiaterek przed Tsunamiii. Takie zawirowania to nic co było rok temu więc pewnie właściwe koszenie kwiatków zacznie się na dniach.....

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

To już koniec update. Może być lekka czkawka ale update skończony. Poleciał randomem jak rok temu ubijając małych, duzi (ikea, zumi, pf) jak zwykle bezpieczni. Jedyne co się zmieniło to odblokowanie wyników - linki znowu mają moc. Skąd taki wniosek ? Domeny nie ruszane od 3 miesięcy lekko w dół. Domeny linkowane ładnie w górę.

Czyli teraz bawimy się do kwietnia, gdy znowu wszystko wytną i zablokują wyniki.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności