Skocz do zawartości

Duplikowanie treści

pjck

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo, za duplikowanie treści Google karze.

Nie wiecie natomiast, jak podchodzi do cytatów? Skąd robot Google może wiedzieć, że rzetelne podanie informacji wraz ze źródłem informacji, to rzecz legalna?

Dalej - jak roboty odczytują dokumenty załączane na stronach. Np. coś co jest w formacie pdf? Czy w ogóle odczytują treść?

Google dopuszcza ok 10% duplikowanej tresci z tego co pamietam wiec na cytaty powinno wystrczyc

Google nie interesuje czy cytat jest legalny - cytat to cytat - jak podasz zdrodlo to (chyba) powinno byc ok. Google nic do legalnosci.

PDF sa odczytywane ale tylko te na ktorych sam mozesz wyszukac tekst. Sa rowniez pdfy na ktorych nie mozna wyszukiac tekstu - podejrzewam ze sa to slabej jakosci pliki graficzne przekonwertowane na pdf - i wydaje mie sie ze google ich nie odczyta (przynajmniej jeszcze nie)

idcreate-small.png
Projektowanie stron dla małych firm w UK.

Google dopuszcza ok 10% duplikowanej tresci z tego co pamietam wiec na cytaty powinno wystrczyc

Google nie interesuje czy cytat jest legalny - cytat to cytat - jak podasz zdrodlo to (chyba) powinno byc ok. Google nic do legalnosci.

PDF sa odczytywane ale tylko te na ktorych sam mozesz wyszukac tekst. Sa rowniez pdfy na ktorych nie mozna wyszukiac tekstu - podejrzewam ze sa to slabej jakosci pliki graficzne przekonwertowane na pdf - i wydaje mie sie ze google ich nie odczyta (przynajmniej jeszcze nie)

z tymi 10% to nie tak do końca bo prowadzę stronę na której są podstrony gdzie są listowane urządzenia, których producentem jest ktoś inny i jakoś google nie banuje mi strony

Podaj źródło tej informacji

Google nie interesuje czy cytat jest legalny - cytat to cytat - jak podasz zdrodlo to (chyba) powinno byc ok.

Jak strona zawiera jakąś wartość dodaną oprócz cytatów to nie musisz sie martwic, nie prawdą jest natomiast, że podając źródło cytatu wszystko jest ok, przykładami są portale oparte na RSS i komunikaty ze strony google o treściach zawierających czysty spam

Podaj źródło tej informacji

Matt mowil o tym kiedys w jednej ze swoich you tubowych audycji

idcreate-small.png
Projektowanie stron dla małych firm w UK.

• 2 tygodnie później...

Czy duplikowanie treści nie wpłynęło np. na obniżenie wartości katalogów stron ? Swego czasu wszyscy na jednym opisie jechali w kilkuset katalogach. Sam się kiedyś na to też nadziałem bo poprosiłem osobę której robiłem stronę aby przygotowała jakiś tekst, oczywiście nie byłem świadomy że tekst został skopiowany z kilku tematycznych serwisów. Dopiero po pewnym czasie okazało się że strona nie ruszyła w SEO...

Przecież wystarczy tylko zastosować synonimy zmienić szyk zdania... jeśli już iść na łatwiznę to minimu zaangażowania by się przydało...

Informacji o 10% nie kojarzę, sam Matt mówił że patrząc ogólnie na sieć 25-30% treści to DC i to dość naturalna sprawa. To i więcej poawia się tutaj:

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności