Skocz do zawartości

Penguin update w nadchodzacym tygodniu?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 461
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jako, że zaczałem sam, to powiem o swoich domenkach:

- frazy dość konkurencyjne nieregionalne

- póki co przeanalizowałem z 5 sporych serwisów

- linki głównie z serwisów tematycznych sprowadzających ruch na stronę, nietematyczne to okolo 20%, ale serwisy z dobrą historią i które uważałem, że jeśli nie pomogą to i nie zaszkodzą, bardzo wysoka dywersyfikacja

- linkowane systematycznie po 3-10 linków na tydzień

- serwisy zadbane i raczej wyróżniające się od innych. W każdym chciałem upchnąć coś innego czego nie mieli inni.

- optymalizacja pod użytkownika

- współczynnik odrzuceń lekko poniżej 50%

- 30% powracający użytkownicy

- średnio około 5 kliknięć w głąb serwisu

- społecznościówka prowadzona dość intensywnie

Te stronki na ten moment się utrzymały. Sporadycznie na frazach mniej istotnych duże wzrosty lub duże spadki.

Moje spostrzeżenia to takie, że leci LT, ze ścisłym dopasowaniem keyworda w title do samej frazy wyszukiwanej.

Z pozostałych serwisów młodszych raczej w górę lub bez zmian, ale wg mnie google ma za mało informacji by je wyoutować stąd zyskują wśród tch starych, które zostały poddane gruntowej analizie.

O_o

Nie wiem, o co Ci chodzi. Mnie chodzi o to, że współczynnik odrzuceń nawet 100% nie oznacza, że strona jest do niczego. To oznaczać może, że każdy użytkownik znalazł od razu to czego szukał na danej stronie lub jej podstronie i spędził na niej choćby i 15 minut i nie szukał na innej podstronie tej www. Nie każdy o tym wie. I dlatego uważam, że współczynnik odrzuceń ma się nijak do oceny strony (przez Google).

To ,że jest jedna domena w top3 to norma, ale obczajcie sobie jakie fajne title ma ta domena. Może to jest klucz do sukcesu :D

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@Inżynier Mamoń

Statystyka pozwala zmiejszyć błąd. Jeśli info dostaniesz od 100 osób, prawdopodobieństwo tego, że wszyscy mają strony o których mówisz jest praktycznie znikome.

Faktycznie syf bo 3 miejsca ma jedna firma :D

Wyniki jak wyniki. Jako osoba trzecia nie widzę w tym nic złego.

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności