Skocz do zawartości

Adserwer do adsense i innych reklamodawców

enforces

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak:

1. chciałbym rotować reklamy adsense razem z innymi reklamami lub po prostu móc zarządzać reklamami na stronie. W momencie gdy pojawia się reklamodawca, w miejsce reklam adsense puszczałbym inne reklamy zakupione przez reklamodawce.

2. czy jest jakiś adserwer który bardzo dobrze współpracowałby z Adsense?

Testowałem:

Google DFP: Obsługuje Adsense i innych reklamodawców którzy mogą konkurować z reklamami Adsense. Ale tu pojawia się kłopot. Należy zintegrować kod zarówno w sekcji <head> jak i <body> co jest uciążliwe bo w różnych częściach strony mam inne szablony i różne rozmiary banerów. Sekcja head jest wspólna (generowana dynamicznie). Oznaczałoby to że musiałbym dodać pokażną ilość javy do sekcji <head>, co nie jest wygodne i optymalne.

OpenX: Wszystko ok. Super. Reklamy śmigają. Nie trzeba nic dodawać do <head>. Działa rotowanie reklam adsense i obcych banerów poprzez umieszczenie kodu wywołującego reklamy na <iframe>. Natomiast osadzenie reklam za pomocą java script raz działa raz nie. Mam obawy co do umieszczania reklam adsense w OpenX na Iframe ponieważ moim zdaniem Google nie będzie w stanie optymalnie dobrać reklamę do treści danej strony (w jaki sposób miałby zczytać nadrzędną stronę skoro reklama została osadzona na iframe). Mam rację czy nie?

Co radzicie? Macie jakieś pomysły, rozwiązania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności