Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Mało tu ogólnie o działaniach brandowych.

Mam zamiar stworzyć bloga opartego o wordpress (Dobre wtyczki do SEO) bo łatwo się ją pozycjonuje. Opcja darmowa lub płatna eliminując przyrostek wordpress.

Zatem w jaki sposób najlepiej to zrobić:

Subdomena? - blog.firma.pl

Podstrona? - firma.pl/blog

No Domena - blog-firma.pl

Z przyrostkiem wordpress czy bez??

Otóż jest sprawa. Bank Meritum posiada bloga na wordpressie jako subdomene, ale za cholere nie widać go na frazę brandową ,,Meritum Bank''.

Nie rozumiem do końca co od czego zależy w przypadku blogów.

Główny cel to wypchnięcie negatywnych stron z pierwszej strony wyszukiwania poprzez wrzucenie między innymi takiego bloga blog-firma.pl

Wiem, że potrzebne jest odpowiednie podlinkowanie, ale coś jeszcze warte uwagi co ma kolosalne znaczenie?

• 2 tygodnie później...

Jeśli masz unikalny brand, to na zapytanie brandowe powinien wyskakiwać w wyniku podstawowej optymalizacji witryny. Rozumiem, że oprócz tego posiadasz swoją stronę firmową, tak? Wobec tego również zalecałbym subdomenę, a na pewno odrzuciłbym blog-firma.pl.

Zajrzyj na moją stronę: https://www.szymonslowik.pl/ - znajdziesz tam blog z poradami dotyczącymi pozycjonowania i marketingu, a także informacje o tym, czym się zajmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności