Skocz do zawartości

Słowo kluczowe "pozycjonowanie"

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Może jakoś źle rozumuję, ale ostatnio zastanawia mnie pewna sprawa:

Dlaczego wszystkie firmy pozycjonujące (tzn. ich strony firmowe) skupiają się tylko na słowach: pozycjonowanie, stron, optymalizacja, itp.

Wcieliłem się w rolę osoby, która nie wie co znaczy słowo "pozycjonowanie" i nie natrafiłem na żadną z tych stron. Wniosek z tego taki (może błędny), że pozycjonowanie jest tylko dla ograniczonej liczby osób - czyli nie dla osób kompletnie "zielonych" w tym temacie. Są osoby, które np. znają dobrze HTML, umieją robić strony, ale nie wiedzą co to jest pozycjonowanie.

Szukałem pod takimi hasłami jak:

- strona wysoko

- wysoka pozycja strony (tu pojawiło się tylko kilka)

- co zrobić żeby strona była wysoko

- jak działa google

- itd...

Tak się zastanawiam, czy nie zrobić takiej strony pod te i inne słowa, żeby sprawdzić czy ktoś do mnie trafi?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

to bys musial potestowac narzedziami, które sprawdzaja czestotliwosc wpisywania roznych sklow... zawsze mozna sprubowac :) zreszta w sieci sa rozne trendy na wpisywanie slow - kiedys bylo "projektowanie stron", kilka osób sie wybilo z haslem "tworzenie stron" wtedy mnustwo ludzi na to przeszlo i wyniki z pod "tworzenie" przebily "projektowanie" i teraz ludzie wracaja z powrotem do "projektowanie"

moim zdaniem pozycjonowanie to przede wszystkim sztuka doboru wlasciwych slow ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności