Skocz do zawartości

Zaplecze bez linkowania

kataleja

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zastanawiam się co sądzicie o tworzeniu zaplecza (blog wordpressowy) z dużą ilością unikalnej treści (ale nie jakieś super która tłumy będą czytać, typowa zapleczówka) za to zero linkowania aby wzmocnić taką stronę - czy będzie ona miała sensowną wartość? Pytam się bo znalazłem tego typu zaplecza do których nie prowadzą żadne linki (no do niektórych kilka katalogów) a same mają kilka linków, dużo treści (100.000zss+).

Co o tym sądzicie, ma to sens w dobie contentu?

Możesz nie widzieć linków ponieważ zablokowane są roboty narzędzi do sprawdzania

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

za to zero linkowania aby wzmocnić taką stronę - czy będzie ona miała sensowną wartość?

Oczywiście, że jest to dobre rozwiązanie. Ja bym robił...

A nie spotkałeś się z sytuacją że google wyrzuca z indeksu nielinkowane podstrony ? Ja często - nawet na dobrze podlinkowanych stronach :)

A jak się ma sprawa stawiania zaplecza na domenach z historią, gdzie jest np 100 linków z 5-10 domen ale wiele z nich już nie istnieje? Cały czas opieram się na analizie dobrze działającego w gruncie rzeczy zaplecza. Chyba że wszystko jest poukrywane? Jest możliwość ukryć się przed każdym robotem oprócz googli i w efekcie strona dla mnie pokazuje tylko stare linki które są już nieaktualne?

Zawsze możesz pozyskać po kilka dobrych linków, ale nie za dużo (max 5) i będzie dobrze

Kolejny złoty środek poparty dowodami

A jak się ma sprawa stawiania zaplecza na domenach z historią, gdzie jest np 100 linków z 5-10 domen ale wiele z nich już nie istnieje?

Z tym to jest trochę ruletka bo historia niekoniecznie może być dobra, pomimo tego, że można sprawdzić co tam się wcześniej działo to nie masz pewności czy strona nie miała jakichkolwiek kar

Jest możliwość ukryć się przed każdym robotem oprócz googli

przed każdym nie bo wiele jest autorskich noname, nazwy wielu botów sam wygoglujesz, podpowiadając Ci, podglądnij sobie robotsa sklepu redcart https://redcart.pl/robots.txt albo innych stron opartych na tej platformie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności