Skocz do zawartości

Penguin update w nadchodzacym tygodniu?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

te wszystkie SEO blogi są o kant doopy potłuc. Wszyscy piszą to co chą pisać a nie to co wiedzą. pokazałem Wam wcześniej prawidłowość polskiego blog SEO.

To farazon. Tak samo jest z zachodnim.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 461
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zauważcie, że na wiele fraz wypadły z top10 domeny firmowe na rzecz kolejnych spisów/baz firm, seriwsów/portali tematyczno-informacyjnych oraz for dyskisyjnych itp.

Google chyba nie chce w wynikach naturalnych pokazywać firmowych stron - bo dla tych jest opcja płatna(AdWords) :) Analizuje sobie kolejne frazy i wszystko wskazuje na to, że tak jest.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Szlafrock wystarczy zapuścić brodę s3elić fajnego wąsa nazwać się barabaszem nagrać / popisać o seo poznać pare innych podobnych i już jesteś gwiazdą

mmr google lubi pokazywać trafne wyniki - jeśli jakaś podstrona jest źródłem wielu innych podstron szczególnie jeśli są unikalne to zaprezentuje ich unikalny index jesli takowy ma :D

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Panowie Pingwina jeszcze nie było (o ile będzie) to Panda jeszcze szaleje, oto dlaczego:

- strony niezależnie od sposobu linkowania stoją praktycznie w miejscu (niezależnie czy linkowane na biało czy na czarno)

- dostały strony z małą ilością podstron, przeoptymalizowane, z małą ilością tekstów.

Google wywala z TOP-ów malutkie strony firm i strony robione pod frazy, ot cała filozofia.

i paradoksalnie to nie jest głupie i jak tak się coraz bardziej przyglądam to... po moich przynajmniej stronach bardziej się skłaniam w tą stronę. W zeszłym roku był wspominany przez Was tu pingiwn co zrobił zadymę, choć mnie akurat on wtedy zupełnie nie dotknął (sam się zdziwiłem wówczas ;) ). Tam poszło ewidentnie za linkowanie. Teraz w pierwszej chwili za tłumem myślałem "Pingwin" (a raczej przyjąłem to bezkrytycznie), ale te ileś tam stron, które mam pod "opieką" jakoś nie powtwierdzają tego dobitnie.

Nie ważne co powie Google, czy powie albo nie powie. To co napisał ten człowiek cytowany przeze mnie powyżej zmusza do zastanowienia i... mi się jakby bardziej zgadzało niż linki...

ravau hehe nie ma złych i dobrych linków są naturalne i nienaturalne linki :) ale to moja opinia popatrzmy jak wygląda naturalny link - hmm :

....

<title>wyszukiwarki warszawa</title....

<h1>Wyszukiwarka google - szukam wyszukiwarki dobrej Warszawa</h1>

czy używasz specjalnie zrobionej dla waszych potrzeb wyszukiwarki google warszawa która jest wyjątkowa i daje nam to czego potrzebujemy czy tej wg wielu gorszej wyszukiwarki?

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

te wszystkie SEO blogi są o kant doopy potłuc

dokładnie blogi SEO nie służą do dzielenia się wiedzą, to raczej taki legalizowany marketing szeptany lub platforma dla wprowadzenie konkurencji w ślepy zaułek okrężna drogą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności