Skocz do zawartości

Luźne wypowiedzi i... takie tam ;)

nawigator

Rekomendowane odpowiedzi

Szczególnie polecam katalog webwweb.pl, ponieważ do każdego wpisu tworzona jest automatycznie podstrona "szczegóły wpisu", której meta znaczniki powstają w oparciu o treść wpisu oraz miejsca w których wpis się zajduje.

Nie muszę mówić, że taka zgodność tematyczna strony z której linkujemy na stronę - którą pozycjonujemy, jest odbierana przez Google bardzo pozytywnie :) .

Szczególnie polecam katalog webwweb.pl, ponieważ do każdego wpisu tworzona jest automatycznie podstrona "szczegóły wpisu", której meta znaczniki powstają w oparciu o treść wpisu oraz miejsca w których wpis się zajduje. 

Nie muszę mówić, że taka zgodność tematyczna strony z której linkujemy na stronę - którą pozycjonujemy, jest odbierana przez Google bardzo pozytywnie  :) .

I jeszcze dodam ze chociaz wiekszosc linkow jest przez proxy (bezuzyteczne dla linkpop), to ze strony "szczegoly wpisu" jest jeden link bezposredni. Ten link jest jednak o tresci adresu strony wiec przy pozycjonowaniu nie ma wiekszego znaczenia, ale podwyzszy Pagerank.

Na tą chwilę już jest w tym katalogu lepiej :) !

Kontaktowałem się z właścicielem i po zaproponowaniu innego rozwiązania, przed chwią otrzymałem od niego wiadomość:

Staram sie brać pod uwagę wszelkie sugestie mające poprawić pracę z wyszukiwarkami dlatego po Pana uwagach wprowadziłem drobną kosmetykę, która powinna Pana ucieszyć, mianowicie została stworzona możliwość wyświetlania i indeksowania części katalogu bez proxy systemu założonego na linkach.

część "podkategorie"

standard: https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=podkat&id_p=501

bez proxy: https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=podkat&...xy=off&id_p=501

część "szczegóły wpisu" 

standard: https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=wpisy&a...zczegoly&id=113

bez proxy:https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=wpisy&akcja=szczegoly&proxy=off&id=113

Śmiało się więc wpisujcie do katalogu, bo jest on niesamowicie przyjazny pozycjonowaniu: tytuł, metatagi (description i keywords) i anchor text w linku prowadzącym do promowanej strony są zgodne ze słowami kluczowymi, które pragniemy promować w wyszukiwarkach :) .

Jak najbardziej sie zgadzam z tym ze Piotrek jest szybki w i chetny do polepszania katalogu. Pol godziny po tym jak napisalem ze powinien byc link bezposredni on zrobil to. Dobrze by bylo gdyby ten mial tytul strony w anchor text.

Jak najbardziej polecam ten katalog.

witam Was serdecznie i muszę powiedzieć, że nie macie pojęcia jak bardzo się cieszę, że interesuje Was projekt webwweb.pl... :)

Mam drobny problem, ludzie dodają swoje wpisy i stają w tym miejscu, nie wiedzą że od razu po zapisaniu wpisu w bazie mają "biegać" po katalogu i naciskać "dodaj wpis w tej lokalizacji" co mnie trochę martwi.

Nie potrafię napisać zwięzłej instrukcji, próbowałem robić mini kreatora który prowadził krok po kroku ale to i tak niewiele poprawiło. Zawsze tych parę wpisów zalega na liście wpisów bez określonych lokalizacji.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jeszcze jedno pytanie czy w części "Pozycjonowanie i Optymalizacja" można by założyć nowe forum pt.

"katalog.webwweb.pl - Otwarty Katalog Internetowy... wszsytko o polskim katalogu tworzonym wyłącznie przez Użytkowników"

Dałbym oczywiście linka prowadzącego do tego działu i byłoby naprawdę extra bo Użytkownicy w pełni mogliby dzielić się uwagami i doświadczeniami i sztuczkami jakie można stosować w katalogu a przeglądanie takiego zbioru informacji mogłoby być o wiele prostsze.

Moglibyśmy wtedy jeden temat poświęcić wynikom jakie udaje się osiągnąć dzięki obecności w Katalogu.

Kolejny osobny temat mógłby być poświęcony sposobom zdobywania punktów, kto ile i w jaki sposób. A ja chętnie napiszę jakie techniki są niedozwolone i za co punkty są odbierane bo już był taki przypadek. :)

Póki co zrobiłem wewnętrzny system "ulubionych lokalizacji" więc można najpierw nawrzucać do "ulubionych", potem stworzyć wpis a potem korzystając z ulubionych zaglądać do każdej i naciskać "dodaj w tej lokalizacji"

A może coś bardziej wykorzystać te ulubione? żeby przy każdej ulubionej lokalizacji wyświetlało się "dodaj tu swój wpis" jeśli tam go jeszcze nie ma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności