Skocz do zawartości

Która domena lepsza dla firmy?

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Tak skrótem to, bez myślnika jest wygodniej wymówić i zapamiętać. Użytkownicy, którzy nie zapamiętali dokładnie Twojego adresu w pierwszej kolejności mogą wpisywać nazwę bez myślnika. No i Ci którzy np szukają konkurencji, która ma tą samą domenę, tylko z myślnikiem - mogą trafić do Ciebie wpisując bez :P

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Sam posiadam domenę z myślnikiem i mam wrażenie, że choć jest bardziej czytelna, delikatnie pewnie prostsza do wypozycjonowania (google traktuje - jako osobne słowo, zamiast się ich doszukiwać w obrazywroclaw), to zniechęca, a przede wszystkim utrudnia.

[...]

to tylko wrażenie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up to masz wrażenie czy nie masz? weź się określ w jednym kierunku..

powtórzę - tylko wrażenie, domena z myślnikiem nie ma wpływu na "łatwość" pozycjonowania.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Która domena lepsza dla firmy?

Taka którą klient może wpisać do paska adresu po jednorazowym usłyszeniu.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Kupić obie (na wypadki wszelkie ;) ) postawić na wersji bez myślnika. Tak jak Nikonem napisał, jedno z najważniejszych kryteriów jak pokazuje praktyka, to łatwość podyktowania klientowi domeny w rozmowie telefonicznej.

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

Ja bym wybrał bez myślnika. + jeżeli masz polskie znaki w słowach kluczowych to również kupiłbym IDN (i dać przekeirowanie na bez ogonków) i później jak ktoś się pyta mnie o adres strony to poprostu mówię ... .pl , bez myślnika, bo to komplikuje sprawę i łatwiej zapomnieć. Im krócej tym lepiej.

Domenę z myślnikiem kupowałbym w ostateczności, ewentualnie wykupiłbym aby zablokować możliwość konkurencji.

A w kwestii SEO... cóż. Możesz potestować sobie na google. Wpisując np. "słowo kluczowe", google potrafi rozpoznac nazwe domeny slowokluczowe.pl (i to bez ogonków). Dlatego dla mnie myslnik nie ma żadnej wartości w SEO, może kiedyś jak google nie było jeszcze takie inteligentne :)

@Literky.. no nie osłabiaj mnie albo zacznij pisać i czytać ze zrozumieniem..

piszesz

Sam posiadam domenę z myślnikiem i mam wrażenie, że choć jest bardziej czytelna, delikatnie pewnie prostsza do wypozycjonowania (google traktuje - jako osobne słowo, zamiast się ich doszukiwać w obrazywroclaw), to zniechęca, a przede wszystkim utrudnia.

[...]

a później temu stwierdzeniu zaprzeczasz

[...]

Nie mam wrażenia, że jest prostsza do wypozycjonowania, tylko, że zniechęca i utrudnia dostęp.

[...]

To ja się pytam - gdzie tu logika wypowiedzi..?

Na koniec zarzucasz mi jeszcze wywracanie kota ogonem i nadinterpretację.. weź puść mi jeszcze film o facecie w łódce..

W SEO bardzo ważnym czynnikiem jest LOGIKA gdyż każdy algorytm musi działać LOGICZNIE - to podstawy podstaw, których uczą na I roku studiów.

weź puść mi jeszcze film o facecie w łódce.

Widziałem kiedyś po pijaku. To nieprawda, że tam się nic nie dzieje!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności